Quote van de Dag: Europees publiek verneukt Eurovisie?

Ik heb twee jaar geleden gesteld dat onze inzendingen jonger, hipper en kinkier moeten zijn. Dat was het nu, en nog halen we de finale niet. Dat roept de vraag op; wat moeten we dan nog doen?

NOS-directeur Dielessen heeft alles binnen zijn vermogen gedaan om de kwaliteit van de Nederlandse Eurovisie-inzending te waarborgen. Hij roept nu om herinvoering van de vakjury.

Dat weet ik niet. Misschien zongen de andere landen wel heel goed.

Minister van Cultuur Ronald Plasterk steekt de hand in eigen boezem.

De kijker kan het heus wel alleen af.

Bjorn Erichsen, de tv-directeur van de European Broadcasting Union die de rechten heeft op het festival, voelt niets voor een vakjury.

 1. 2

  Wat mij betreft trekken we ons gewoon terug.
  Het Eurovisie leeft totaal niet meer, en wordt door Nederland al jaren bespot (behalve dan door een groep inheemse homoseksuelen). Op zo’n manier verdien je geen succes, en je zou het niet eens moeten willen.
  Op dit moment is Oost-Europa in de ban van het festival (een goeie methode om het rijkere westen eens een hak te kunnen zetten); laat hen het lekker zelf uitzoeken. Wij hebben onze tijd al decennia geleden gehad.
  Niet meer uitzenden, niet meer meedoen.

 2. 3

  Waarom houdt het songfestival zoveel mensen bezig? Ik heb het niet gezien en het interesseert me opmerkelijk weinig. Toch kun je er niet omheen. Ook gij, GC?

 3. 7

  Ja hoor. In 2006 wint Lordi het Eurovisie Songfestival, en wat concludeert Dielessen daaruit? Dat de mensen Edsilia Rombley willen.

  Niet meer meedoen heeft m’n voorkeur, maar als het toch zo nodig moet laten we er dan een beetje lol mee hebben. De Jeugd van Tegenwoordig, Normaal, Rowwen Heze, zat Nederlandse bands die niet alleen maar plastic pop uitpoepen. En het is niet alsof we iets te verliezen hebben.

  Iknik

 4. 8

  Artiesten die goede muziek maken hebben een reputatie te verliezen. Wat moeten die op zo’n festival? Feestbands moeten het hebben van de zaal, hun act slaat dood als je moet nadenken of je het wel leuk vindt.

  Edsilia heeft verloren omdat ze de laffe muzak van haar vriendje zingt in de hoop een nieuwe Ruth Jacott te zijn. Ze zou meer succes hebben als ze in het Japans als Edzilla het publiek platstampte.

 5. 9

  Gewoon blijven meedoen, al is het alleen voor Paul de Leeuw die een heerlijk avondje heeft en waardoor veel mensen toch steeds weer in een scheur liggen.

 6. 12

  @9: Meedoen schijnt een smak geld te kosten. Zo wilde Moldavie eigenlijk niet meedoen en ging alleen overstag met een prestatiecontract: De inzending moest de finale halen en daar top 10, anders mocht de artieste zelf betalen.