Rutte 1: lekker geld verbranden!

We merken allemaal iets van de maatregelen van dit nieuwe kabinet, zegt beoogd premier Mark Rutte. Dat blijkt, nu het nieuwe kabinet langzaam vorm krijgt. In de bijna leegstaande kantoren van consultancy-firma’s plopten de champagnekurken. Want het schrappen en fuseren van ministeries, dat levert pas geld op. Hele pakketten mannen-in-pakken worden de komende maanden afgeleverd om de transformatie “te begeleiden”, rapporten op te stellen, uitvloeiregelingen te bedenken en interim te managen. Tel daar de huisstijlmakers, websitebouwers, logobedenkers en andere marketingo’s bij op en je weet dat er tientallen miljoenen verbrand zijn voordat er 1 ambtenaar op straat staat.

Gelukkig heeft Rutte straks een ministersploeg die gepokt en gemazeld is in geld uitgeven. Ivo Opstelten leverde 134 wijkagenten in om die onvergetelijke (*proest*) Tourstart naar Rotterdam te halen (of was het de Giro?). Ben Knapen heeft zich onsterfelijk gemaakt als PCM-bestuurder die een Brits investeringsfonds de Nederlandse krantenwereld liet leegeten (hield hij gelukkig zelf een paar miljoen aan over). Melanie Schultz-Metextra Namensinds Devorige Regering mag zich opnieuw storten op de verbraste miljoenen bij de OV-chipkaart. En de laatste aanwinst, De Onvermijdbare Hans Hillen, heeft nu al, tot grote vreugde van Amerikaanse straaljagerbouwers, gezegd als minister van Defensie het liefst HELEMAAL NIX te willen bezuinigen.

Verkoop dus nu uw staatobligaties en kus uw pensioen vaarwel, want die triple-z-rating zit er helemaal aan te komen.

 1. 1

  Afegzien van de laatste vergezochte toevoeging die kant noch wal raakt, zou elke andere kleur regering met zo’n grijze ploeg, de laag van voren krijgen, dit is niet zomaar verder zoals het ging, maar terug in de tijd, niks vernieuwen, niks innovatie, niks vooruit kijken, maar reactionair, haagse elite in het kwadraat, en ALLEMAAL gedoogd door Wilders die nu echt de holle me-reet-oriek voorbij is, en dreigt vast te lopen.

 2. 2

  Het zal me allemaal benieuwen. Kunnen we niet een pol starten met de verwachtte levensduur van dit kabinet?

  Ik denk dat het begin 2011 klapt tijdens de tweede dip.

 3. 3

  Ha die Hillen. Nog niet benoemd of al meteen een dissident geluid. Als dat zo doorgaat zitten er in de Kamer en het kabinet alleen nog maar zeer gedissideerde CDA’ers. Kan Rutte het nog moeilijk mee krijgen.

  Het is trouwens niet gepast Rutte I van groffe zuinigheid te betichten. Het komende kabinet gaat ook veel uitgeven. Aan zaken waar ik het dan niet zo mee eens ben, maar dit kabinet is een van de noodlottige gevolgen van democratie. Daar moet je je bij neerleggen.

  Maar ik herhaal hier de vraag, die 7 oktober op mijn eigen blogje verscheen: Zullen we eens gokken hoe groot de staatschuld zal zijn na 4 jaar Rutte I?

 4. 4

  Alles beter dan ex-ambtenaren die gewend zijn geld uit te geven met als enige succesfactor of het geld op tijd is uitgegeven.

  Wees blij dat we een echte bruggenbouwer als MP krijgen die zonder thee te drinken kan verbinden, en die zonder subsidie zaken voor elkaar krijgt.

  En Mark, als je nu de hypotheekrenteaftrek afschaft, ben ik er tenminste zeker van dat terugvloeit naar de HWN (Hard Werkende Nederlander) en niet in Vogelaarwijken, Verre Buitenlanden of Theesubsidies.

 5. 5

  Haha Toko_senang wat lul jij een hoop snert aan elkaar, met allemaal bitsnips die je ergens hebt horen lullen, je brein kan er nog net wat lidwoorden en bijwoorden tussen flikkeren, voordat ze als een gehaktmolen erweer uit komen rollen: bruggenbouwer, thee drinken, subsidie, hard werkende nederlander… wat een bullshit. Nederlanders werken niet hard, noem jij eens 1 nederlander die hard werkt (en dan niet foetelen en je turkse kruidenier noemen he), en onderbouw dat eens met feiten die dat rechtvaardigen.

 6. 6

  Het valt mij vooral op dat staatssecretarissen voor een deel dezelfde kleur hebben als ministers.

  Bleker komt naast Verhagen, beide CDA.
  De Krom komt naast Kamp, beide VVD.
  Teeven komt naast Opstelten, beide VVD.

  Was het niet een ongeschreven regel dat de staatssecretaris een andere kleur had dan zijn minister?

 7. 8

  En men stookt de aardgasbel verder op aan de huizenzeepbel!

  Stelletje potverterende semi-pensionado’s die nog één keer flink voor hun eige gaan afromen.

  Zo’n Opstelten: heel zijn leven geleefd van de benoemingen. Niemand die op hem gestemd heeft.

  Netzomin op zo’n Ben Knapensmaak.

  Zo’n Hans van Baalen, die was zeker nog te jong hahah.

 8. 9

  Dit is toch echt het meest elitaire clubje mogelijk waar Geert normaal gesproken tegen ageert. Maar we weten hoe betrouwbaar zijn woord is na snelste draai in de geschiedenis van NL politiek.

 9. 12

  Hans van Baalen denkt teveel voor zichzelf, dat mocht niet van W.
  Dat minister en staatssecretarissen op een ministerie van dezelfde partij zijn, is juist goed voor de lieve vrede.
  Komt de crisis wat later.

  Wat W is in zijn partij, alleenheerser, wil Rutte in het kabinet.

 10. 13

  Hmmm… niet zo sterk stuk. Er wordt genoeg aan geldverspilling gedaan zonder het op de man te spelen. Bijvoorbeeld miljoen aan steunmaatregelen voor de bouw die heel weinig banen zullen opleveren.