1. 1

  Ik las dat beide landen het hebben ontkent (zowel Saoedi-Arabië als Israël). Ik word er ziek van dat constante bedreigingen van beide kanten.Val, in zo een situatie, een paar doelen in Iran aan en de droom van de huidige Islamitische regime wordt werkelijkheid. Net zoals tijdens de Iran-Irak oorloog.

 2. 2

  Ik vind het wel weer een geweldige vondst van de internationale pers. George Orwells ‘wegschrijven en nieuwe verhoudingen’ at their best.

 3. 3

  Ja, dat zouden de Saoedische Wahabibies wel willen—dat hun marionet Amerika Israël de opdracht zou kunnen geven, kastanjes voor zuh uit het vuur te halen. Maar Iran gooit dan de Golf he-le-maal DICHT. Dat is dan tamelijk frustrerend voor de wereld-economie, die dan zo grotendeels zonder olie -aanvoer geraakt. Maar de Russkies trekken dan uit solidariteit Iran binnen, omdat dat dan kan & mag van de Perzen. Die zijn dan buffer tegen verdere afwikkelingen. Wat dan dan? Want waar moeten de Saoedische Salafists dan het geld vandaan halen, om het Amerikaanse begrotingstekort van meer dan 12% dit jaar mee af te dekken? Nee, daar denken al die strategische denktanks niet over na—staat natuurlijk niet in de missile-statement die ze krijgen van de donerende wapenfabriekanten. Stelletje, stelletje Saoedie Masochisten.

 4. 5

  Hoe kan iemand nou zeggen dat Iran geen kernwapens mag hebben als ze elke dag deze bedreigingen over hen heen krijgen?

 5. 6

  Bovenstaande propaganda is natuurlijk bedoeld om de verhoudingen in de Golfregio nog wat verder op scherp te zetten en het onderlinge wantrouwen daar te vergroten.

  Als je maar lang genoeg het vuur opstookt, wordt het vanzelf groter.

 6. 7

  Iran wordt zelfs door Egypte gezien als grootste vijand, waardoor ze liever eerst vrede sloten met Israël. Iran is gevaarlijk door steun aan terroristische organisaties en de ontwikkeling van de atoombom. Ook de Saoedi’s haten Iran, al hoewel het niet alleen Perzen zijn (bevolkingssamenstelling misschien net de helft).

 7. 8

  @7 Beide dictatoriale regimes die bang zijn voor een volksbeweging in het midden-oosten. Maar dat is sinds vorige maand niet meer zo’n probleem.

 8. 9

  @7 Ik zou Iran ook haten denk ik. Zo anders dan Irak, daar hebben ze nu democratie. En wordt beschermd door Amerika. Het kan dus wel, als je maar meewerkt…

 9. 10

  Het voelt toch wel raar hoor, een randdebiel als Augusta de la Torres nadoen.

  Blecch. Even handen wassen. Koffie.

 10. 11

  wat onzin allemaal. noem een terorist die iranees is of een terrorist die sjitisch is, geen een ,allemaal propaganda ik ben alleen tegen het strenge beleid van iran verder zijn hun een zeer goede volk met een geschiedenis van meer dan 7500 jaar oud ze zijn nog nooit eerder een oorlog begonnen,tijdens de golfoorlog was de hele werold tegen hun en hielp de hele wertold irak om iran te verslaan maar helaas voor sommigen ging dat niet door

 11. 12

  @11: Als je als argument meeneemt dat ze 7500 jaar oud zijn (al snap ik niet precies wat je met dat argument wilt bewijzen), dan kom je er niet omheen dat ze wel degelijk ooit eerder (of beter, meermaals) een oorlog begonnen zijn.

 12. 13

  @10.

  Raar? Normaal doen is al moeilijk genoeg tegenwoordig. En iemand die een andere mening heeft dan jou is gelijk een randdebiel? Pardon. Overigens drink ik liever thee dan koffie.

  Een beweging in het volk hadden ze ook in 1979. Heel politiek links stond de Iraanse opstand tegen de Shaj toe te juichen.

