1. 1

  Eerst ontkent Simonis met zijn beladen oppmerking dat hij op de hoogte was van sexueel misbruik binnen de katholieke kerk, om vervolgens uit te leggen hoe hij omging met de gevallen die bij hem bekend waren.

  Hierover liegen is ook een vorm van misbruik.

 2. 2

  @Willem Het is natuurlijk een matter of degree. Hij wist niet dat het zo verweven was.

  Ik moet zeggen dat ik Simonis sterk vond. Hij durft in een discussie met de interviewer mee te denken. Dat is aan de ene kant riskant want je kan jezelf vastpraten, maar het getuigt ook van openheid en eerlijkheid. Hij weegt niet af welke conclusies uit een uitspraak kunnen worden getrokken, maar hij probeer vragen simpelweg zo eerlijk mogelijk te beantwoorden. Respect daarvoor.

 3. 3

  @2: Vond ik ook. Was een aardig genuanceerd gesprek. Wat ik me tijdens het gesprek nog wel afvroeg: waar blijft de reactie van aartsbisschop Eijk?