Quote van de Dag: Weigeren en knokploegen

[qvdd]

“In de winkel kreeg ik belletjes van mensen die over knokploegen en bakstenen begonnen. Daar ben ik erg van geschrokken. Kijk, ik ben geen PVV-stemmer, maar het was nooit mijn bedoeling dat mensen niet naar binnen zouden komen. Ik weiger niemand.”

De werknemer van een skateshop die op het raam schreef biedt zijn excuses aan, en vertelt over bedreigingen.

 1. 1

  Welke PVV-er wil er nu in een skate-shop gezien worden? Dat is toch iets voor blowende GL-jongeren die rondhangen op gesubsidieerde skatebanen? Ga naar huis of naar school en ga een vak leren!

 2. 2

  Het deed me direct hieraan denken:
  [img]http://4.bp.blogspot.com/__iSMpuiEKBE/Sl7eHJHvN9I/AAAAAAAAAMY/dGPwxXEFRGk/s320/joden_niet_gewenst.jpg[/img]

 3. 3

  Gisterennacht aan het meisje dat mij hartstochtelijk meetrok naar haar kamer eerst gevraagd of ze wel op de juiste partij had gestemd. Ze mocht nog niet stemmen, ze was 16, oh, dan is het geen probleem.

 4. 4

  @1: Ik ken wel wat grut uit de 18-20 jarigen groep en daar zitten nog redelijk wat blowende, eerder surfende dan skatende – mss is dat het verschil – PVV stemmers tussen.

 5. 6

  Als je dit niet had verwacht dan heb je toch ook het inschattingsvermogen van een 4 jarige. Trouwens net als diegene die zo’n man niet met rust laten.

 6. 9

  @8: Er is van alles liberaals aan de PVV en dat het tegendeel me gisteren ook al gezegd is wil nog niet zeggen dat het tegendeel waar is.

 7. 10

  @9: Klopt. Het tegendeel was gisteren niet waar. Het tegendeel wordt binnenbkort waar. Voor de PVV-stemmers wordt het tegendeel pas waar als pasen en pinksteren op één dag vallen.

  Overigens kan ik me voorstellen dat de PVV voor liberaal wordt versleten. De vrijheid van breekpunten inleveren heeft de partij immers hoog in het vaandel staan?

 8. 12

  @9: Goed punt. Maar kan je mij vertellen wat er liberaal is aan de VVD? En wegen die op tegen het repressieve buitenlanderbeleid van de PVV?

  Verward je (neo-)conservatief niet met liberaal?

 9. 15

  Het liberalisme (vrijheid) wordt bij de VVD ingeruild, niet meer de staat is de onderdrukker maar het bedrijfsleven, wat ze economie noemen.

 10. 16

  @Joost: Ik denk dat je gelijk hebt als je neoliberalisme duidelijk onderscheidt van liberalisme in het algemeen.

  Maar het idee van een kleine staat is volgens mij al eerder aanwezig. Misschien staat het niet zo op de voorgrond als later. Individuele denkers nemen verschillende standpunten in.

  De vraag is dan in hoeverre de duiding “neoliberalisme” betekent dat je niet “liberaal” genoemd mag worden?

 11. 17

  @16: Maar zijn VVD en PVV dan voor een kleinere staat? Bij mijn weten wil de VVD meer uitgeven aan defensie, wil de PVV er 10.000 verplegers en onderwijzers bij en willen ze alle twee meer politie op staat en meer bewakingscamera’s en ander staatstoezicht op ons doen en laten. Ik zie dat niet zo stroken met een kleinere staat.

 12. 18

  @17: het verhaal is verschillend per overheidstaak. Een helder verhaal is het idd niet.

  Ik meen te herinneren dat de VVD departementen wil samenvoegen, minder ambtenaren in dienst wil, meer marktwerking ipv overheidsregulering, minder regels.

 13. 19

  @18: Maar uiteindelijk zijn leger en politie de machtsmiddelen van de staat. De staat bestaat bij de gratie van die machtsmiddelen. Mensen die beweren voor een kleinere staat te zijn, maar tegelijk pleiten voor een uitbreiding van haar machtsmiddelen, dat blijft voor mij een contradictie.

 14. 20

  Beste Bismarck, wel eens van het waterhoofd gehoord?

  Dat is de bijnaam van de ministeries in Den Haag. Dat kan afgebouwd worden, evenals de provinciale afdelingen van de staatsmacht. Samenvoeging, afslanking, privatiseren/verzelfstandiging.

  En dat wordt niet moeilijk, de ambtenaren die daar heel hun leven hebben gezeten kunnen straks met pensioen. Dus er hoeven geen massa-ontslagen te volgen. Inefficiënte MULO-ambtenaren die bovenin zitten en niet meer willen weten wat Brusselse wet- en regelgeving zijn, zijn incapabel.

  Tegen de plannen. Nergens in Europa zijn zo weinig ambtenaren per 1000 burgers. Hoe kan dat?