Quote van de Dag

“Reizigers en toeristen mogen niet het slachtoffer worden van een meningsverschil tussen de VS en de EU. [..] Passagiers hebben toch al geen probleem met de doorgifte. Als iemand via internet een hotel boekt, geeft die al dezelfde informatie (creditcardgegevens, red.).”

Europarlementslid Corien Wortmann in een reactie nadat geen nieuw akkoord werd bereikt over de passagiersgegevens. Andere Nederlandse europarlementariërs vinden dat de KLM nu moet stoppen met het doorgeven van deze gegevens.

 1. 1

  “Als iemand via internet een hotel boekt, geeft die al dezelfde informatie”

  Ja, maar niet aan de autoriteiten.

  “De VS weten heus wel dat er dan een grote diplomatieke rel zou ontstaan. De Italiaanse maatschappij Alitalia heeft nooit informatie doorgespeeld en mag nog steeds landen.”

  Laat dus maar lekker komen die rel. NL moet niet altijd maar het brave jongetje willen zijn.

 2. 2

  Die doos van het CDA mag wat mij betreft direct haar zetel inleveren. Wat een verschrikkelijk dom geval. Het creditcardnummer is slechts één van 34 verschillende dingen die ze moeten doorgeven…

  Typisch zo’n gevalletje van “Ik heb niks gedaan, dus ik heb niks te verbergen. Van mij mogen ze alles weten, ook mijn pincode.”

 3. 3

  Gaat de ophef nu over de aangevraagde uitbreiding en het delen van de gegevens of gewoon over alle gegegevens?

  Vroeger kende iedereen elkaar, met de verstedelijking en globalisering kwam de anonimiteit. In principe er niets op tegen dat een land waar ik heen wil gegevens van mij vraagt. Is de vraag onredelijk dan ga ik er niet heen, ook goed.

  Het kan handig zijn als er gegevens worden doorgegeven zodat ook voor de passagiers een voordeel oplevert. Minder wachttijd bij de douane bijvoorbeeld. Moet alleen wel een reeele win-win blijven.

  Delen van gegevens moet in sommige gevallen kunnen. Eigenlijk gek dat dat nodig is. Blijkbaar heeft de VS meer mogelijkheden om rotte appels op te sporen dan andere landen…?

  Welke 34 gegevens worden er op dit moment doorgegeven? Had een lijst maar ben die kwijt.