Rustplaats der schepen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ships and boats are ancient inventions whose rise parallels the spirit of human adventure. From antiquity to modernity great powers have relied on shipping to expand empires, while grand liners transported tourists to far flung places previously only accessible to the imagination.

But the rise of air travel and decline of shipbuilding have left coasts and rivers littered with abandoned ships, boats and shipyards, that may not look pretty but provide a fascinating retrospective subject for photographers and maritime enthusiasts.

Meer bij The Presurfer.

Reacties (3)

#1 larie

Nice 1 thx

  • Volgende discussie
#2 Yevgeny Podorkin

Foto in de post is ieder geval Aralmeer. Jammer dat verder niet overal vermeld staat waar ze liggen, dan zou je als je in de buurt bent kunnen gaan snorkelen. Oke, je kan ook gewoon voor de mooie natuur gaan. Op de kusten van India en Bangladesh schijnt het in die zin ook aardig grasduinen te wezen als je daar van houdt…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 avanaa

Foto op de post is idd Aralmeer. Sterker nog, volgens mij is het de boot die gebruikt is voor de film De Verstekeling: http://www.imdb.com/title/tt0131102/

De boot is voor die film geschilderd. Er liggen er nog flink wat in de nabijheid, maar alleen deze was geschilderd. Da’s nu blijkbaar al weer bijna weg!

Overigens, snorkelen kun je hier pas op zo’n slordige 100 km. afstand. Het Aralmeer is zodanig geslonken dat het vissersplaatsje Mojnaq nog slechts aan een rivier ter grootte van een greppel grenst.
Intense triestheid daar in de deelstaat Karakalpakstan (land van de zwarte hoeden). De naam van de woestijn aldaar is niet voor niets Hongersteppe.

  • Vorige discussie