Prachtige linktip. Maar wel wat lang. Heb het ook niet helemaal gezien maar ben al overtuigd. Niet in het minst omdat er een kort pdfje (andere locatie) bestaat waar hetzelfde eigenlijk in wordt gezegd. Als je geen tijd hebt het helemaal te zien, lees het: het is goed voor je.
Wat ook boeiend is, is dat hij Coca Cola en anderen beschuldigt van een samenzwering: ze weten dat het slecht is maar ze gaan door met de marketing. Op een soortgelijke manier als de sigarettenfabrikanten. Ik zie binnen tien jaar de eerste processen al komen.
#2
sikbock
goede linktip, maar ik wist het eigenlijk al.
#3
Henk van S tot S
Verduveld interessant.
Hoewel ik ouderwets mager ben heeft die “rotlink” me 1½ uur gekost ;-)
#4
parallax
Al eerder gezien deze lezing, goed om eraan herinnerd te worden. Dus check ik het rolletje Volkoren Biscuits van de Appie: 23 gram suiker per 100 gram. Cashews met zeezout: 8.5 gram per 100. Coffee Creamer: 12 gram per 100.
Wordt moeilijk, dat suiker elimineren.
#5
Toon
Anderhalf uur gaat me even te ver. Maar, wil iemand me misschien vertellen of ik minder suiker moet gaan eten en waarom?
#6
Tjerk
Na de War on Drugs, nu ook de War on Sugar? Echt, zolang je maar regelmatig sport, maakt het echt niet uit wat en hoe je eet.
#7
sikbock
moet ik nou me bier dieet ook op de helling zetten?
#8
sikbock
@ Tjerk: N00b!
#9
music_animal
Oh-oh ik drink dagelijks goedkope Red Bull-imitaties..
Hoe zit het met zoetstoffen als aspartaam trouwens, ik las ergens dat die kankerverwekkend zijn?
#10
Micowoco
Tamelijk boude bewering op 1:13:30. Slaven op suikerplantages in de 19e eeuw zouden langer geleefd hebben dan hun meesters die de suiker consumeerden. Moeten we dat geloven?
#11
Rob
@9 Er was een enkele studie (in Italië dacht ik) die uit zou wijzen dat het mogelijk kankerverwekkend is bij zeer hoge dosissen maar volgens mij is zelfs die conclusie ontmanteld.
#12
Karl Kraut
Suiker is een hard drug.
#13
Share
Sja. Een calorie is dus geen calorie. Koffie is zijn geen cola. Wortels zijn geen friet.
#14
McW
ondanks de tofdoenerij van mijn voorgangers in de comments, moet ik bekennen dat ik veel nieuws heb geleerd. Bijna ademloos een hoorcollege van anderhalf uur gekeken, dat is lang geleden…
De stellling dat ‘calorische waarde gegeten voedsel – calorische waarde verbranding = overgewicht’ niet opgaat is voor mij echt nieuw.
#15
Baron E
Het is een mooi verhaal, goed verteld. Van mij had het driemaal zo kort mogen duren, soit. Wel zij opgemerkt dat de spreker zich van dezelfde technieken bedient als zijn zelfbenoemde opponenten, d.w.z. je moet hem maar willen geloven (ik geloof hem).
Inhoudelijk:
De hoofdstelling is dus: “fructose is de grote boosdoener, want je lichaam reageert er niet op, waardoor er geen verzadigingsgevoel optreedt”.
Wat ik niet wist is dat sucrose (zeg kristalsuiker) nagenoeg hetzelfde is als high fructose corn syrup (HFCS). De laatste wordt in Noord-Amerika veel gebruikt vanwege de overvloed aan mais, terwijl in Europa de eerste prevaleert.
Interessant is dat in veel “processed foods” in Europa vaak glucosestroop en/of dextrose (verwant aan glucose) zit. Volgens dit verhaal zou dat dus veel minder schadelijk moeten zijn, ondanks dezelfde calorische waarde. Daar mag nog wel op worden ingegaan.
#16
Taco Zip
@6: blijkbaar niet dus. Als je dieet vooral uit fructose ipv glucose bestaat. Dat kleine beetje calorieën dat je verbrandt met sporten weegt niet op tegen de effecten bij de verwerking van bepaalde voedingsstoffen in je lichaam.