 13. 14

  Waar komt het idee vandaan dat alle meningen bij voorbaat gebaseerd zijn op goede argumenten. Als ze dat al zijn.

  peak mening. links, en rechts.

 14. 15

  @KJ: Nee.
  Iran moet taktisch zigzaggen om de Amerikaanse dreiging te overleven, tot ze een atoomwapen hebben, zoals Martin van Creveld uitlegt (vanaf ongeveer 1 minuut 50):

  http://www.youtube.com/watch?v=YMN16Fc_sJ8

  Martin van Creveld: “I personally think that the (Iranian) threats are not really significant. I believe that both sides are being very cautious not to cross the line. Neither of the two sides, including Ahmadinejad ever said I am going to bomb Israel. I am going to destroy Israel.

  What both sides constantly say, if I am attacked I will retaliate. Therefore as far as I can see, both sides are careful not to cross the line. I don’t think Israel has to be frightened of Iran. Those who need to be scared of Iran are the Gulf States. If anyway we attack Iran, the damage Israel can cause is limited. But the damage Iran can cause to the world in the Persian Gulf etc., is almost a mistake. I believe Israel has no reason to attack Iran.”

  http://www.youtube.com/watch?v=lF5xZKPlwIs

  Er staat ook een uitstekend commentaar van ene buzzzcreator: “The U.S needs Israel to kick start the war. It will be made to look as though the U.S is defending Israel, otherwise the U.S would get smashed if they just went straight in and attacked Iran…”

  Het enige waar Iran terecht bang voor is, is de Amerikaanse omsingeling. Het gaat Amerika alleen maar om de handhaving van de oliehandel in dollars, anders is het einde verhaal van dat bankenmaffia-imperium. Amerika zal ondertussen Israel wel enorm pushen om Iran aan te vallen, dan kan Israël de zondebok zijn.

  Leuk overigens, hoe een jaar geleden Van Creveld Bush jr. ‘Caligula in the White House’ noemt. Ik kan me herinneren dat Van Creveld in 2003 vertelde dat hij gewoon niet snapte wat Amerika in Irak wilde bereiken.

  Obama is aan de macht geholpen om de goedgelovige wereld een oorlog tegen Iran in de schoenen te schuiven.

  @Augusta de La Torres: Dat Egypte met Israël vrede sloot, is omdat de Amerikanen de Egyptische leiding daarvoor sindsdien met een miljard of wat per jaar voor omkoopt. Dat Egypte bang zou zijn voor een Iraanse atoombom, is groteske flauwekul en Amerikaanse propaganda.

  Met de charlatan Obama wordt lijkt hele goedgelovige wereld een volgende oorlog ingeduwd, à la Kennedy & Vietnam; Amerika had weer een compassionate progressive nodig. Obama is een zuigend vacuum, die zonder teleprompter er niet in slaagt ook maar een zin zonder ‘euhs’ uit te spreken.

 15. 16

  @Augusta de La Torres: je vertoont een raar soort kalmte in je rare extreem VS-vriendelijke uitspraken op buitenlands gebied. Gewoonlijk komen die met een overmaat aan emoties (miskenning, schelden op links, & loving USA). Ik ga niet meer in op de geringe kennis van zaken die daarbij je tentoonspreidt. En het ostentatieve zwijgen over G.W.Bush.

  Volgens mij ben je een moderne trol zoals richard (de eerste) op sargasso.nl al eerder wilde zijn.

 16. 19

  Jullie mensen zijn Echt Dom , alles geloven wat wordt uitgezonden van Media he nie?

  ik ben helamaal mee met :

  wat onzin allemaal. noem een terorist die iranees is of een terrorist die sjitisch is, geen een ,allemaal propaganda ik ben alleen tegen het strenge beleid van iran verder zijn hun een zeer goede volk met een geschiedenis van meer dan 7500 jaar oud ze zijn nog nooit eerder een oorlog begonnen,tijdens de golfoorlog was de hele werold tegen hun en hielp de hele wertold irak om iran te verslaan maar helaas voor sommigen ging dat niet door

  Denk je anders geef me een bewijs van je woorde niet alleen zever die JE DENKT !