1. 1

  Af en toe komt er zo’n zinnig signaal. Zie ook:

  Voorzitter politiebond bepleit legale wietteelt
  Rotterdam, 23 april.

  Voorzitter Hans van Duijn van de grootste politievakbond NPB wil dat de wietteelt in Nederland wordt gelegaliseerd.

  Hij is ook van oordeel dat de overheid onder toezicht harddrugs moet verstrekken aan verslaafden. De aanpak van drugscriminaliteit heeft volgens Van Duijn „nul komma nul” opgeleverd, en gaat ten koste van het bestrijden van andere misdaden, aldus de vakbondsleider die eind mei met pensioen gaat.

  In een toelichting zegt Van Duijn dat de drugsbestrijders er niet in slagen de prijs van drugs te beïnvloeden. „Met andere woorden: ze hebben geen greep op het vervoer en de invoer.” Van Duijn meent dat ‘Den Haag’ wat de drugs betreft „struisvogelpolitiek pur sang” bedrijft door de aanpak van het drugsprobleem niet te veranderen. Hij denkt dat zijn pleidooi wordt ondersteund door de leiding van de politie.

  Van Duijn lijkt het politieke tij niet mee te hebben. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) heeft vorige maand nog aangekondigd dat hij werkt aan een verbod op growshops, winkels die materialen verkopen voor de wietteelt. De bewindsman streeft naar een breed verbod op „alles dat de productie van cannabis faciliteert”. Dat omvat bijvoorbeeld ook hennepbeurzen. De Tweede Kamer heeft in november gevraagd om een verbod op growshops.
  http://www.nrc.nl/binnenland/article1062963.ece/Voorzitter_politiebond_bepleit_legale_wietteelt

 2. 5

  Nou ken ik Argentinië eigenlijk niet zo goed, maar zie ik het verkeerd als ik denk dat men in zuid-Amerika veel minder geremd wordt door de conservatieve internationale verhoudingen met hun dogmatische principes die een onafhankelijker, op de realiteit gestoeld drugsbeleid in ons landje tegenhouden?

  En zoja, wat zegt dat dan over zuid-Amerika op andere vlakken dan drugsbeleid? Neemt zuid-Amerika de economische rol van grote groeier de komende jaren over van het verre oosten?

 3. 6

  @5: Zoland de Amerikanen met steun van de lokale regering coca en cannanisvelden in Colombia vanuit de lucht besproeien met blindmakend gif: nee, ik denk het niet.