Ruimte zat voor Powned

testbeeldPowned en WNL voegen niks toe aan het publieke bestel. Dat vond vanmiddag bijna zestig procent van de luisteraars van Stand.nl op Radio 1.
Die conclusie deel ik niet. Ik ben veel benieuwder naar de programma’s van WNL en -vooral- Powned. Veel meer dan ik dat ooit was naar de programma’s van LLink (kan er geeneen opnoemen trouwens) en eerder BNN. Ik zag laatst dat er ook nog een omroep Max bestaat. Goh! Nooit geweten eigenlijk…
Eerlijk gezegd, de kans bestaat dat ik dat over vijf jaar ook over Wakker Nederland zeg. Want ik ben duidelijk de doelgroep niet.
Maar naar de plannen van Powned ben ik heel benieuwd. Jammer dat de head honcho’s van de kersverse omroep, Poedel & Microfoon, daar gisteren bij DWDD zo weinig van lieten zien. Ik heb daarom maar wat suggesties op een rij gezet. Voelt u zich vrij om aanvullingen te geven.

Fittie! Presentator Rudger Castricum gaat op zoek naar het verhaal achter een ruzie op internetfora als Fok!, Hyves, Youtube en Facebook en stookt het vuurtje nog wat verder op.

De Week van Eenstreep Presentator Rudger Castricum confronteert (beginnende) agenten met hun idiote gedrag, vastgelegd door reaguurders met mobiele telefoons.

Per Seconde Prachtiger Presentator Rudger Castricum zoekt uit hoe lang het duurt, en welke vragen je kan stellen voordat je een Prachtwijk wordt uitgejaagd.

Terug Naar Je Maker Radioprogramma (ism Retecool en Sargasso) over de invloed van fundamentalisten, evangelisten en aluhoedjes op de Nederlandse samenleving. Presentatie Bert Brussen Rudger Castricum

 1. 1

  De thematiek uit Terug naar je Maker is dermate belangrijk dat ik haar zeker niet enkel bij PowNed terug zou willen zien, maar het klinkt als een prima show. Ik vrees echter dat we vooral een tweee Veronica gaan krijgen. Niet te moeilijk, veel vrouwenvlees, snelle auto’s, sport. Eens afwachten of ze dat weten te overtreffen.

 2. 3

  Gaap!… ik stop er wel een DVD’tje in of ga een boek lezen.
  Da’s eigenlijk een gaaf bij-effect van de vermoddering van Hilversum nu ik erover nadenk: alweer een goede reden erbij om geen tijd te verspillen aan de tube. thanx pohm!

 3. 4

  Die “Per Seconde Prachtiger” alleen als Rutger geen eenstreepers ter bescherming meekrijgt de wijk in.

  Heeft PowNEd trouwens geen ander mediatalent naast Rutger C? Is anders toch wel erg magertjes.

  Voorstel: Geenstijl komt naar je toe! Elke week zoekt Joris de auteurs van de meest buitengewone, uitzonderlijk intelligente, extreem domme, of hard weggejoriste reacties op, via het IP-adres en uiteraard zonder vooraankondiging. Vervolgens worden deze reaguurders over hun reactie aan de tand gevoeld en al naar gelang in het zonnetje gezet/voor gek gezet/ontmaskerd als viezerik of racist.

 4. 8

  @4: Prachtvoorstel!

  Powned heeft trouwens ook Reinaert met De Rest van Nederland. Dat concept zou ik best vertaald willen zien naar een ongeveer 20 minuten durende tv-uitzending, waarin ze de merkwaardigheden van kleine dorpjes buiten de Randstad in beeld brengen.

 5. 9

  Kaalkop wordt Bontkraag

  een wekelijkse actieshow waarin de ene week een neonazi een opdracht moet uitvoeren samen met een groep hangmarrokanen en de andere week een probleem’fin’ samen met een groep kaalkopjes een klus moet klaren.
  mogelijke klussen….tja, wat durf je ze te laten doen?

 6. 10

  Fappen gewoon omdat het kan!

