SP: ‘CDA wil EU niet transparanter maken’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP: ‘CDA wil EU niet transparanter maken’

De SP-fractie was vandaag mede-initiatiefnemer van een aangenomen resolutie in het Europees Parlement die opriep tot meer openheid in documenten voor burgers, onderzoekers en journalisten. Tijdens de stemming waren vrijwel alleen de Christendemocraten tegen. Tijdens het debat op 15 december beschuldigde de woordvoerder van de Christendemocraten mevrouw Sommer de andere fracties zelfs van ´achterbakse praktijken´, dit om het transparantie-initiatief te frustreren. Fractievoorzitter voor de SP in het EP en mede-initiatiefnemer van de resolutie, De Jong: “De houding van de woordvoerder van de Christendemocraten is een Europarlementariër onwaardig. Dat het CDA geen afstand neemt van deze praktijken en tegen het transparantie-initiatief van het Parlement stemde is zeer teleurstellend.”

0

Reacties (3)

#1 Jonas

Het CDa (en de Europese equivalent) is een nette en fatsoenlijke partij die zeker wel haar redenen zal hebben om te zeggen waar het op staat. Een resultaatgericht en doordacht beleid, geen linkse schreeuwerij!

  • Volgende discussie
#2 ReinoutS

Ach ja, het CDA is zo net en fatsoenlijk, hoe zou iemand ooit kunnen twijfelen aan hun goede bedoelingen? Het CDA weet tenslotte wat goed voor ons is…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jonas

@2. En daarom is meer openheid van documenten helemaal niet goed. Je weet hoe dat linkse jounaille weer bezig gaat met onrust zaaien.

  • Vorige discussie