Quote van de Dag: Voorliefde voor Smalhout

[qvdd]

“Over de zorg bijvoorbeeld (…) of over de veiligheid, hoe er in Nederland veel te lang gedoogd is en men te lief was voor criminelen.”

Rita Verdonk bekent in Vrij Nederland haar voorliefde voor de columns (en dan vooral de analyses) van Bob Smalhout (helaas niet online). Diezelfde Bob Smalhout spendeerde een nacht in cel vanwege een grote voorraad wapens die gevonden was bij zijn schoonzoon.

 1. 1

  Dat Smalhout iets dergelijks zou overkomen, was te voorpellen.

  Smalhout, strijder tegen de dodelijke parctijken van zijn slordige collegae. Ook cultuurcriticus. Door alles wat incompetent is gehaat. Kreeg uiteraard geen koninklijke onderscheiding.

  Smalhout deelt het lot van W F. Hermans.

 2. 2

  Smalhout mag nog niet aan de voetafdrukken van Hermans ruiken, HPax. Cultuurcriticus ammehoela, het op de automatische piloot laten leegstromen van de onderbuik, dat is het.

 3. 5

  @3: Ach ja. De enigen die Smalhout durven te vergelijken met WFH zijn PVV-claqueurs, die terwijl ze diep de met propofol verzadigde scheten van de grote vergeetmeester inademen hun querulantia verspreiden als boeren mest over hun akker. HPax, de onafsluitbare Deepwater Horizon van GC.