1. 2

  Heeft de staat wel genoeg geld om iedereen zijn eerste ton te kunnen garanderen? Hebben alle EU landen genoeg geld voor hun garantie (minimaal dua een halve ton, maar Duitsland bv. 100%)? Hoe gaan ze dat uitbetalen, extra euro’s drukken? Hoe gierend gaat de euro devalueren dit jaar?

 2. 4

  @1 Zijn we nog altijd beter af dan wanneer Marijnissen het huishoudboekje in handen zou hebben gehad. Want in dat geval zaten we nu ergens op het niveau van Ijsland qua middelen.

 3. 6

  @2

  Maakt niet uit hoeveel geld de staat heeft. Het geld zal uiteindelijk betaald worden door de Nederlands banken. Dus de Rabo en ING die tot nu toe de zaakjes goed voor elkaar hebben kunnen gaan dokken….

 4. 7

  @5 Het niveau van IJsland qua middelen of een vergelijking met IJsland is inderdaad iets anders..;) Zeker een rode waas voor je ogen?

 5. 8

  @7: Oh sorry, dan was je vergelijking “Onder leiding van een socialist hadden wij net zo weinig middelen gehad als dat land dat net door ongebreideld kapitalisme ten onder is gegaan”.

  Nee je hebt gelijk, dat is veel meer lucide.

 6. 9

  @8: Zal even je rode bril afzetten joh. Je maakt wederom een vergelijking die ik niet maak. Maar ergens ontstaat in jou hersenspinsels. Wel ben ik met je punten eens. Dat het land door ten onder is gegaan door ongebreideld kapitalisme is een onvoldongen feit, laat dit een wake-up call zijn. En ongebreideld afschaffen.

 7. 11

  Dat mensen geld belegd hebben in Icesafe is de schuld van onze linkse overheid.
  Als je kapitaal hebt , ben je verplicht om een spaar rekening met een hoge rente te zoeken, omdat de belasting standaars 4,5 % rente berekend over je vermogen.
  Dat mensen verplicht waren om hun geld op een Icesafe rekening te zetten met 5,25 % rente komt dus door de linkse ( god vervloek ze ) overheid.

 8. 12

  @10 Een sociaal-democratie zoals de de zogenaamde sociaal-democraten het zien kan ik mij zeer zeker niet in vinden. Want de hang naar het socialisme zoals bij een partij als de SP vind ik zeer gevaarlijk door “over”regulatie van de samenleving. Voorbeeld: Ik ben van mening dat dit niet ten goede komt van de werkgelegenheid. Ik als ondernemer wordt gehinderd door bepaalde regelgeving zoals bv het ontslagrecht/ziekteverzuimwet waardoor mijn bedrijf minder snel kan groeien wat arbeidsplaatsen kost! Doordat ze niet kunnen worden gecreeërd. De FNV en SP kloppen zich op de borst, “Wederom een werknemer beschermd door het vangnet van wat de verzorgingsstaat heet.” Niet realiserend dat zonder deze bescherming ik inmiddels zeker 3 mensen meer had kunnen aannemen. Nog iets ik blijf het bijzonder vinden de relatie tussen arbeidsethos en de politieke voorkeur van mijn werknemers. Raad eens welke kant van het spectrum er door mij het liefst uitgefilterd wordt…..

 9. 13

  @12: en die neiging om werknemers met een bepaalde voorkeur er uit te “filteren” bij sommige werkgevers is dan ook weer de reden dat onslagbescherming een goed idee is.

 10. 16

  @2: De staat kan vast niet van iedereen die 100.000 betalen. Maar als het echt paniek wordt, dan nationaliseren ze ook gewoon de bank en stellen een limiet aan het per dag op te nemen bedrag ipv de bank failliet te laten gaan. ;)

  En de euro devalueren… Niet ten opzichte van de Amerikaanse dollar, het Britse pond of de Zwitserse frank en zeker niet tov de IJslandse kroon dunkt me. Tsjechië en Polen zullen waarschijnlijk wel blij zijn dat ze nog geen internationale banken hebben en nog niet meedoen met de euro (hoewel hun economieën zo verbonden zijn aan die van de eurolanden dat ze voor een flink stuk mee zullen bewegen.)

 11. 17

  Jaja de staat betaald, wat een onzin. De rekening moet toch gewoon betaald worden door de burgers, niet door landen en staten.(die hebben alleen schulden, behalve Noorwegen e.d) Ik vind het gewoon diefstal.

 12. 19

  “Dat mensen geld belegd hebben in Icesafe is de schuld van onze linkse overheid.”

  CDA = rechts, PvdA = midden met een uiterst klein vleugje links. Kabinet is dus per saldo rechts…

  Kap eens met die flauwe grappen.

 13. 20

  @19, sorry hoor, maar het CDA is echt wel links. De PvdA is nog linkser, en groen Links is extreem links oftwel extreem rechts.

  De criminele Nederlandse belasringdienst berekend 4,5% rente op je eigen vermogen. Ze gaan er nl vanuit dat je dat ook echt krijgt. Tot op heden kreeg je op Nederlandse spaarrekeningen slechts 2,5 % rente. Dat is natuurlijk diefstal van de ergste soort. Dat alles om de hobbies van de linkse partijen te financieren. Zoals de Pardonregeling.
  Dus nu mensen hun banktegoeden op buitenlandse rekeningen zetten omdat ze daar meer rente op krijgen lopen ze ook meer risico. Zoals bij Icesafe. EN dat is dus de schuld van de linkse ( God vervloek ze) partijen.

