Quote van de Dag

“In order to avoid offending religious fundamentalists, our National Park Service is under orders to suspend its belief in geology. […] It is disconcerting that the official position of a national park as to the geologic age of the Grand Canyon is ?no comment.?”

Jeff Ruch over het feit dat er onder druk van de Amerikaanse regering geen officieel standpunt meer mag worden ingenomen over de leeftijd van de Grand Canyon. Een boek dat de theorie aanhangt dat de Canyon is ontstaan door de zondvloed mag nog wel verkocht worden.

(Via Sargasso)

 1. 1

  1. (…)
  2. wat?!?!
  3. zijn ze helemaal van de pot gerukt? Hoe kan dat? Ik dacht dat soortgelijke eisen over Intelligent Design in het onderwijs door de rechter verworpen waren.

 2. 2

  Dat ze onder ‘onafhankelijkheid’ alle commentaar verbieden kan ik ergens nog wel begrijpen (al ben ik het er absoluut niet mee eens), maar als vervolgens een van de pot gerukte theorie wel mag….

 3. 6

  @4: Dat haal ik niet uit de link.

  “our National Park Service is under orders”

  “Grand Canyon National Park is not permitted “

  ?It is disconcerting that the official position of a national park as to the geologic age of the Grand Canyon is ?no comment.??

  De site van de NPS geeft aan dat de oficiele positie wel iets anders is dan “no comment” :

  “The Canyon itself – an erosional feature – has formed only in the past five or six million years.”

  PEER probeert via miscommunicatie de nieuwe directeur Bomar van NPS uit de tent te lokken.