Quote van de Dag: GeenStijl-generatie

Ik heb wel geschreven dat ik zijn kop eraf zou snijden, maar ik bedoelde het niet zo.

Aldus de uitleg van een bedreiger, na opgepakt te zijn door de politie. De Volkskrant meldde een aanzienlijke verhoging van het aantal bedreigingen aan politici dat in de eerste helft van 2008 gemeld is bij de politie Haaglanden. Dit type bedreigingen is volgens de krant afkomstig van de ‘GeenStijl-generatie’.

 1. 1

  Ik zag het artikel in de VK. Vind het wel een beetje een vreemde term. GS-generatie.

  Alsof de GS-ers bedreigers zijn. Ze schreeuwen flink op dat blogje van ze, maar buiten dat zie ik ze niet in staat ook daadwerkelijk eem dreigbrief te sturen. Dat wordt daarna ook bevestigd in het artikel, het gaat in overgrote meerderheid om middelbare scholiertjes. En dat zijn niet de bezoekers en reageerders op GS.

 2. 2

  De ene keer wordt het geenstijl-publiek afgeschilderd als de harde kern van de Wilders en Verdonk-aanhang, en nu zijn ze opeens de bedreigers van die twee. Wat willen die linkse landverraders van die linkse kutkrant nou? Marokko.nl-generatie was dan een veel meer realistische keuze geweest, als je zo’n rare term wil gebruiken.

 3. 3

  En van wie moesten de ballen van Obama eraf? Niemand denkt dan dat ie zijn mes al aan het slijpen is, het is maar hoe het verpakt wordt. Hier hebben we ook zo’n staande uitdrukking: een kopje kleiner maken.

  De politiedames en -heren moeten er toch snel achter kunnen komen of het kinderlijke ongein is, werkelijke bedreigingen, intimidatie of grappenmakerij.

  Wel denk ik dat sites als GS de barrière geringer maken om in die trant een mailtje te sturen en elkaar opjutten op school doet dan de rest, bovendien is het dan ook nog anoniemer. Op GS moet als bekend iedereen gelijk dood, al dan niet anders gespeld.

 4. 4

  Ik heb me er zelf ook wel per ongeluk schuldig aan gemaakt en ik lees zelden GS. Ik heb een ontzettend hekel aan de muziek van Spinvis en had op een forum iets geschreven van “Ga toch dooooood!” – ik ben meer van de Jiskefet-generatie. Klaagt Spinvis in een groot interview in de VN over agressieve bejegening op internet.

  Ik geef toe: subtiel is anders, maar ondanks dat hij de meest irritante kutstem van het oostelijk halfrond heeft, hoeft Spinvis vanzelfsprekend van mij echt niet dood.

 5. 8

  @2 Ou daar hebben we dan zo?n vaderlandslievende reaguurder. Ongetwijfeld sympathisant van Wilders/verdonk, die schijnen het meest haat tegen NL te koesteren. En dan is verader zijn geen km afstand, maar eerder mm.

 6. 11

  @10

  Landverrader is wellicht wat suggestief, maar het is een linkse krant, en niet de beste, gemaakt door linkse mensen.

 7. 12

  dat VK gemaakt wordt door linkse, georiënteerd redacteuren bestrijd ik, maar ik heb geen reden om daarvan iets te zeggen. moet de VK-mens maar zelf iets van zeggen. Wat ik wel weet is dat rechtse kranten samen gewerkt hebben met nazi’s en linkse kranten waren in het verzet of zijn uit het verzet voortgekomen. De stelling van mark is dat linkse mensen verraders zijn, mijn stelling is dat het andersom is.

 8. 13

  Zijn stelling is niet zoals jij die omschreef, maar dat GS-lezers niet tegelijk Wilders-aanhangers als doodsbedreigers kunnen zijn. Dat jouw stelling een schokkende generalisatie is moge duidelijk zijn, nog afgezien van het feit dat verraad vaak alleen verraad is in de ogen van de verradene(n).

 9. 16

  @ 15: vorig jaar heb ik de Volkskrant opgezegd, ze schrijven veel te vaak over Wilders en nog positief ook. Het idee dat het een linkse krant is lijkt me volkomen achterhaald.

 10. 19

  Ik ben niet van de Geen Stijl generatie, zelfs niet van de patat- en alles moet kunnen generatie, maar ben wel allergisch voor personen die anderen terecht of niet terecht, genuanceerd of niet in een bepaald hokje stoppen. Het wordt dan een enge wereld.