Reacties (17)
Prachtige linktip. Maar wel wat lang. Heb het ook niet helemaal gezien maar ben al overtuigd. Niet in het minst omdat er een kort pdfje (andere locatie) bestaat waar hetzelfde eigenlijk in wordt gezegd. Als je geen tijd hebt het helemaal te zien, lees het: het is goed voor je.
Wat ook boeiend is, is dat hij Coca Cola en anderen beschuldigt van een samenzwering: ze weten dat het slecht is maar ze gaan door met de marketing. Op een soortgelijke manier als de sigarettenfabrikanten. Ik zie binnen tien jaar de eerste processen al komen.
goede linktip, maar ik wist het eigenlijk al.
Verduveld interessant.
Hoewel ik ouderwets mager ben heeft die “rotlink” me 1½ uur gekost ;-)
Al eerder gezien deze lezing, goed om eraan herinnerd te worden. Dus check ik het rolletje Volkoren Biscuits van de Appie: 23 gram suiker per 100 gram. Cashews met zeezout: 8.5 gram per 100. Coffee Creamer: 12 gram per 100.
Wordt moeilijk, dat suiker elimineren.
Anderhalf uur gaat me even te ver. Maar, wil iemand me misschien vertellen of ik minder suiker moet gaan eten en waarom?
Na de War on Drugs, nu ook de War on Sugar? Echt, zolang je maar regelmatig sport, maakt het echt niet uit wat en hoe je eet.
moet ik nou me bier dieet ook op de helling zetten?
@ Tjerk: N00b!
Oh-oh ik drink dagelijks goedkope Red Bull-imitaties..
Hoe zit het met zoetstoffen als aspartaam trouwens, ik las ergens dat die kankerverwekkend zijn?
Tamelijk boude bewering op 1:13:30. Slaven op suikerplantages in de 19e eeuw zouden langer geleefd hebben dan hun meesters die de suiker consumeerden. Moeten we dat geloven?
@9 Er was een enkele studie (in Italië dacht ik) die uit zou wijzen dat het mogelijk kankerverwekkend is bij zeer hoge dosissen maar volgens mij is zelfs die conclusie ontmanteld.
Suiker is een hard drug.
Sja. Een calorie is dus geen calorie. Koffie is zijn geen cola. Wortels zijn geen friet.
ondanks de tofdoenerij van mijn voorgangers in de comments, moet ik bekennen dat ik veel nieuws heb geleerd. Bijna ademloos een hoorcollege van anderhalf uur gekeken, dat is lang geleden…
De stellling dat ‘calorische waarde gegeten voedsel – calorische waarde verbranding = overgewicht’ niet opgaat is voor mij echt nieuw.
Het is een mooi verhaal, goed verteld. Van mij had het driemaal zo kort mogen duren, soit. Wel zij opgemerkt dat de spreker zich van dezelfde technieken bedient als zijn zelfbenoemde opponenten, d.w.z. je moet hem maar willen geloven (ik geloof hem).
Inhoudelijk:
De hoofdstelling is dus: “fructose is de grote boosdoener, want je lichaam reageert er niet op, waardoor er geen verzadigingsgevoel optreedt”.
Wat ik niet wist is dat sucrose (zeg kristalsuiker) nagenoeg hetzelfde is als high fructose corn syrup (HFCS). De laatste wordt in Noord-Amerika veel gebruikt vanwege de overvloed aan mais, terwijl in Europa de eerste prevaleert.
Interessant is dat in veel “processed foods” in Europa vaak glucosestroop en/of dextrose (verwant aan glucose) zit. Volgens dit verhaal zou dat dus veel minder schadelijk moeten zijn, ondanks dezelfde calorische waarde. Daar mag nog wel op worden ingegaan.
@6: blijkbaar niet dus. Als je dieet vooral uit fructose ipv glucose bestaat. Dat kleine beetje calorieën dat je verbrandt met sporten weegt niet op tegen de effecten bij de verwerking van bepaalde voedingsstoffen in je lichaam.
Deze meneer heeft een samenvatting gemaakt:
http://www.youtube.com/watch?v=chXCvduiAbs