1. 1

  Leuke retoriek om gekozen te worden als voorzitter van de PvdA. Hij meent het waarschijnlijk ook. Maar als hij op deze toon doorgaat als hij eenmaal gekozen is, dan geef ik het kabinet nog tot de zomer van 2008.

 2. 3

  Ik vind het evenwel zeer verfrissend, iemand die een duidelijke mening heeft en geen concessies wil doen zoals de PvdA deed om in het kabinet te komen. Maar:

  “Pronk benadrukte dat hij geen verdere ambities koestert. Wat hem betreft blijft Wouter Bos nog lange tijd de politiek leider.”

  is natuurlijk een beetje naief als je zulke uitspraken doet. Of is het een tactische zet?

 3. 4

  @TT: Precies. Net zoals Balkenende een leugenaar noemen en zeggen dat de PvdA tijdens de onderhandelingen gezwalkt heeft, maar tegelijkertijd Balkenende-IV wel een prima kabinet noemen (dat de rit maar moet uitzitten).

  Ik denk dus dat er wel voor een groot deel tactiek achter zit.

 4. 6

  Ik vond dat interview achteraf wel mooi:

  Interviewer: Poeh, he: u noemt de premier en de leider van uw coalitiepartner een leugenaar!

  Pronk: hoe wil je het dan noemen wat Balkenende rond irak gedaan heeft?

  Interviewer: Is dat niet een beetje populistisch?

  Pronk: Populisme? Populisme? Weet u wat populisme is? Mensen bespelen om ze aan te zetten tot haat!

  Interviewer: Oeh, Meneer Pronk went zich boos af.

  Normaal gaan politici niet op vragen in, leuk om te zien dat journalisten dat ook niet doen. Stomme vraag om te stellen ook. Of stel hem eerst aan Balkenende.

 5. 8

  @7 nee-nee; dit was het interview van Radio1 gisteravond. Ze hadden er vanochtend bij het Radio1-journaal zelfs een soort battle remix van gemaakt:

  “leu-leu-leugenaar” en dan hoor je Balkie “maar we moeten het samen doen”.

  :-)

 6. 12

  Da’s inderdaad wel weer jammer. Ik vond het juist wel een keer lekker om een politicus dingen bij naam te horen noemen. Woordgymnastiek leuk en aardig, maar als je een land een oorlog inmoffelt en vervolgens de waarheidsvinding blokkeert, ben je gewoon een leugenaar en een schoft. Als je er aan meewerkt – onder het mom van coalitieafspraken of welk ander mom dan ook – ben je overigens niet veel beter.

  Iknik