Quote van de Dag: Schepselen Gods

[qvdd]

“Een mens heeft niet alleen een lichaam, maar ook een ziel. Dat maakt hem onvergelijkbaar met welk ander schepsel dan ook. En bijstandsgerechtigden zijn ook mensen. Zij mogen nog zo in de problemen zitten, dat doet daar niets, maar dan ook niets aan af.”

De SGP in Dantumadeel protesteert op geheel eigen wijze tegen een project om bijstandsgerechtigden aan een partner met geld te helpen, zodat de gemeente een uitkering uitspaart.

 1. 3

  Komt van de partij die vrouwen buitensluit, zielloze wezens? Die voorstander is van het weigeren van homofiele mannen op scholen, zielloze wezens? etc etc

  Hypocriet.

 2. 4

  Aanvullend: voorstel is uiteraard belachelijk. Het koppelen van bijstandsgerechtigen. Help ze liever aan een goedbetaalde/rendabele baan..

 3. 5

  @3: Juist niet hypocriet, maar helemaal in de partijlijn: help een bijstandsgerechtigde vrouw liever aan een werkende man om voor te zorgen, dan aan een baan.

 4. 9

  Nee, de SGP wilde eigenlijk een uitbreiding naar een gratis trouwdag al a creme de dessert. Want het heilige huwelijk waarin de man boven de vrouw staat, en waarin er aan voortplanting in de liefde tot de heer gedaan moet worden, want gemeenschap voor het huwelijk dat is zondig, en dat zou bij deze dingen wel gebeuren.

 5. 10

  Sommigen zijn geven niet op:

  Bijstandsgerechtigden moeten bedelen voor nieuwe kleren

  De Friese gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel en Schiermonnikoog hebben besloten het plan ?up to date? af te gelassen omdat het ethisch niet verantwoord zou zijn. Bijstandsgerechtigden hebben schijnbaar wel recht op kaartjes voor attractieparken, een cursus schilderen of meubels , maar niet op een gevonden liefde door relatiebemiddelingsbureau Mens & Relatie.

  Mens & Relatie vindt het een schande dat de Friese gemeenten het plan heb teruggedraaid nu er kritiek op komt, ?laf? noemt directeur Radboud Visser de plotselinge ommekeer. Een attractiepark of een cursus is toch niet belangrijker dan de ware liefde? De Friese gemeenten deelden deze mening tot kort geleden. De Friese gemeenten hadden zelfs een plan ontwikkeld dat uitkeringsgerechtigden op zoek konden gaan naar de ware met medewerking van Mens & Relatie. Toen het plan in de media kwam veranderde plotseling de mening. ?Schijnbaar vinden zij dat bijstandsgerechtigden geen liefde verdienen, het zijn immers ?maar? uitkeringstrekkers? aldus de directeur van Mens & Relatie.

  Opvallend detail is ook de kosten en besparingen die begroot zijn. Het totale project zou ongeveer een ton gaan kosten, maar de besparing zou in de miljoenen kunnen lopen. De gemeente had uitgerekend dat er zo?n eur 450.000,= bespaard kon worden als er 28 uitkeringsgerechtigden een jaar geen aanspraak meer zou hoeven maken op de uitkering. De echte besparing zou dus nog veel hoger uit kunnen uitkomen, omdat relaties vaak langer dan een jaar duren. Er zal daarnaast op termijn niet alleen bespaard worden op bijstand, maar ook op huursubsidie, sociale woningbouw en veel meer. Radboud Visser:?Uit cijfers van het CBS blijkt dat mensen die een langdurige relatie hebben gelukkiger zijn. Daarnaast blijken mensen gezonder te leven, langer te leven en meer inkomen te kunnen genereren. Mensen gaan er dubbel op vooruit als ze samen zijn.?

  ?Een schande dat de gemeenten eerst het project hebben gelanceerd en vervolgens na gaan denken, er waren immers al mensen ingeschreven voor het plan; ??zei dhr. Visser onlangs in een reactie. Opvallend is overigens ook dat de pers dit wereldwijd heeft opgepakt, onder anderen de London Times heeft er over geschreven en het radioprogramma The Business van RTE Radio 1 (Ierland) heeft er aandacht aan besteedt. Wellicht moeten de wethouders van de betrokken gemeenten zich nog maar een keer achter de oren krabben.

  Mens & Relatie
  Kaldenkerkerweg 15
  5913 AB Venlo