Quote van de Dag: Helemaal nergens meer

Ik ben van mijn stoel gevallen van verbazing toen ik de afgelopen dagen […] opeens moest lezen dat er een richtingenstrijd in de PvdA was, en ik vond het nog vreemder dat het ging over de vraag of we met de SP moeten samenwerken of met GroenLinks en D66.

Naar mijn beste weten werken wij op dit moment samen met het CDA en de ChristenUnie. Laten we daar nou éérst een succes van maken, want als dat niet lukt dan hebben we straks echt helemaal niks meer te kiezen want dan zijn we helemaal nergens meer.

Wouter Bos ontkende gisterenavond bij Nova dat er een richtingenstrijd is, en introduceert en passant een derde richting.

  1. 2

    typisch… lekker vechten over met wie je samen gaat werken.

    Zou je als politieke partij niet je eigen mening leidend moeten maken. Dus eerst bepalen waarvoor je staat. Coalitievorming komt pas als je wil regeren.

    Maar eigenlijk laat t precies zien waar t om gaat. Broodpolitici! Niks geen eigen mening, niks geen eigen kracht maar wel ruzien over hoe krijg je de meeste stemmen.

  2. 4

    Richtingenstrijd lijkt mij altijd nog beter dan eenheidsworst. Als we allemaal dezelfde mening hebben, wordt het heel erg saai. Als we allemaal dezelfde mening moeten hebben, hebben we een dictatuur.