Seks zoals de baby Jezus het bedoeld heeft

ELDERS - In een poging het aantal pageviews nóg verder omhoog te stuwen, gaat Sargasso op de sekstour. Ook Elders doet mee.

In de staat Virginia was het hoofd van het Openbaar Ministerie en Republikeins kandidaat voor gouverneur, Ken Cuccinelli, de afgelopen weken druk bezig een archaïsch verbod op ‘onnatuurlijke seks’ (dat wil zeggen: alles behalve penis in vagina) weer nieuw leven in te blazen. Aangezien het Amerikaanse hooggerechtshof dit soort wetten in 2003 al ongrondwettelijk had verklaard, bleek dit vooralsnog een vrij hopeloze exercitie te zijn. Opvallend was echter dat Cuccinelli zich weigerde uit te spreken of hijzelf zich wel eens ‘schuldig’ had gemaakt aan orale of anale seks, activiteiten die onder het verbod zouden vallen. Want ja, wat wil je zijn: hypocriet of sneue sul?

Aangezien vooral de jeugd het risico loopt zich bandeloos over te willen geven aan ‘onnatuurlijke’ seksuele handelingen (vooral als ze net aan het ouderlijk toezicht zijn ontsnapt), zijn colleges en universities natuurlijk broeinesten van perversiteit. Dat blijkt ook weer uit een persoonlijke wraakactie… pardon: rapport van een conservatieve think tank over Bowdoin College, een kleine, maar vooraanstaande instelling voor hoger onderwijs. Want behalve dat Bowdoin actief studenten uit minderheidsgroepen werft, onderwerpen met een ‘volwassen’ thematiek tot collegestof maakt en studenten stimuleert zich breed te ontwikkelen, stelt het Student Handbook coïtus ook nog eens gelijk aan orale of anale seks. En vooral dat is tegen het zere been:

[The] definition of “Sexual Intercourse” […] is “penetration (anal, oral or vaginal) by a penis, tongue, finger or an inanimate object.” This is a somewhat odd definition – one at odds with common usage, if not always with dictionary definitions. It treats oral and anal sex as the equivalent of coitus, and equates “inanimate objects” with human genitalia. […]

The definition’s breadth and ambiguity is not an accident or oversight. Rather, Bowdoin is taking care to say that it regards all (or nearly all) forms of human sexual conduct as legitimate. Bowdoin students are free to express their sexuality as they see fit, in so far as the participants have gained “consent.”

Waar moet het heen met de wereld?

Maar het allerergste is natuurlijk dat je je tegenwoordig als weldenkend persoon niet eens meer mag uitspreken tegen die moderne vunzerij – en met name niet tegen icky homoseks. Want voordat je het weet word je gedwongen een ‘geel embleem’ op je kleding te dragen, ‘net als de Joden in Duitsland’.

It’s hard out there for a bigot…

Afbeelding: Flickr cc Romana Klee

 1. 2

  Opvallend is dat lesbiese seks in de bijbel nergens keihard wordt veroordeeld Onder de wet van mozes werden lesbiesche vrouwen niet gestenigd. Romeinen 1:26 gaat over vrouwen die seks willen met dieren. Over lesbiénnes is de bijbel dus een stuk coulanter dan over homo’s.

  Nou, zo hopeloos genuanceerd als de Bijbel is Sargasso niet.

  http://www.schriftwoord.nl

 2. 7

  @2: ”Opvallend is dat lesbiese seks in de bijbel nergens keihard wordt veroordeeld Onder de wet van mozes werden lesbiesche vrouwen niet gestenigd. “

  Er wordt ook nergens gesteld dat homoseksuele verhoudingen onder mannen niet zouden deugen. Alleen in Leviticus staat er iets over. Lev.18:22: “gij zult geen gemeenschap hebben met een, die van het mannelijk geslacht is, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw: een gruwel is het.”

  Let op de toevoeging: “zoals men gemeenschap heeft met een vrouw”. Dit ligt niet aan de vertaling, in het Engels staat het er net zo, en in Lev.20:13 wordt het letterlijk zo herhaald. Het is dus op zichzelf helemaal geen probleem om als man gemeenschap te hebben met een man, zolang het maar niet gebeurt “zoals men gemeenschap heeft met een vrouw”. Niet met de penis in de vagina dus.

  Which, lijkt mij, is fair enough.

 3. 8

  @6: Ik heb op je nick geklikt. Had ik niet moeten doen, nu haak ik af. Ik ga met lunchpauze, even een frisse neus halen en nog snel wat heidenen stenigen met mijn eigen normen en waarden.

 4. 11

  ik snap trouwens niet goed waarom dit stuk onder het woord sodomie valt. De val van Sodom en Gomorrah had een hoog scifi gehalte dat doet denken aan de film War of the Worlds en de taktiek van de verschroeide aarde. De reden voor de val van Sodom had te maken met de Nefilim, de reuzen in die tijd.

 5. 12

  @6: In 1940-1945 hebben we gezien waar de eigen normen en waarden toe kunnen leiden.

  Precies, krijg je van al dat vervormde preutse Christengedoe.

 6. 13

  @1: Ik weet niet hoe je erbij komt. Het gaat hier heel duidelijk om ‘onnatuurlijke seks’, waarbij in het artikel wordt verduidelijkt “dat wil zeggen: alles behalve penis in vagina”. Dat jij dat leest als alleen homoseks, ligt toch echt aan jou.

  @topic: Toch jammer dat Clinton niet naar Bowdoin College is geweest. Had toch die hele empeachment procedure wegens liegen gescheeld destijds.

 7. 14

  Weerzinwekkende klootzak zou ietsje geloofwaardiger zijn met een andere nick. Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden, die goeddoen aan wie ze hoort. (Efeziërs 4:29)

 8. 16

  Wie heeft mijn plusje voor weerzinwekkende klootzaks laatste opmerking nou weer weggemind? Ik bedoel, vind wat je wil van weerzinwekkende klootzak, maar die laatste opmerking is best geestig.

  Kan een mod weerzinwekkende klootzaks geheime minnaar even bannen s.v.p.? Alvast bedankt.

 9. 18

  Wat onnatuurlijk is is de vraag.
  Bezoek in Pompei eens het bordeel, de schilderingen zijn zeer natuurlijk.
  Het gristendom schilderde het aardse leven af als onbelangrijk, vandaar dat Luther na z’n bezoek aan Rome wilde reformeren.
  Het lichaam was onbelangrijk, vandaar, mede door gebrek aan water en riolering, de epidemieën.
  En seks was natuurlijk maar niets.

 10. 19

  @ Objectief,

  ook jij bent hopeloos genuanceerd op de verkeerde manier. Luther zei juist dat God veelwijverij wil; namelijk god is zelf ook met 2 vrouwen getrouwd. Veel van Luther’s ideeën zijn (opzettelijk) in vergetelheid geraakt. Hij was ook een muziekliefhebber van de ruige soort.

 11. 20

  @17:

  Rechtvaardigheid mag een prijs hebben.

  @19:

  Klopt, en wat ook altijd vergeten wordt is dat Luther een anale fixatie had en zat te kakken toen hij het protestantisme bedacht.

  (dit zijn feiten, by-the-by, vraag me gerust om bronnen)

 12. 24

  @21:

  ”Heeft Luther het protestantisme bedacht?”

  Toen het hem ‘werd ingegeven’, moet ik het dan zo noemen? Het punt is dat-ie zat te kakken toen het gebeurde. In het licht van Freud niet onbelangrijk denk ik en het verklaart een hele hoop.