Quote van de Dag: Balkenende superspion

“De premier is zelf inlichtingenanalist gaan spelen. Dat is een doodzonde bij inlichtingenwerk.”

Hoogleraar en inlichtingenexpert Bob de Graaff heeft het rapport van de commissie Davids nog eens goed gelezen en concludeert dat de premier meende een betere analist te zijn dan de professionals bij de AIVD.

 1. 1

  Dat J.P. zegt dat zijn denken en handelen op de bijbel is geïnspireerd is een handicap van iedere oprechte CDA-er.
  Het probleem bij hem is echter, dat hij zo nu en dan denkt dat hij god is en op eigen houtje mag beslissen ;-)

 2. 2

  Henk van S tot S: Hij verdedigt gewoon zijn eigen mening. Niets mis mee in de politiek. Zijn rivalen (pvda) hadden hem af kunnen maken, maar niet gedaan. Denk ik dat die Balkenende toch weer gelijk heeft gespeeld, en er een extra wedstrijd nodig is. Met dien verstande dat de vermoeidheid bij de pvda groter is dan bij het cda.

  Plus dat de achterban van onze premier het niet zo goed volgt als sommigen hier, en denken dat de premier weer lastig is gevallen door schreeuwende mensen in de kamer, die je zo en zo alleen vanwege dat gedrag niet hoeft serieus hoeft te nemen.

 3. 3

  @2 “Plus dat de achterban van onze premier het niet zo goed volgt als sommigen hier, en denken dat de premier weer lastig is gevallen door schreeuwende mensen in de kamer”

  Dat denkt zijn achterban niet alleen; dat denkt hij zelf ook…

  Vorige week in de NRC stond er ook een groot artikel over de ambtanaren van BuZa die samen met de Hoop Scheffer tot de beslissing kwamen om de VS te steunen. Die waren –and I quote– not amused over ‘Davids’.

  Ze hadden op zich wel een punt hier en daar (zoals dat de beslissing niet in 3/4uur genomen is, maar er sinds de Golfoorlog al over na werd gedacht), maar toen kwam de uitsmijter:

  “Als de Britten en Amerikanen met bloemen waren binnengehaald, dan was deze commissie er nooit geweest”

  Aaaaaghhhh: dat is nu juist het punt!! Het was hun werk om uit te zoeken of het noodzakelijk en wenselijk was om Saddam te verdrijven. Beiden is niet (goed) gebeurd en achteraf niet waar gebleken. Stelletje lutsers, de premier voorop.