QvdD: Bekering is de nieuwe boodschap

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
Benedictus XVI (Foto: Flickr/Joris A.)

Benedictus XVI leert ons met zijn getuigenis dat we de angst moeten overwinnen en geen enkele vrees moeten hebben om de waarheid van Jezus uit te dragen, ook aan moslims. Zijne Heiligheid heeft een expliciete en revolutionaire boodschap gelanceerd aan een Kerk die tot nu toe veel te voorzichtig is geweest in de bekering van moslims, door zich te onthouden van proselitisme in landen met een moslimmeerderheid en door te zwijgen over de realiteit van bekeerlingen in christelijke landen.

Aldus Magdi Allam, een bekende Italiaanse journalist én moslim die zich recent bekeerde tot de rooms-katholieke Kerk. In reactie op die publieke bekering verklaarde Yaha Sergio Pallavicini, de leider van een islamitische organisatie in Italië:

Magdi Allam had zich kunnen bekeren tijdens een discrete plechtigheid, maar hij en het Vaticaan verkozen een spektakel.

Allam zelf legt die publiciteit juist uit als een aansporing om ook in de moslim- wereld missiewerk te kunnen verrichten voor de katholieke kerk.

Reacties (6)

#1 jos

We hebben d’r weer zo’n ex-moslim bij die poep praat:

“… een Kerk die tot nu toe veel te voorzichtig is geweest in de bekering van moslims, door zich te onthouden van proselitisme in landen met een moslimmeerderheid.”

Veel moslimgebieden hebben meerdere generaties onder koloniaal bestuur geleefd en de Kerk kon toen onder volledige bescherming missiewerk verrichten. Toch zijn verreweg de meeste inwoners van Indonesië, Algerije of Pakistan nog steeds moslim.

  • Volgende discussie
#2 Domino

die jos toch, 20.000 christenen brengen 33.000.000 moslims al van hun stuk, één enkel bijbeltje in Saoedie-Arabië doet daar het koninkrijk wankelen…. één vrouw achter het stuur idem dito.

Die bekeerde moslim wordt allang en breed bedreigd… door je geloofsgenoten. In jouw beloofde land zou hij de keel al afgesneden zijn….

De ene priester in Turkije ligt ook allang onder de grond. Wat hebben moslims het hier in het westen toch goed…. die leven allemaal en kunnen gewoon poepen zonder angst vermoord te worden!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Soms, heel soms, vind ik het jammer dat we niet aan bans doen, olieDomino.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 jos

Domino, bij elke reactie van je denk ik: een nieuw dieptepunt.

Waar zal het eindigen ?

Saoedi-Arabië is niet eens 1 % van de moslims. Conclusies over dé moslims dan gerechtvaardigd ? Neen.

“Die bekeerde moslim wordt bedreigd, die éne priester in Turkije …”.

Dit is de logica van Domino:

– Van Agt wordt bedreigd voor z’n steun aan de Palestijnen —> alle Israël-liefhebbers moeten zich verantwoorden.
– Doekle Terpstra en René Danen worden bedreigd vanwege hun anti-Wildersstandpunt —> alle Wildersfans en islamofoben (jij ook ) moeten zich verantwoorden.
– Johan Derksen wordt bedreigd —> alle voetballiefhebbers moeten zich verantwoorden.
– VS-soldaten hebben gemoord en verkracht in Irak —> álle Amerikanen (nee, álle Westerlingen, dat staat gelijk aan “moslims” !) moeten zich verantwoorden.

Domino, nog meer briljante dingen die je met ons wilt delen ?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 jos

Shit, m’n argumenten deugen niet … Saoedi-Arabië is 2 % van de moslims.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Henk van S tot S

Als de kerken leeglopen (de mensen dus verstandig worden), moet de werkgever van de “vaticaansecte” natuurlijk blij zijn met iedere nieuweling.
Verder ben ik van mening dat zendingswerk van welke religieuze misleiding dan ook verboden zou moeten worden.

  • Vorige discussie