Quote van de Dag: Bladblazers

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

“Zo gaan wij met geen enkele Rotterdammer om en al helemaal niet met hardwerkende Rotterdammers die zorgen dat wij elke dag veilig over een schone straat kunnen.”

De PvdA Rotterdam kiest partij voor de gewone man in de bladblazersoorlog met de plaatselijke SP, met als inzet: wie is er hier nou een debiel?

Reacties (8)

#1 Obscura

Als ik het goed begrijp springt de PvdA dus in op wat kritiek van tv-tuinier Rob Verlinde? Beetje zielig.

 • Volgende discussie
#2 Teun

Die SP-er heeft op zich gelijk natuurlijk: bladblazers worden ook dom ingezet en maken veel herrie.

Alleen: er bestaat niet per se een verband tussen de manier van bladblazen en het feit dat de meeste plantsoenendienstmedewerkers (3x woordwaarde!) geen PhD op zak hebben. Dus om ze dan ‘debielen’ te noemen. Je zet dat soort mensen toch ook niet in om voor veiligheid te zorgen! [/ironie]

Trouwens; LOL@de Wild:
”De Wild organiseert vervolgens NK-bladblazen.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Sytz

Yup, ik sta achter de SP, optiefen met die dingen. Zeker in de buurt van mijn geparkeerde auto.
Hier in DH lopen er al sociale werkplaatsmensen bij die een soort hekjes om de auto’s zetten voordat ze komen blazen. Hoe bedoel je werkverschaffing.

Ik zie op dat plaatje een grote tractor. Daar hang je een grote kar achter, met een grote stofzuiger derop, paar lange slangen deraan, klaar. Lijkt mij tenminste…… helft mensen nodig, veul minder lawaai, en sneller.

Trouwens, die lui lopen allemaal met oorbeschermers. Als ik daar nu langs wil lopen, krijg ik die dan ook van de gemeente of geld ARBO niet voor omstanders ofzo??

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Sytz

Hihi:

“Debiel is gewoon straattaal.
Om daar nu weer een punt van te maken , zegt veel over de pvda “

Uit de reacties bij AD…..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Ultrabas

Geef die mensen een hark! Bladblazers zijn inderdaad een debiele vorm van energieverspilling. Laat de Wassenaarse rijkaards daar lekker hun oprijlaan mee schoonblazen, in Rotterdam willen we harken! Of is hark tegenwoordig ook al een onvergeeflijk scheldwoord.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Bismarck

Ik vroeg me eigenlijk af of zo’n bladblazer wel op straat mag. Die dingen produceren namelijk wel heel erg veel herrie. Op twee hoog kon ik achter dubbel glas nog niet eens meer mijn telefoongesprekspartner verstaan. Aldus werd mij mijn werk twintig minuten lang onmogelijk gemaakt. Ik wil niet weten hoeveel decibel dat geweest moet zijn op de openbare weg (alias direct naast die dingen).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Sytz

Vandaar ook mijn vraag.
Ik heb ooit een een VCA certificaat gehaald, en nog iets over werken langs de weg.
Als ik mij goed herinner is de uitvoerder voor iedereen verantwoordelijk, inclusief bezoekers van de locatie. Dus als personeel gehoorbescherming moet, moet ik dat als bezoeker ook.

Maar dit zal juridisch wel weer zo dichtgetimmerd zijn dat omstanders/bewoners niet beschermd hoeven te worden, want als hun eigen regels in de weg zitten zijn ambtenaren opeen wel creatief.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Martijn

Hoe het ook zij, effectief zijn ze niet die bladblazers. Ik ben onlangs behoorlijk op mijn snufferd gegaan op mijn fiets door natte bladeren op de hoek Mathennesserlaan/’s Gravendijkwal.

 • Vorige discussie