Quote du Jour – Sorry voor Geert Wilders

Quote du JourWe all make our own “Fitna” movies. As many as possible. Why? Well we can’t stop Wilders. He has a right to freedom of expression and he is smart enough to stay within the boundaries of Dutch law. Actually, we do not want to stop his movie because we cherish our freedom of expression. Even stupid populist politicians have fundamental rights. Especially they! We can compete for attention however. And we can produce disinformation. So we are going to make Movies called “Fitna” in which we apologise for Geert Wilders embarrassing behaviour. We will make so many of them that it will be hard to find the movie by Wilders without finding lots of movies apologising for it.

De Amsterdamse culturele instelling Mediamatic bedacht een nieuwe manier om Geert Wilders te bestrijden. Gooi een bom op internet of maak Wilders’ Fitna (nog voordat ie te zien is) onvindbaar. De instructies? Leg een tros bananen of dweil op uw hoofd, richt uw mobiele telefoon (met camera) op uzelf, druk op de filmknop, zeg: ‘Sorry!’, noem het filmpje ‘Fitna by Geert Wilders’ en zet het filmpje op Youtube, Hyves, Myspace, Vimeo, etc. Hoe méér filmpjes, hoe groter de kans van slagen, denkt Mediamatic…

 1. 1

  En wederom gratis reclame voor Wilders.. met zulke politieke tegenstanders hoef je zelf geen cent aan marketing uit te geven.

 2. 7

  Ik zie geen reden waarom ik sorry zou moeten zeggen voor de (inhoud van) de mening van GW. Evenmin verlang ik van gelovige Mohammedanen dat zij afstand nemen van extremisme.

 3. 8

  Laat die man nou toch eindelijk eens gewoon zeggen wat hij wil of een film uitbrengen met zijn mening. Daar is toch verdorie helemaal niets mee mis.

 4. 9

  Willem van velthoven denkt niet aan het spel (Wilders), maar aan de knikkers: toekomstige subsidie, want ‘maatschapppelijk relevant’. Schoorsteen moet ommers ook roken!

  Zoals een keurslager de fijnste vleeswaren verkoopt, verkoopt mediamatic de fijnste, meest trendgevoelige, onzin.

 5. 10

  Doet me denken aan die actie waarin Amerikanen zich (TERECHT!-> RESTECP BACK ATCHA, LOVE USA Y’ALL!!) verontschuldigen voor Sjors B:
  http://www.sorryeverybody.com/

  @pablow,
  Ook terecht dat een gezaghebbend mediumimperium als SargassoPUNTENNEL! (naast over het algemeen uit te blinken in mondjesmaat aandacht voor de niet uitgebrachte film), nu een QdJ wijdt aan deze internethype. U leest al geen kranten en moet toch een beetje bijblijven.

  Zelf heb ik overigens niet veel met deze actie. Wel blijf ik me verbazen dat er zoveel Nederlanders zijn die op de politicus Wilders stemmen. Maar ik vind ook dat de krampachtige reacties op Van Gogh en Ayaan deels deze peroxidante verschijning op hun geweten hebben. Dus we hebben maar te wachten tot er “eindelijk” een “film” is die “gerecenseerd” kan worden.

 6. 11

  Dit gaat totaal niet werken, en wel door Google.

  Google indexeert onder andere op basis van inlinks. En welk filmpje zal de meeste inlinks krijgen? Juist.

  Totaal doelloos dus. Op het moment dat Fitna verschijnt zullen er zoveel sites linken naar het origineel dat google die netjes (en terecht) bovenaanzet als je zoekt op fitna.

  Alle andere filmpjes zullen in de vergetelheid verdwijnen. Of je zal je eigen actie aan de man moeten brengen, en hopen dat je genoeg inlinks naar een youtube-groep kan krijgen om een tweede plek te veroveren.

 7. 12

  “Wel blijf ik me verbazen dat er zoveel Nederlanders zijn die op de politicus Wilders stemmen.”

  Hoezo? Instant pret met het kabinet van Jan-Peter B., zelfbenoemde wijsgeren als Doekle T., Harry de W., Willem V. en uiteraard de goede werken van nationaal terrorisme-organisator Tjibbe J. Dan worden al die rare standpunten van de kuif redelijk secundair.

  De interessante vraag is hoe lang de tweede kamer zich nog als deurmat laat gebruiken. Ik vang af en toe wat geluiden op die op een ruggengraat lijken. Dat zou een revolutie zijn!

 8. 13

  Als die Willem Velthoven echt een kerel is, gaat ie ook op straat rondlopen in een t-shirt met de tekst: ‘Ik ben Geert Wilders’.

 9. 14

  Wordt wel heel gemakkelijk scoren voor Wilders nu. Als hij slim is, maakt hij een lief filmpje. Op het moment dat de film uitkomt breekt er vast ergens de pleuris uit en Wilders kan volhouden dat hij niets raars zegt in zijn film, maar dat zelfs dat tegenwoordig niet meer kan. Je moet het zien als een soort Trojaanse Godwin.

 10. 16

  Ik ben het met al diegene eens die zeggen : niet reageren dus vooral geen aandacht voor die mafkees !
  Zwijg die man dood, stop met dit gedoe en laat hem op Hollandse wijze in zijn eigen sop gaar koken.
  Dus vanaf nu: Who the fuck is Wilders, is he Dutch or Romanian?

 11. 17

  Ahaa, dus zonder terug te vallen op sovjetmethoden toch je tegenstander monddood maken. Censuur op een politiek correcte manier, top!

  Komen er nu ook tegenfilmpjes voor alle antisemitische filmpjes die moslims de ether in slingeren? Neuhhh.. moslims zijn liev! jeweettoch!

 12. 18

  Wilders Movie Website, Network Solutions, Is Caving Into Radical Islam.

  Website http://www.fitnathemovie.com/ is down: “This site has been suspended while Network Solutions is investigating whether the site’s content is in violation of the Network Solutions Acceptable Use Policy. Network Solutions has received a number of complaints regarding this site that are under investigation.” Read more: http://muslimsagainstsharia.blogspot.com/2008/03/is-wilders-movie-website-network.html

  Muslims Against Sharia neither endorse nor condemn “Fitna”; we have not seen the film. However, we find it disturbing that Network Solution suspended “Fitna” website while hosting a multitude of radical Islamic websites, some of which belong to (or are closely affiliated with) terrorist groups.

 13. 19

  Het is fout vrije geluiden in een samenleving proberen te demoniseren … Eigenlijk zijn deze mensen net zo bezig als de Chinese regering en het neerslaan van de Tibetanen die proberen een vrije stem te krijgen … fout mensen … fout, fout…. Probeer je eigen Democratie neer te slaan is het kolfje naar de hand van de Fundementalistische Islamieten