Sargasso werkt samen met online boekhandel Bazarow

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Een bericht van de redactie.

Sargasso gaat meewerken aan het vriendenprogramma van de boekensite Bazarow.

‘Bazarow is een verkopende boekensite, waar je meer kan doen dan alleen boeken kopen. We bieden je ook recensies, nieuws, een agenda en zelfs een digitaal magazine; oftewel, alles wat een echte boekenfan nodig heeft en dat op één site.’ Bazarow probeert een antwoord te geven op de groeiende macht van grote internetbedrijven in de boekenbranche. Zoals het team Bazarow het zelf formuleert:

‘Te veel klanten zijn online gaan kopen – wat voor de boekhandels funest is – en dankzij de daardoor ontstane machtspositie kunnen de grote online winkels ook nog eens inkoopkortingen afdwingen bij uitgeverijen, die daardoor ook hun winst vaarwel kunnen zeggen. De uitgevers op hun beurt betalen de schrijvers en vertalers, maar als de uitgever minder geld heeft, geldt dat automatisch ook voor de schrijvers en vertalers. En waar de winst blijft van de grote online bedrijven? We zeiden het al. Die gaat naar de aandeelhouders, in plaats van de sector waar het vandaan komt.’

Daarom wil Bazarow met een nieuwe formule, ‘teruggeefkapitalisme‘, de gehele boekenbranche, inclusief de recensenten, laten profiteren van de verkoop van boeken. Van de verkoop van elk fysiek boek (boven de € 17,50) gaat 50% van de netto opbrengst terug de sector in. Voor de boekhandels werkt Bazarow samen met Bookaroo om op termijn de uitlevering van de boeken via de boekhandels te kunnen laten verlopen.

Sargasso gaat verwijzingen naar Bazarow plaatsen onder boekbesprekingen en verdient zo ook een klein bedrag per boek dat langs deze weg wordt gekocht. De boekbesprekingen worden doorgeplaatst naar Bazarow.

0

Reacties (3)

#1 Hieronymus

Sympathiek idee. Helaas ben ik al veel jaren geleden overgestapt naar e-boeken en daarvoor kan je alleen nog maar terecht bij de grote jongens.

  • Volgende discussie
#2 beugwant

Benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Van de fysieke boekenwinkels die wij erover spraken (een lectuurshop die met ditjes en datjes in een wegkwijnend boodschappencentrumpje tracht te overleven en een wat verhevener tribune in een provinciehoofdstadje) begrepen wij indertijd dat de opzet van Bookaroo voor hen teveel gedoe gaf voor wat het opleverde.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Lethe

Is mijn huis leverancier ‘Donner’ hier ook bij betrokken?

  • Vorige discussie