Sargasso’s zomerkommer

weekendlogo123.jpgNu de lezers massaal met vakantie zijn, en ik dus eigenlijk voor de kat z’n kut schrijf, zijn hoogdravende en diepzinnige bijdragen niet op hun plaats. Daarom plaats ik hier voorlopig alleen wat lichte kost waar de thuisgebleven lezer met een biertje in de hand niet al te veel moeite voor hoeft te doen.

Nederland 2028

Langs de A4 ligt het nieuwe Olympische dorp te zinderen in de ochtendzon. Het is een lang lint van bebouwing aan weerzijden van de snelweg dat vanuit de lucht voor de binnenvliegende atleten de aanblik biedt van twee naar elkaar neigende tulpen. In verband met de dramatische stijging van de zeespiegel zijn de dorpen op terpen van 14 meter hoog gebouwd, net als de stadions die verder van de snelweg liggen. Speciale verbindingswegen lopen door het dorp langs de A4 en vandaar naar de stadions. Na de spelen zullen deze wegen de kern van het nieuwe verhoogde snelwegennet vormen, dat de nog te bouwen verhoogde megastad Schiphol met de Veluwe zal verbinden zodat Nederland helemaal klaar zal zijn voor het water. Zonder Olympische spelen zou dat allemaal niet gelukt zijn. Driewerf houzee.

De maan, een gepasseerd station

Naast komkommers is er deze zomer ook veel aandacht voor ruimtevaart. Telkens weer komt het volstrekt onzinnige idee naar boven dat het noodzakelijk is een basis op de maan te bouwen voor we verder de ruimte in kunnen. Pure geldverspillerij. Als er nou nog iets te halen was op de maan, bijv. brandstof voor de raketten, dan zou je het kunnen overwegen. Maar er is helemaal niks op de maan. Nou ja, aan de zichtbare kant dan. Er bestaat nog altijd het vermoeden dat zich aan de achterzijde een wegenwachtstation voor interstellaire ruimteschepen van een hogere intelligentie bevindt. Maar daar horen wij niet bij dus we zullen die maanbasis 100% in leven moeten houden. En dan ook nog eens raketten daar neerzetten, brandstofvoorraden, bemanningen voor Marsvluchten, voedselvoorraden? Te gek voor woorden. Als we het ooit op kunnen brengen een bemande missie naar Mars te starten dan zal die vanuit een omloopbaan om de aarde gelanceerd moeten worden. Voor de maan geldt: been there, done that.

Plasterk schoffeert Rotterdam maar staat toch op winst

Da’s toch een mooie misser van die Plasterk. Wel een beetje stoer doen in Amsterdam, en dan nog wel voor homo’s, maar niet naar Rotterdam gaan als die stad na het bombardement van 68 jaar geleden eindelijk zijn ziel terugkrijgt. En niet alleen Plasterk zit hier fout hoor. Het hele kabinet had daar horen te zijn, JP voorop.
Aan de andere kant verdienen Plasterk en de andere aanwezige PvdA-ers een pluim voor hun slimme truc om daar namens het hele kabinet te zijn. Want hoewel christenen het openlijk molesteren van homo’s afkeuren hebben zij er over het algemeen toch weinig mee op. De cijfers voor deze meesterlijke actie van Plasterk en consorten waren repectievelijk 9, 6, 7, 8, 8, 4, 9. Met zo’n score zou ik durven stellen dat Plasterk de “Nacht van Van Agt” eindelijk fraai gepareerd heeft.

Vergeet die olie, jammer liever over koper

Iedereen kijkt met angst en vrezen naar de berichten over een afnemende olievoorraad en hoge brandstofprijzen. Elektrische auto’s worden aangedragen als waardeloos (want waar is dat goddelijke geronk van de uitlaat?) maar hoopvol alternatief. Maar nu blijkt dat het met de wereldkopervoorraad net zo ellendig is gesteld. En alles wat elektrisch is vraagt koper, speciaal elektromotoren voor auto’s. De vraag is of er genoeg koper langs het spoor te vinden is om alle auto’s in Nederland elektrisch te maken. Betekent dit dat het einde van het privé autobezit voor de gewone man in zicht komt?

Arme Obama

Gaat het binnenkort echt mis in Amerika? Wie had dat nou gedacht van die oergezonde, keihard werkende Amerikanen die toch altijd een lichtend voorbeeld voor het door socialisme uitgeholde, luie Europa waren. General Motors wankelt nu echt, zo erg zelfs dat de directie de nog grotere en zwaardere nieuwe Cadillac met een nog grotere en zwaardere V8 motor maar in de ijskast heeft gezet. Van het vorige model staan er namelijk nog zo’n slordige 60.000 op een koper te wachten die met de huidige brandstofprijzen wel nooit meer zal komen. De grote hypotheekbanken voor de Jan Doorsnee hypotheken wankelen ook. Berekend is dat er nu al een gat van vele miljarden zit tussen het uitgeleende geld en de waarde van het onderpand. De overheid kan niet anders dan bijspringen anders woont straks iedereen in een tentenkamp. Hoe komt het toch dat het zo slecht gaat in de VS? Men wijst er voor een antwoord al gauw op dat alles in de VS op krediet gekocht wordt. Een voorzichtige schatting is dat alle Amerikaanse burgers samen voor 5000 miljard dollar aan leningen hebben, hypotheken niet meegerekend. Maar dat is al minstens tien jaar zo, waarom gaat het nu ineens fout? De beste verklaring is denk ik dat de geldverstrekkers er geen vertrouwen meer in hebben dat het geld terugkomt. Die weten kennelijk iets dat wij niet weten waardoor zij niet langer het ene gat met het andere willen afstoppen.
Arme (letterlijk nemen aub) Obama, die mag straks de puinhopen opruimen.

 1. 1

  ..en Plasterk niet naar Rotterdam gaat als die stad na het bombardement van 68 jaar geleden eindelijk zijn ziel terugkrijgt..

  Een regelrechte schande inderdaad. Alleen eeh beetje jammer dat de 2e zinssnede een beetje krom overkomt Ippekrites. Wat zeg ik…zo lijkt het potdomme net alsof wij v.a. WOII tot heden maar een beetje zielloos hebben lopen ronddobberen hiero…

 2. 2

  @YP: Zo beleef ik RTM eigenlijk ook wel deels. Zadkine gaf dat denk ik goed weer. RTM lijkt gemotiveerd en zelfbesloten om een of andere waarheid te vinden.

 3. 5

  als je toch voor de kat zijn kut zit te tiepen zet die kut flash banners dan ook maar uit in het kader van energiebesparing.
  een epilepsieaanval krijg ik van die tering sky scrapers.