  Ruktor uit Castricum Een willekeurige reaguurder begint op de meest onverwachte plekken in het openbaar te masturberen. Iedere minuut levert 1000 euro op.

  We beginnen op de Maasvlakte einddoel is het Torentje.

  Zo worden klappen uitgedeeld aan Hilversum en manifesteert zich een nieuwe generatie!
  Plasterk zal (sowieso) tevreden zijn.

 7. 11

  Wel eerst die nieuwe zenders even een tijd aanzien en de kans gunnen. De juiste formats en bijpassende poppetjes vinden om Nederland Wakker te schudden kost nou eenmaal tijd. Zeeeeeeen van tijd om precies te zijn, en een heeeeele grote scheepstoeter. En je moet maar zo denken: tis weer es wat anders dan Boer naait varken, CampingLeed of Eigen Huis & Tuin Eerst. Of op vijf zenders randdebielen in blik achtervolgen met zwaailicht. Hoe erg had u het dán gehad willen hebben? Tv was tot voor kort op een paar uitzonderingen na toch niet meer dan een kwestie van een Dvd- tje erin toch?: met uitsluitend een brandende haard of koraalrif (brandt lekker warm aan je rug zo’n flatscreen, geen sfeerkacheltje of dito verlichting of stinkende vissenkommen meer nodig)…

 8. 12

  Duss…en van dat “Revolutie en Wereldheerschappij” in het partijprogram gaan we niet wakker liggen en we gaan ook niet denken aan het Paard van Troje. Zover komt het niet. Als die die brutale geestdrift (Bart’s News Network ring a bell?) en vernieuwingsdrang is uitgewoed komt het allemaal weer goed, als Horizontale programmering, Netmanagers, inplannen adverteerders/ reclameblokken hun werk hebben gedaan…eten ze allemaal weer uit dezelfde ruif. Is dat op termijn gewoon weer die gouwe ouwe Grote Blije Linkse kerk…Joepie. Tot dán zitten we in spanning en is het nagelbijten wat het allemaal gaat opleveren…

  Manman, ik zie opeens het licht, voel me soms net Jezus…

 9. 15

  Powned, LLink???, WNL??? Ik kijk alleen voetbal en af en toe de BBC of Discovery op TV en de radio staat op Radio 4 waar ik hen niet snel op denk tegen te komen :-P.

 10. 16

  Heeft PowNEd trouwens geen ander mediatalent naast Rutger C? Is anders toch wel erg magertjes.

  Inderdaad, Rutger is ok, de rest van de GS redactie is waarschijnlijk te lelijk en te bang voor de camera (een soort van Nico Oudshoorns, met zijn dramatisch geflopte ding op tv).

  Wel hebben ze lekker wijven die willen solliciteren op de site, als je het geluid uitzet is dat best aangenaam om naar te kijken.

 11. 17

  meh, als het interessante programmering is, stoppen ze het toch wel weg na elven. Alleen dom kijkvoer voor de massa’s is toegestaan voor dat tijdstip.

 12. 19

  Yevgeny Podorkin | 5 November 2009 | 20:07

  Ik vind het wel mooi dat jij ieder geval ook ziet dat BNN echt dood is. Bart zou zich omdraaien in zijn graf. We zijn wel toe aan iets nieuws. Links rechts dat boeit niet zoveel.

 13. 21

  9 uur ultrarechtse radio per week, ga daar maar eens aan staan
  Mijn prammavoorstel was Botte Dinsdagavondtrein
  Wie Snip ende Snap moeten zijn, daar zijn ze nog niet uit
  Er zal een moderne Jacques van Tol gevonden moeten worden

 14. 26

  De Nieuwe Messias (c) – afvalrace met mensen die zichzelf wonderlijke eigenschappen toedichten. Wie kan echt water in wijn veranderen?

 15. 27

  Weer jammer om te lezen dat er voor Powned ruimte zat is! Powned en WNL beide een slap aftreksel van het “telegraaf-format” moeten dus vooral de ruimte krijgen, nouh….LIEVER NIET!

