Quote van de Dag: Moslims in de meerderheid

“Binnen vijfentwintig jaar zijn de moslims in Nederland naar verwachting in de meerderheid. En wie in de meerderheid is heeft de macht, ook in een democratie.”

Dominee Koekkoek heeft zo’n enorm groot vertrouwen in de voortplantingssnelheid van moslims dat hij denkt dat ze zich binnen een generatie van pak ‘m beet één naar vijftien miljoen kunnen vermenigvuldigen. Lees ook die tweede zin nog eens heel goed.

 1. 1

  “Mijn doel is te vertellen wat de islam is. Gewoon, de feiten naast elkaar leggen, kijken wat onze raakvlakken zijn.”

  Gezien zijn matige feitenkennis betreffende bevolkingsgroei denk ik dat de overige feiten ook matig te vertrouwen zijn.

 2. 3

  “Nu al heeft de helft van alle baby?s islamitische ouders. De verwachting is dat over een jaar of vijftien de helft van de bevolking bestaat uit moslims. “

  Iemand een idee of dit klopt?

 3. 4

  Ach, zo gaan we weer verder met lang elkaar heen praten en elkaar niet willen begrijpen. Steeds meer mensen, vooral in de Randstad, geloven dit verhaal van deze baptistische predikant.

  Demografische macht staat inderdaad vlak naar democratische. De roomsen hebben na de oorlog iedere vrouw gezegd zoveel mogelijk kinderen te baren, zodat ze in de meerderheid zouden komen. Dat is inderdaad gebeurd, overigens zonder resultaat, doordat de secularisatie intrad.

  Het zou mij verbazen als er niet imams zijn die dezelfde ideëen hebben. Daarom zou het goed zijn als er een vrijzinnigheid haar intrede doet in de islam. En niet gelijk vergelijken met christelijke variant, want cultureel zit de islam een stukje anders in elkaar. Ook speelt een rol de afkomst, Turks is anders dan Arabisch.

 4. 7

  @3: Nee, dat klopt niet.

  Ik denk dat het hier vandaan komt:

  Marokkaanse vrouwen krijgen gemiddeld 3,5 kind (en dat loopt terug),

  De Nederlandse vrouw krijgt gemiddeld 1,72 kind. Dat is de helft van de Marokkaanse vrouw.

  Maar wat hij vergeet is dat moslims slechts 5% van de bevolking uitmaken.

 5. 8

  “Binnen 25 jaar zijn de islamieten in Nederland naar verwachting in de meerderheid. En wie in de meerderheid is heeft de macht, ook in een democratie.”

  Is sowieso onzin natuurlijk, want om de macht te krijgen over 25 jaar zouden al die islamietjes nu al geboren moeten zijn.

 6. 10

  “Dat is inderdaad gebeurd, overigens zonder resultaat, doordat de secularisatie intrad. “

  En dat zie je dus bij de alli’s dus ook. Overigens is het aantal kinderen volgens een aantal onderzoeken ook gelinkt aan welvaart. Meer welvaart is vaak minder kinderen, want meer mogelijkheden. Daarom loopt het aandeel ‘Nederlandse’ kinderen per moeder terug. Bij de rest gaat precies hetzelfde gebeuren.

 7. 12

  Demografie is een interessante discipline, m.n. bevolkingsopbouw.

  Vruchtbaarheid, hoge kindersterfte (bij bevalling tot 2 jaar), vergrijzing, migratie, enz.

  Interessant vindt ik de man/vrouw-verhouding in aantallen in China op dit moment.

 8. 13

  @3

  Dat is kwatsch natuurlijk.

  Stel je hebt een land waar de helft van de baby’s islamitische ouders hebben. Dus 50% babys is islamitisch.

  In 15 jaar sterft ongeveer 20% van de huidige bevolking. Die zijn allemaal niet islamitisch (voor het gemak).

  Als de islamieten dan 50% willen hebben moeten ze al 50% van de overblijvende 80% hebben en dus 40% van de bevolking uitmaken.

  Nou kan het dan in die 15 jaar die 50/50 geboorteverdeling iets schever is geworden.
  Doen we het nog eens, maar dan met een 66% tov 33% babyverdeling.

  Dan is in de nieuwe aanwas de verhouding 2:1
  Omdat er meer mensen bijkomen dan doodgaan, stellen we maar even dat 20% van de huidige bevolking is doodgegaan en dat de nieuwe aanwas in aantallen gelijk staat aan 30% van de huidige bevolking.

  Bevolking is dan dus 110% van nu. Nieuw islam is 20%, nieuw autoch is 10% van omvang huidige bevolking.

  50% van de bevolking dan, is gelijk aan een omvang van 55% van de bevolking nu. De nieuwe aanwas van de islaminieten is, zoals gezegd 20%, dus dan moeten de islamieten nu al 55-20 = 35% van de huidige bevolking uitmaken.

  Ook dit is flauwekul.

 9. 15

  En trouwens, als de moslims door productie van nageslacht ooit in de meerderheid komen, hebben we dat aan de medestanders van Koekkoek te danken. Zonder bijzonder onderwijs zal de ontkerkelijking immers al snel de demografische expansie inhalen.