Quote van de Dag: Super delegates

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Most of the primary voters across the nation have now spoken. It is time to bring a graceful end to the primary campaign. We now need to unify the Democratic Party and focus on electing Senator Obama and a working majority in the United States Senate. That is how we can change the direction of the country.

Amerikaanse vlag 2008 (Foto: Arnoud Boer)Aldus Tom Allen, lid van het Huis van Afgevaardigden voor de staat Maine en super delegate. Obama heeft – naast meer gewone delegates – nu ook meer super delegates aan zijn zijde. Hij heeft nog een kleine 200 (super) delegates nodig om de meerderheid te halen voor de nominatie. Onderschrijft u de stelling dat Hillary Clinton met doorgaan Barack Obama dusdanig beschadigt met haar aanvallen dat de Democraten de Amerikaanse presidentsverkiezingen uiteindelijk zullen verliezen?

Reacties (3)

#1 Bismarck

Het kwaad is eigenlijk al geschied. Het is niet erg dat Clinton campagne voert en dat netjes alle staten afgegaan wordt om een beetje iets van een democratische verkiezing te krijgen. Veel erger is de manier waarop Clinton (en haar aanhang) campagne heeft gevoerd, vooral negatief naar Obama en vaak met onzuivere methodes. Als je Clinton iets wil verwijten, is het niet dat ze volhoudt, maar dat ze een smeercampagne voert.

  • Volgende discussie
#2 Martijn

“Onderschrijft u de stelling dat Hillary Clinton met doorgaan Barack Obama dusdanig beschadigt met haar aanvallen dat de Democraten de Amerikaanse presidentsverkiezingen uiteindelijk zullen verliezen?”

Nee, want als het goede aanvallen waren geweest, dan had Clinton wel gewonnen. De meest effectieve aanval op Obama was nota bene die van zijn eigen dominee.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Teun

Ja: eens met #1.

Nee: Clinton matigt haar campagne en rampt down. Zo krijgt Obama veel air time en zien mensen in dat je helemaal niet tegen hem hoeft te zijn en dat hij best electable is. Dat Clinton wat langer doormoddert hoeft dus helemaal niet negatief uit te pakken. Vergeet ook niet dat McCain onder conservatieven nog steeds niet erg populair is. Ik heb wel eens gehoord dat in America de verkiezingen niet gewonnen worden door wie de meeste weet te overtuigen maar door degene wiens theoretisch beschikbare electoraat het meest komt opdagen. Dus misschien dat veel conservatieven dit keer wel thuisblijven omdat dit niet hun verkiezingen zijn. En ik sprak vorige week een conservatief Amerikaan die zei te overwegen om Obama te stemmen. Maar goed: één zwaluw maakt nog geen zomer.

  • Vorige discussie