Quote van de Dag: Wilders en Extremisme

Waarom proberen linkse quasi-intellectuele journalisten van kranten zoals het NRC in een naargeestige heksenjacht een eerlijke politieke partij als de mijne, die de feiten benoemt en oplossingen aandraagt, constant in een extreem-rechtse hoek te drukken? […]

Omdat het onder ogen zien van deze waarheid tot vergaande maatregelen zou leiden, als een onmiddellijke immigratiestop voor moslims en een dito inspanning voor hun spoedige remigratie.

Geert Wilders in zijn column.

 1. 2

  @1: En dat is nu het probleem t.o.v. Wilders. Door dat soort reacties creeër je sympathie voor de man. Feitelijk zitten er in die paar zinnen hierboven al een paar onjuistheden.

  Het NRC links? Is dat zo?

  “een eerlijke politieke partij als de mijne, die de feiten benoemt en oplossingen aandraagt”

  De feiten van Wilders zijn geen feiten. En de conclusie daaronder is ook al totaal onwerkelijk.

 2. 3

  @ 2: Als hij dingen zegt die hij al eerder gezegd heeft, vind ik het gewoonweg niet interessant. Waarom die obsessie voor Wilders?

  Chantal Janzen daarentegen…, die is weer vrijgezel!

 3. 7

  “en een dito inspanning voor hun spoedige remigratie.”

  Kijk, het zijn dat soort uitlatingen van Wilders die hem uiteindelijk ongeloofwaardig maken. Het is het type uitspraak dat ook door het Vlaams Belang wordt gedaan, en later weer wordt afgezwakt….

 4. 9

  Volgens mij gaat het er om of je het erg vindt dat er een verschuiving van geloofsgroepen plaats vindt. Maakt het je niet uit of vindt je het best dan is er niets aan de hand.

  Anderen zoals Wilders zijn hier niet blij mee en willen vasthouden aan de huidige situatie. Dat gaat niet zonder redelijk ingrijpende maatregelen en dus wordt dat meteen als extreem rechts betiteld.

 5. 11

  Immigratie willen stoppen is al een redelijk rechts standpunt, zeker als je dat wil beperken tot moslims (discriminatie?), maar ze uitzetten nog meer.

  En hoe zou meneer willen “testen” of iemand moslim is? Meneer zegt hier ook mee dat alle moslims onwenselijk zijn, maar alle andere geloven wel mogen.

 6. 12

  Het is trouwens Wilders’ goed recht om zijn voorkeur uit te spreken voor een samenleving met minder Islam. Net zoals de CU (of moslims of joden etc) het recht heeft om een voorstander te zijn van een samenleving volgens “Het Boek”.
  Ik ben voorstander van een samenleving met minder religie in het algemeen. Maar niet ten koste van alles, de individuele vrijheid om zelf te bepalen hoe je je eigen(!) leven wilt inrichten (aanname: zonder dat dit van invloed is op derden) staat boven alles. De vraag is of Wilders dat ook zo ziet, zou je wel verwachten gezien de naam van zijn partij en het feit dat hij als libertair gezien wil worden. Ik heb hierover mijn twijfels.

 7. 14

  @10: En elke krant rechts t.o.v andere politici. Niet echt een beste vergelijking.

  Het viel mij op dat het NRC het meestal over de gevolgen van de kabinetten balkenende heeft maar bij vreemdelingenzaken gaat het over het asiel beleid van Verdonk. Iets wat voor haar tijd allang was ingericht. Niet helemaal onjectief. Vandaar mijn indeling aan de linkse kant.

 8. 15

  @11: Inderdaad. De acties zijn wat men noemt “Rechts” Wat niet wil zeggen dat het eind resultaat niet een “centrum” resultaat kan zijn. Dat is logisch als de er vooraf “linkse” acties waren.

  De ongenuanceerde uitspraak over het uitzetten van moslims is extreem, ongewenst en onuitvoerbaar.

  Neemt niet weg dat zijn angstbeeld een redelijk waarheidsgehalte heeft. Een Turkse collega gaf een paar jaar geleden al aan dat er meer moslims werden geboren dan welke andere geloofsgroep en dat binnen afzienbare tijd er meer moslims zouden zijn dan leden van een andere geloofsgroep. In eerste instantie dacht ik dat hij maar wat zei maar na me er wat meer in te hebben verdiept moest ik hem gelijk geven. Uiteindelijk verwacht ik wel dat ook bij moslims het religie gehalte zal dalen en dat atheisten straks uiteindelijk met ongeveer 40% de grootste groep zullen zijn.

  Overigens is discriminatie voor mij slechts een woord wat onderscheid maken betekend. We doen het allemaal elke dag en dat is maar goed ook. Hoe je om gaat met je onderverdeling is een stuk belangrijker dan het maken van een onderverdeling.

 9. 16

  “Omdat het onder ogen zien van deze waarheid”

  Oei, extreem rechts is één, maar gaan beweren dat je “de waarheid” in pacht hebt… Hij klinkt bijna als een imam.

  @1 echt?!? *kwijl, kwijl*