Quote van de Dag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Dat zijn de fundamentalistische moslims, maar ook de fundamentalistische Amerikaanse christenen en de rooms-katholieke kerk. Dat is een as van religieus kwaad die de zeggenschap van vrouwen probeert terug te dringen. En de gevolgen zijn desastreus”

Femke Halsema.

“Halsema maakt […] een derde as van [het kwaad]: die van de Verlichtingsfundamentalisten die religie als grootste kwaad van deze tijd beschouwen. Zo maakt ze van gelovigen tweederangs burgers, na de ongelovigen die met stip op één staan.”

Jan Willem Wits, woordvoerder van de rooms-katholieke kerk.

Bron: Trouw.

Update Spuyt12: N.a.v. een opmerking van TRS “de as van” veranderd in “een as van”.

Reacties (3)

#1 TRS

Niet “de as”, ik maakte dezelfde fout, zie de comments onder mijn topic.

  • Volgende discussie
#2 troebel

Katholieken leren als eerste gebod (meningen van) autoriteiten kritiekloos oplepelen/doorslikken.
Jan Willem Wits, woordvoerder van de rooms-katholieke kerk, bazelt zo als van zo iemand te verwachten is: “Halsema maakt daar een lakmoesproef voor gelijkberechtiging van mannen en vrouwen van, terwijl de rk kerk juist altijd voor die gelijkheid is.” De hoogwaardigheidsbekleders in de RK kerk zijn net zo min voor de gelijk(heid)berechtiging van vrouwen en mannen als de eerste de beste mullah of rabbi.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Ouwe

AS van het kwaad? Dat zou ik nou ook niet weer zeggen gezien het feit dat regeringen vaak nog de keuzes maken, al dan niet gesteund/aangemoedigd door bepaalde personen/groeperingen die zeggen of menen religieus te zijn.

Hoe dan ook; fundamentalisten zijn fundamentalisten. Of het nu religieus of politiek getint is, het is beiden even erg.

  • Vorige discussie