 14. 22

  @20: “De criminele Nederlandse belasringdienst berekend 4,5% rente op je eigen vermogen.”

  Niet waar. 30% over 4% fictief rendement = 1,2% en de eerste ?20.000 is belastingvrij.

 15. 23

  Em het spaargeld van ICesafe valt niet onder de depositogarantietregeling.
  Tot ? 20 877,- is voor risico van de Ijslandse Bank en die is zo goed als failliet. Dus kleine spaarders zijn hun geld kwijt.

 16. 24

  @23: Maar dat had je kunnen weten als je de kleine lettertjes had gelezen. Er zijn genoeg banken die evenveel rente geven en die wel 100% onder de Nederlandse regeling vallen.

 17. 25

  @22 Fictief rendement betekend dat de Belasting ervan uitgaat dat je 4,5% rente opvangt. Pure diefstal, want ik vang maar 2,5 % rente.
  Vroeger werd er alleen belasting geheven over je daadwerkelijk ontvangen rente. En daar kon je je schulden nog vanaf trekken.

 18. 27

  @26, Er zijn niet zoveel banken in Nederland.

  Ik heb vorig jaar mijn rekening opgezegd bij AbnAmro wegens het multiculturele karakter van deze bank.
  Als bijna al het baliepersoneel op vestiging Sarphatistraat( ja die bank waar ze de Joden tegoeden gejat hebben ) uit hoofddoekjes bestaat gaat mij echt te ver.

  [email protected] Joos, ga een ander vak zoeken. Doe je ook nog iets nuttigs voor de maatschappij.

 19. 31

  Wellicht heb je gelijk, en dat is dan de schuld van de Rechtse partijen, die de integratie volledig hebben laten mislukken, omdat voor hun alleen het economisch voordeel van de gastarbeiders telde.

  Maar dat terzijde, ik vind voornamelijk de redenering die je gebruikt niet kunnen, bovendien waar de F* doe je dan boodschappen? Elke super heeft zo’n beetje meerendeels hoofddoekjes achter de kassa, omdat de gezonde hollandse kinders blijkbaar het werk te min vinden (zoals al sinds de komst van de gastarbeiders blanken de neus ophalen voor “vies” of laagbetaald werk, en liever de boel oplichten in een goedbetaalde baan bij een bank).

 20. 32

  @27 En? Wat denk je op te lossen door je xenofobe en alles is de schuld van links houding? Het pvv model? Wat in mijn ogen staat voor veel geblaat en te weinig wol om er een “trui” van te breien.

  @15 Dat heet ervaring. Wil niet zeggen dat ik er nooit naast zit.

  Terug on-topic: oef, schrikken hoeveel mensen die ik ken in acute problemen zitten nu ze even niet bij hun geld kunnen komen.

 21. 33

  Haha, economisch voordeel van gastarbeiders? Je bedoelt dat ze onze industrie naar de klote geholpen hebben.
  Ja, geen innovatie maar gastarbeiders. Textielindustrie bestaat niet meer.
  De kosten van immigratie zijn volgens CPB al meer dan 1oo miljard Euros.

  Dus hoezo economisch voordeel?
  Wordt wakker in de echte wereld.

  Maar dat terzijde.

  Ik hou niet van hoofdoekjes, want ik vind ze hypocriet. Dat jij daar moeite mee hebt boeit me niet.
  Ik koop nergen waar hoofddoekjes zijn.
  Ik koop vlees bij de slager omdat hij nog geen Halal verkoopt. De super wel.

  En dat is APARTHEID.
  Wen er alvast aan.

 22. 34

  Nuja, ik twijfelde lang over of je het serieus meent. Soms dacht ik humor te zien die ik kon volgen, en waar ik dus om kon lachen.

  Nu ga ik je comments maar negeren, en wens je veel plezier in je eenmansapartheidstrip.

 23. 35

  @34 Nu wordt het te moeilijk he.

  Ipv te innoveren heeft onze industrie in de jaren 60 goedkope buitenlandse arbeid gebruikt, waardoor ze niet hoefden te innoveren en in de jaren 70 met een verouderd produktie apparaat zaten waardoor ze niet meeer konden concureren tegen het buitenland met als gevolg dat de industrie failliet is gegaan.
  Bv de textielindustrie en de scheepsbouw.

  Dus dat bedoel ik met dat de gastarbeiders onze industrie kapot gemaakt hebben.

  En allah, ik ben seculier en wil in het openbare leven niets met religieuzen te maken hebben.

  In Turkije de normaalste zaak ter wereld, voor een nederlander cs medelander nogal vreemd. Maar nederland speelt geen rol.

  Toch grappig om te zien hoe dom en bevooroordeeld en kleinburgelijk veel nederlanders cq medelanders zijn.

  Nee de linkse kerk is niet progressief. Maar juist erg conservatief.

 24. 37

  Vakbondsmensen zijn GROTE sukkels.

  Die willen demonstreren voor 5% meer loon.

  Was een domme mensen.

  Als die arbeiders nu 20 jaar geen kinderen maken. Moet je eens kijken hoe snel de lonen stijgen.

  En natuurlijk ook geen mensen importeren. Dus wel op de juiste partij stemmen. Dus niet PVVD, dus niet PvdAllochtonen, CDA, Rita VVD, partij van de baatjesjagers aka D66 en Groen Links.