Quote van de Dag: Fitna aangepast

“Hij heeft Fitna aangepast, dat weet ik uit eerste hand.”

Veiligheidsexpert Rob de Wijk verklaart in een interview met de website Pluspost dat Geert Wilders wel degelijk Fitna heeft aangepast. Wilders paste volgens De Wijk de film aan om ‘een halve burgeroorlog’ te voorkomen. ‘Dat siert hem’. De Wijk wil zijn bron niet vrijgeven.

De opmerking is opvallend, omdat Wilders altijd bij hoog en bij laag ontkent dat hij Fitna heeft afgezwakt. Het kabinet beweerde eerder dat Wilders een deel van Fitna schrapte waarin hij een deel uit de Koran zou scheuren. Wilders deed dit af als een leugen.

Eerder voorspelde De Wijk een golf van aanslagen gericht op Nederlanders als gevolg van de film van Wilders en de verscheuring van de Koran.

  1. 3

    Heeft Rob de Wijk opeens een waarheidsserum ingenomen? Van de week had hij ook al pikante onthullingen over een bijeenkomst, voor de inval in Irak, waar in het bijzijn van ministers van onder andere het Verenigd Koninkrijk door ‘een betrouwbare bron’ werd gezegd dat Saddam zijn massavernietingswapens halverwege de jaren negentig had ontmanteld.

    Zie hier.

    Gaat De Wijk plots praten, omdat hij niet meer wordt uitgenodigd in talkshows?