  Persoonlijk vindt ik de telegraaf een “schijtkrant”, lees ik de artikelen op “Geen-stijl” maar reageer op Sargasso, en Rutger Castricum is een “looser”.

  En @ Michiel Maas, fijn dat je droomt over een carriere zij aan zij met Rutger, maar Powned zuigt dus eigenlijk BIG-TIME volgens het merdendeel van de Nederlanders via Stand.nl

  En kom op zeg, ga je nu werkelijk waar met deze post zeggen dat ik “itempjes” moet gaan verzinnen voor op Powned?!?!?

  Doe niet zo triest A.U.B.! En stop met het schrijven van dit soort onzinnigge artikelen over; “het er niet toe doende zaken”!

  En “kap” alstjeblieft met dat GEJANK over Geert Wilders adepten, wannneer sommige mensen het niet met je eens zijn!

 16. 32

  Ik kijk vooral gedownloade filmpjes via mijn omgebouwde xbox op de tv. Nederlandse tv vind ik abominabel slecht en ik stoor me er mateloos aan, dus kijk ik amper nog.

 17. 34

  Ruktor (van de club van MarCk Burema) en de verklaring van zijn hockeyhoofd:

  Over Ruktor van de Stijllozen:

  Vader presentator Rutger Castricum blijkt lid Raad van Toezicht

  De kersverse omroep PowNed van het Telegraaf-concern is op de vingers getikt wegens ‘vriendjespolitiek’ ontdekte Haags gemeenteraadslid en GroenLinks-blogger David Rietveld. Hij stelt zich kandidaat voor de ledenraad van de omroep om de praktijk van nepotisme te bestrijden.

  Rietveld haalt een advies van de Commissie Integriteit Publieke Omroep boven water waarin kritiek wordt geuit op de organisatie van de omroep die is opgezet door de website Geenstijl, onderdeel van De Telegraaf. De commissie constateert (zie deel 2, pagina 8) dat de vader van presentator Rutger Castricum lid is van de Raad van Toezicht. “Dit maakt de heer Castricum niet onafhankelijk als toezichthouder”, aldus de commissie.

  De kwestie is opvallend omdat Powned zichzelf juist omschrijft als ‘wars van vriendjespolitiek’. Saillant is dat die uitspraak wordt herhaald op pagina 73 van het officiële beleidsplan (pdf, 30 mb) waar de familieband wordt omschreven: “PowNed is wars van nepotisme. In het reglement van de Raad van Toezicht wordt uiteraard vastgelegd dat Roland (de vader, red) zich onthoudt van stemming over zaken waar zijn zoon bij betrokken is.” Oftewel: nepotisme is geen nepotisme als PowNed zegt dat het geen nepotisme is. De regeling neemt de zorgen van de commissie dan ook niet weg: “Een ideale situatie is het niet.”

  Rietveld, sinds 2006 lid van de gemeenteraad van Den Haag voor GroenLinks, doet ook uit de doeken dat een andere speerpunt van PowNed, inspraak van de leden, op papier een wassen neus is. Hij schrijft op zijn weblog:

  De leden van de vereniging Powned zijn statutair zorgvuldig op afstand geplaatst. Door een getrapte verkiezing, en een ledenraad met maar 20 leden met zeer beperkte bevoegdheden is er geen sprake van echte invloed van de leden. Klein voorbeeldje: de leden van het bestuur worden benoemd door de ledenraad op basis van een voordracht van het bestuur. Het lijkt er op dat de ledenraad straks alleen ja of ja mag zeggen. Sovjetpraktijken, wat mij betreft. En voor de duidelijkheid: daar ben ik dus tégen.

  Powned werd deze maand samen met Wakker Nederland, eveneens afkomstig uit het Telegraaf-concern, door minister Plasterk voor vijf jaar toegelaten tot het publieke bestel.
  ======================================
  Minstens een pot en ketel-verhaal. Oh wat schoppen deden/doen ze…..niemand (voor progressief) deugt. Maar uh, zelf niet vies van vriendjespolitiek?