1. 1

  Ik weet dat het een detail is, maar voor het rodelen had ook wel een rodelplaatje gemogen ipv een skeletonplaatje.

  Waar staan de S en R voor bij de Skeletonplaatjes?

 2. 5

  Inderdaad neem ik aan dat “S” skeleton is en “R” rodelen. Er zit een alfabetische volgorde in, maar hoe schansspringen dan bovenaan komt, weet ik ook niet.

  Het zou nog leuk zijn om een gouden randje o.i.d. om icoontjes te maken als er op die dag finales zijn. En rose/blauw voor dames- danwel herenonderdelen.

 3. 6

  Ik heb trouwens nog een vraag waar ik al een tijdje mee zit. Dit is misschien niet de beste plek daarvoor, maar wie weet.

  Biathlon vind ik een fantastische sport, maar ik begrijp het verschil tussen de onderdelen niet. Zo is het leuk dat het resultaat van de sprint de startverschillen bij de achtervolging bepaalt, maar waarom zijn er dan ook medailles op die sprint? Verder doet iedereen aan alles mee, dus wat wordt nou als ‘koningsnummer’ gezien? Of zijn er zoveel onderdelen zodat iedereen wel een medaille kan halen, net zoals bij zwemmen zeg maar?

 4. 8

  @6: Ja, is een beetje een vage regelgeving. Eigenlijk moet je de achtervolging als een combiné zien van de sprint en de achtervolging (niet alleen de startvolgorde, maar ook de starttijd wordt bepaald door de tijd op de sprint). In die zin is de achtervolging het koningsnummer (want daar komt de beste van de sprint + achtervolging uit). In zekere zin wordt daarmee het aantal onderdelen beperkt (want er is geen aparte medaille voor de achtervolging), bovendien is de kans groter dat dezelfde personen de medailles winnen (omdat winst op de sprint de kans op winst bij de achtervolging fors vergroot). Komt inderdaad allemaal niet erg eerlijk over, maar is een beetje het gevolg van de traditie in de sport.

 5. 9

  Hallo allemaal, hier uw Photoshop / WP geek die zonder dat al te zeer bewest te hebben gedaan een opzetje heeft gepubliceerd die eigenlijk nog anders moest. en. maar. dus. want. verkeerd. ingevoerd.

  Vandaag zat ik in een geluid- lucht- raam- sneeuw- en zelfs Sargassoloze montagebunker en had pas in ontregelde en verlate treinen door wat er aan de hand was.

  Wat u nu ziet (tromgeroffel) is wat er gebeurd als Crachát zo’n opzetje van mij eventjes ‘recht zet’. Een legenda voor dit spoorboekje volgt aanstonds, want ik begrijp dat mensen zonder mijn absurde voorkeur voor Noordse combinatie, cross country skiën en ijshockey zelfs in dit schema nog kunnen verdwalen.

 6. 15

  Bij de geelomkaderde evenementen worden medialles uitgerijkt.

  Ben ik nou de enige die zich stoort aan “uitrijken” en “medialles” in het stukje van enkele regels?

 7. 16

  Hee, is die twee (drie?)kamp verdwenen dan? Bestaande uit in ieder geval schansspringen en langlaufen en misschien stukje biathlon (sprint, duur)..

  Heeft iemand hier (op de (klap)schaats) wel eens een ((bijna) perfecte) bocht gereden (net alsof je op krakende schoenen loopt), door percies op/ in de juiste positie van ronding – raakpunt ijs…en dat je het ijs dan achter je hoort versplinteren als ware gaan door de geluidsbarrière…?

  Haha, ik wel.

 8. 17

  @16: Noordse combinatie is alleen springen en langlaufen (staat er wel in, met overigens een veel duidelijker schansspringplaatje dan bij het schansspringen, waarvan het plaatje beter gebruikt kan worden voor het rodelen).
  Biathlon is al een tweekamp uit zichzelf (schieten en langlaufen) en wordt niet gecombineerd met schansspringen.

  PS. Ik snap nog steeds niet waarom a) Rodelen en Skeleton als 1 sport worden gezien en b) waarom voor beide een Skeleton-plaatje wordt gebruikt (waar Rodelen toch de bekendere, meer beoefende sport is, met bovendien een veel langere Olympische traditie).