Quote van de Dag: Morbide reflex

“Gelukkig is deze laffe aanslag op Kurt Westergaard mislukt, Maar onze vrijheid staat op het spel. Daarom moeten we allemaal solidair zijn met Westergaard en de vrijheid van meningsuiting. Om dat te onderstrepen plaats ik nu drie van zijn Mohammed-cartoons op onze website.”

Er kan tegenwoordig geen aanslag meer op je worden gepleegd of Geert Wilders moet er met de eer vandoor gaan. Over de rug van de cartoonist Kurt Westergaard, die vrijdagavond samen met zijn kleindochter ontsnapte aan een aanslag, zet Wilders zijn strijd voor de vrijheid van meningsuiting voort. Je hoeft absoluut niet te capituleren voor terroristische dreiging, maar het is morbide om nog geen twaalf uur na de poging je demagogie alweer de ether in te slingeren.

 1. 2

  ‘zet Wilders zijn strijd voor de vrijheid van meningsuiting voort’

  Wilders voert helemaal geen strijd voor de vrijheid van meningsuiting. Hij voert een strijd waarin hij wil bepalen wie wel wat mag zeggen en wie vooral niet, want dat noemt hij dan demoniseren. Je geeft Wilders credits voor iets wat hij helemaal niet doet.

 2. 4

  vind het wel een mooie steunbetuiging aan die cartoonist. Wilders maakt ook het effect van de aanslag ongedaan, aangezien Wilders het tegenovergestelde doet aan wat de terrorist beoogt te bereiken.(angst en censsur) Op deze manier loont terrorisme niet. Al met al een puike daad van Wilders dus.

 3. 6

  Inje: hahahhaha, Wilders rulezzz! Al dat terrorisme, zelfs over de grenzen, draait om Wilders. Hij geeft het perfecte antwoord om jouw weer een rad voor de ogen te draaien.

 4. 8

  Wilders en Westergaard, dat liep toch sowieso al niet zo lekker? Wat nu een actie van Westergaard zou zijn om Wilders aan te klagen, auteursrecht enzo.

  Hij probeert gewoon politiek gewin te behalen uit een serieuze aanslag op een persoon. Schandalig..

 5. 9

  Geert Wilders moet er met de eer vandoor gaan.

  Tsja, als GC etc de cartoons nou ook eens plaatsten bijvoorbeeld, dan was ’t niet alleen Wilders he die er met de eer vandoor gaat.
  Het zure links lijkt weer groot te worden in 2010.

 6. 13

  @9 Tuurlijk, we gaan meedoen met die hysterie!

  Niemand hoeft toch een kant te kiezen in dit conflict? Dit is echt niet de lakmoesproef voor onze vrijheid van meningsuiting. Aan de andere kant is het wel belachelijk dat Westergaard (net zoals bv. Wilders en Hirsi Ali) geen normaal leven kan leiden.

  Vind ik dit conflict van importantie? Absoluut niet, het is een incident. Ik vind het wel hinderlijk dat Wilders andermans leed gebruikt voor zijn eigen politieke gewin.

  Als je alle bovengenoemde punten bij elkaar optelt, dan zou het toch raar zijn als ik de cartoons zou publiceren?

  Maar goed, ik kan me voorstellen dat je anders tegen de situatie aankijkt als je broodwinning het beledigen van moslims is. (De ‘je’ in de laatste zin is een algemene ‘je’, niet een specifieke)

 7. 15

  @13: Niemand hoeft toch een kant te kiezen in dit conflict?
  Over welk conflict heb je het dan? Als je het over de cartoontekenaar vs de moslimwereld hebt dan lijkt me geen kant kiezen nogal bedenkelijk.

  En dat zogenaamde het is een incident gedoe … elke moord- en terreuraanslag is een incident. Uiteindelijk was bijvoorbeeld de 80-jarige oorlog ook een incident.

  @14: In mijn hemd, in deze kou?
  Maar goed, in 2006 was ik nog geen gewaardeerde GC-reageerder :-). Wel mooi hoor. Alleen die rekening van 7500,- euro die je nu alsnog te wachten staat … Oef.

 8. 16

  @Kropotkin:

  dit is wel illustratief voor de reflexmatige reactie die een aantal reageerders hier vertoont. Er wordt gedacht: GC is een zuur-links netwerk van moslim-apologeten, dus die zullen wel zus en zo vinden en zus en zo doen. Dus roepen we dat maar ipv te vragen wat GC ervan vindt.

 9. 17

  Omdat ik het verachtelijk vind iemand te willen vermoorden om een cartoon, hoef ik die cartoon nog niet goed te vinden. Die is en blijft bijzonder matig. En het verplicht me al helemaal niet tot sympathie voor Geert Wilders in zijn zelf uitgeroepen rol van de beschermer van de westerse wereld.

 10. 18

  @ inje, ik denk niet dat Westergaard op een ‘steunbetuiging’ van Wilders zat te wachten. Die man heeft al eerder gezegd niets met ’t gedachtengoed van Wilders te hebben.

 11. 19

  @16, wat ik veel illustratiever vindt is dat dit blog wel Wilders veroordeelt voor zijn steun aan Westergaard, maar in het hele artikel nergens rept hoe verachtelijk het wel niet is dat iemand een cartoonist wil vermoorden.