Quote du jour | Unimaginable restraint

SargQdJ09

Some are shamelessly accusing Israel of genocide and would put us in the dock for war crimes. But the truth is that the Israeli Defense Forces should be given the Nobel Peace Prize… a Nobel Peace Prize for fighting with unimaginable restraint.

De Israëlische ambassadeur in de VS, Ron Dermer, vindt dat het Israëlische leger de Nobelprijs voor de Vrede verdient.

Reacties (7)

#1 weerbarst

“Palestijnen begaan zelf-genocide” vond ik ook een goeie..

http://www.youtube.com/watch?v=qhOjFsoXyQ0

 • Volgende discussie
#2 bolke

Ron Dermer verdient de nobelprijs voor dom lullen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Dirk Zeeman

Weet je wie ook dacht dat de wereld er beter op werd als je kindertjes dood maakte?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Dirk Zeeman

@0: Ik zag trouwens foto’s van baby’s en peuters die zelf-genocide gepleegd hadden. Je snapt gewoon niet wat die kindertjes bezield heeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Arjan Fernhout

En dat zegt Dermer dus terwijl al bekend was dat het IDF zgn. ‘flechette shells’ inzet, granaten die in de lucht ontploffen waarmee duizenden metalen pijlen in een conische boog van 300 meter lang en ongeveer 90 meter breed worden afgeschoten. Shimon Peres stelde bij het vermoorden van vier Palestijnse voetballertjes – er werd twee keer geschoten en de tweede keer was dat gericht en doelbewust – dat het IDF nooit op kinderen schiet, maar voor Navi Pillay. Hoge Commissaris voor de Mensenrechten bij de VN was juist dit een van de redenen om Israël te verdenken van oorlogsmisdaden.

Deze waanzinnige vorm van propaganda wordt ook door Nederlanders bedreven. Cidi.nl constateert: ‘De beschuldiging dat Israel willekeurig Gazaanse burgers zou beschieten, klopt niet’ en Likoed Nederland stelt dat ‘het aantal burgerslachtoffers ergens in de orde van grootte van 1 op 3 strijders ligt.’
Men baseert zich op deze cijfers:
http://www.israellycool.com/2014/07/20/analysis-of-gazans-killed-so-far-in-operation-protective-edge/

Wat veel meer voor de hand ligt is dat het IDF schiet op alles wat beweegt en dat van ‘alles’ het leeuwendeel uit jongens, mannen tussen 13 en 48 jaar bestaat, die gewond op de grond alsnog worden doodgeschoten of vermoord worden als ze per ambulance worden afgevoerd:
Israeli sniper killing wounded civilian
https://www.youtube.com/watch?v=sBakqLUBWP0&list=UUzFso4CAgqfYCD6giOWrnlw&bpctr=1406198026
Duidelijk is dat veel mannen zich na elke bomaanslag op straat begeven om te redden wat er nog te redden valt.

B’Tselem stelt o.a. dat ca. 1 op de 5 gedoden (Hamas)-strijders zijn:
http://www.btselem.org/gaza_strip/20140722_preliminary_data_on_fatalities

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Krekel

Vooral de nazivergelijking waarmee hij die opmerking inleidt vind ik gedurfd.

The only other time in history when thousands of rockets were fired at a civilian population was during World War II. The Germans fired 4,000 rockets at Great Britain. What was the British response? What was Churchill’s response? Dresden. Carpet bombing of German cities.

Palestijnen zijn nazi’s, Israël is Groot-Brittanië … alleen dan wat moreler, uiteraard.

___
Overigens, terzijde misschien, maar eigenlijk vind ik dat #weerbarst, na het uiten van meerdere antisemitische canards en neonazistisch gedachtegoed, zijn mond moet houden over Israël. Met zogenaamd lollige opmerkingen als zijn we al bij de 700 [Palestijnse doden]? matze met geiten slagroom bij de 1000! wekt hij bovendien de indruk dat hij de aanval op Gaza eigenlijk wel prettig vindt omdat deze, zoals hij het tenminste opvat, zijn perverse denkbeelden over Joden bevestigt.

Het is gewoon niet geloofwaardig, en voedt alleen maar het even kwalijke als breedgedragen idee dat kritiek op Israël (en de disproportionele steun die het in het westen geniet) voortkomt uit dezelfde onzuivere motieven die #weerbarst drijven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Arjan Fernhout

Hier nog een oproep van 10 Israëlische NGO’s met veel informatie via OCHA oPt, waarin gesteld wordt dat het percentage burgerdoden 70% bedraagt.

Ten Human Rights Organizations: Concerns Regarding Serious Violations of International Humanitarian Law in the IDF’s Operations in Gaza

http://www.phr.org.il/default.asp?PageID=190&ItemID=1971

Die bij Likoed Nederland zijn natuurlijk gewoon gek, maar wat te denken over de desinformatie van de zijde van CIDI? Kamervragen?

 • Vorige discussie