SP: ‘Barroso niet de goede man voor Europa’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP: ‘Barroso niet de goede man voor Europa’

Geen nieuwe koers voor de EU met opnieuw Barroso als commissievoorzitter. De SP steunt zijn herverkiezing daarom niet. SP-fractievoorzitter in het Europees Parlement Dennis de Jong is geschokt dat Barroso het aandeel van de EU in het veroorzaken van de crisis ontkent: ?Onder zijn Commissie is het toezicht op de banken afgebroken en kregen financiële instellingen vrij spel. Nu er miljoenen banen op de toch staat, wil Barroso gewoon verder door met meer marktwerking in de EU alsof er niets gebeurd is. Zijn neoliberale visie is een bedreiging voor een sociaal Europa.?

0

Reacties (2)

#1 jonas

Dennis de Jong: en wie dan?

Overigens geheel terechte kritiek op het neo-liberale beleid – alleen is Barosso daar het gezicht van, of was dat niet de Europese verdragen, plus het ambtenarencircus in Brussel.

Trouwens zijn er niet enige accenten verlegd doordat er vanuit Duitsland en Frankrijk regeringen veel kritiek op dit alles is?

  • Volgende discussie
#2 jonas

Op grote lijnen wel mee eens. Ben voorstander van kleinschaligheid zowel voor docent als leerling beter. Alleen twijfel ik aan wat dan weer beter is voor de toekomst.

Onderwijs wordt sinds jaar en dag geplaagd door hervormingsgezinde kabinetten die telkens de boel willen opschudden terwijl de vorige grote verandering nog niet haar vruchten heeft afgeworpen.

Ik vraag me dan ook af of iedereen zit te wachten op weer een revolutie. De zwaardte van het werk zal eerst omlaag moeten.

  • Vorige discussie