1. 1

  Iemand straffen omdat hij te dik is? Een sociale achterstand nog groter maken?

  De ouders zijn hoofdschuldig aan het overgewicht van hun kinderen. Nablijven zou dat niet oplossen. Juist wel makkelijk, meer vrije tijd als ouder!

  Cruijff wederom door de bocht.

 2. 2

  Er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Sporten is gewoon erg gezond, en vooral voor mensen die er niet van houden.

  Steeds meer kinderen zijn te dik en als hun ouders dan geen verantwoordelijkheid nemen…

 3. 3

  “Sporten is gewoon erg gezond”.

  Met mate, ja. Maar voor dikke mensen levert het extra belasting op. Afvallen moet met beleid gebeuren.

  Bijvoorbeeld in combinatie met minder eten?

  Nablijven op school lost niets op.
  Ga je straks ook mensen laten nablijven die roken, of mensen laten nablijven die teveel eieren eten (cholesterol)?

  Teveel suiker? Teveel caffeïne?

 4. 4

  Ja! We zullen al die mensen die onze gezondheidszorg zo duur maken es ff aanpakken! Ordnung muss sein!

  Daarentegen lost extra sporten voor dikke mensen wel degelijk wat op. In combinatie met minder eten nog meer. Dus dat argument van je klopt niet helemaal.

 5. 5

  Iemand die veel sport verbrand meer… Gevolg? Gaat meer eten als er geen dieet is.

  En aangezien het vaak over arme gezinnen gaat (die hebben het vaakst last van overgewicht) denk ik dat je de problematiek alleen maar erger maakt! :-)

 6. 6

  Sport op school als straf. Zo heb ik het indertijd ook altijd ervaren. Het lijkt mij de allerbeste manier om ervoor te zorgen dat al die potentiële dikkerdjes zodra ze van school zijn zich NOOIT meer in de buurt van wat voor sport dan ook zullen begeven.

 7. 7

  @Spuyt: door sport wordt vet wel weer in spieren omgezet, dus je kunt net zo makkelijk de andere kant op redeneren.

  @BartB: alleen als je ervan uitgaat dat ze op een gegeven moment uit zichzelf WEL zouden gaan sporten, een aanname die me niet gerechtvaardigd lijkt. Heb je iig in je jeugd wel wat aan sport gedaan.

  Zullen we ook maar leerlingen helemaal niet meer in aanraking laten komen met literatuur, want anders lezen ze NOOIT meer een boek na de middelbare school.

  Het gaat uiteraard om dosering.

 8. 8

  @TT: “Zullen we ook maar leerlingen helemaal niet meer in aanraking laten komen met literatuur, want anders lezen ze NOOIT meer een boek na de middelbare school.”

  Met alle respect. Na mijn middelbare schooltijd heb ik zo goed als géén schrijver meer gelezen die als literair gezien kan worden.

  En ik als veellezer denk dat dat komt doordat al het plezier van het lezen werd vergald daar.

 9. 9

  ‘Een kind de waarde van literatuur bijbrengen met behulp van verplichte literatuurlijsten is als een moeder die de waarde van een schone kamer doceert door een kind te dwingen die kamer op te ruimen.’

  Ronald Giphart.

  Als ik als straf voor spelfouten in mijn proefwerken extra boeken had moeten lezen, dan zou mijn afkeer van Nederlandse literatuur er zeker niet minder op zijn geworden.

 10. 10

  @Spuyt: eens dat huidige systeem niet goed is. Niet eens om daarom maar alle verplicht lezen van literatuur maar af te schaffen. Overigens veronderstel je dat je als je GEEN literatuur had hoeven lezen je WEL literatuur was gaan lezen. Literatuur is er echt niet slechter op geworden hoor, nu je wel de vrije keuze hebt, dus ik zie de reden niet zo dat je nu niet zelf uitzoekt wat je WEL leuk vindt. Ik kan me niet indenken dat er geen enkel boek op je lijst stond dat je leuk vond.

  @BartB: dosering zei ik toch, dosering.