 11. 20

  Uit de brief aan de RvdJ:

  Het artikel met als titel ʻGeenStijlgeneratie bedreigt erop losʼ is door het medium dat ik vertegenwoordig ervaren als tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend

  Ahh, GeenStijl is gekwetst. Ahh, ze zijn zo zielig. Nou, kusje d’r op en dan is het zo weer over.

  Anderen uitmaken voor “tendentieus”, hilarisch.

 12. 21

  @20

  Inderdaad, sommige van jullie hebben geen greintje humor. Maar misschien ga ik te ver, ik vermoed dat je ‘m niet begrepen hebt.

 13. 22

  @21
  Ik heb inderdaad vaak moeite om te onderscheiden of ze bij GS nou echt op hun teentjes getrapt zijn, of dat het juist prachtig vinden. Ook deze brief is van dergelijk ambiguïteit.

  Of die keer dat ze het hele UvA-domein maandenlang geblokkeerd hadden.

 14. 24

  Gezien de gelijktijdige aanval op en het te kakken zetten van de RvdJ, waar ze dus zoals ze schrijven ook geen lid van zijn, laat duidelijk zien dat ze het prachtig vinden.

  Ze ruiken ophef en leedvermaak.

  De meeste reacties van de reaguurders zijn voorspelbaar en slaapverwekkend stompzinnig en het lezen niet waard.

  Ze moeten het geheel en al hebben van de eigen bijdragen en wat is dan mooier dan een ‘conflict’ met de VK en de RvdJ? Niks, komt juist geweldig uit!

 15. 26

  In het artikel in de VK staat te lezen: “tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend”, aldus Weesie in zijn brief aan de Raad voor de Journalistiek.

  Was GS (en publiek) nou niet juist zo’n forum dat zich overvloedig aan zulke dingen schuldig maakte?

 16. 27

  @26

  Goddomme, nog zo een. Kunnen jullie geen zelfspot ruiken?

  Ik zal eens een handje helpen, en dan is het genoeg, want zo leuk is ie nou ook weer niet en die grapjasjes verdienen het niet.

  Hoe adverteert Geenstijl zichzelf?

  Jaaaaa, juist, ’t is een grapje.

  Geen wonder dat Jan Jaap van de Wal hier gewaardeerd wordt.

 17. 29

  Wie is Jan Jaap van de Wal, is dat die hazelip waar ik met oud en nieuw van in slaap viel?

  Zoja, dan heeft Wout humor…
  Zonee, dan ook :P

 18. 30

  @28

  Wat je zegt ben je zelluf.

  @29

  Ha, eindelijk eens iemand met wie ik het eens kan zijn.

  De mensen om mij heen zeiden steeds: “Wout, hou eens op met dat getroll, dat is toch geen bezigheid voor een volwassen man.” Maar ik trok me er niks van aan. En zie: succes!

 19. 32

  @30: Ik meet mijn succes aan andere dingen. :-)

  Zelfspot en zelfbelediging schijnen een vrijbrief te zijn om anderen te bespotten en beledigen op GS. Ik heb er dan ook weinig te zoeken. En over smaak valt niet te twisten, dus ik trek mijn opmerking “Nee jij hebt humor” bij deze in.

  On Topic: Hoewel ik van mening ben dat GS zelf de naam heeft geschapen van onverantwoord blaatforum, vind ik de misbruik door VK ondoordacht. Wel denk ik dat de kreet “GS-generatie” gezien moet worden als “patat-generatie”, die had immers ook niets met patat van doen. Het is alleen buitengewoon stigmatiserend en kort door de bocht.

 20. 33

  haha deze week zijn dus behalve de bedreigde zoogdiersoorten ook weer eens de bedreigde politici in het nieuws ! Is er weer een meeuw tegen het raam van Rita Verdonk aangevlogen ? lol al die politici zeggen wel, dat ze een hekel hebben aan beveiliging maar alles bij elkaar is het gratis publiciteit. Wat een gepapegaai zeg, dat de Volkskrant daaraan mee doet, verbazingwekkend !!

 21. 34

  Als je een scheet laat voelt die linkse landverraderskleik zich al bedreigd.

  Zelf vallen ze comntinue mensen en kinderen lastig ( bv tijdens demonstraties tegen het circus), maar als je ze terugpakt dan zijn het vieze lafbekken en jankerts.

  Ik kan me goed herinneren dat ik eens een paar keer een fascist van de Internationale Socialisten heb gebeld.
  Wat waren ze bang.
  Ze bedreigen zelf wel mensen maar ze kunnen er niet tegen als ze teruggepakt worden. Zielige sukkels zijn het, die vieze linkse landverraders.