Quote du Jour | Roze Rambo’s

SargQdJ09“Zelfverdediging is prima, maar knokploegen inzetten, dat lijkt me niet zo’n goed idee.” (DePers)

COC woordvoerder Philip Tijsma keurt de Amerikaanse Bashback beweging af als oplossing voor het homogerelateerd geweld. Deze roze Rambo’s treden op tegen homogeweld dat ook in de Verenigde Staten een groeiend probleem is. Uit het artikel in de DePers wordt echter niet duidelijk of Bashback ook écht daad bij woord voegt, of dat het blijft bij dreigend poseren met stokken en sloophamers? Wel stuurden de roze Rambo’s onlangs een lijkwagen met een kist naar een agent die een transseksueel zwaar mishandelde. Want ook in Amerika komt homogeweld niet zozeer van moslims maar eerder van blanke mannen met een verstoord seksueel zelfbeeld, zoals enkele reaguurders hier al haarfijn aantoonden.

 1. 2

  Ik heb nooit begrepen dat het fenomeen poten-rammer-rammer niet veel meer voorkomt. Hoewel ik geweld afkeur kan je ook niet serieus verwachten dat homos alles maar blijven pikken.

 2. 3

  Tja dan wordt het al gauw de homo’s tegen de niet-homo’s, en dan wordt een onbewaakte homo opeens gezien als een buitenkansje. Ik denk ook dat het niet bevorderlijk is voor je homo-tolerantie is als je door een homo-knokploeg in elkaar bent geslagen.

 3. 4

  Het wordt hoog tijd dat homo’s terug gaan slaan. Het heeft al lang genoeg geduurd dat zij zich continu onmenselijk moeten laten behandelen of anders voor moeten doen dan wie zij zijn.

  Is er in Nederland al zo’n knokploegje ontstaan? Misschien eens een gaan starten :p

 4. 5

  @4: You go girl.

  Maar verder is dit niet zo’n heel nieuw fenomeen. Ook al in “spetters” (1980) bijvoorbeeld was een wraakneming voor potenrammen een centraal punt — hoewel het me daarbij altijd al stoorde dat het wraak aspect ondersneeuwde door de vorm die die wraakneming nam.

  Het is een fenomeen dat voornamelijk leuk is vanuit die diep menselijke “een oog voor een oog” beleving van gerechtigheid maar uiteindelijk heeft ook dat cliché dat (openlijk) homoseksuele mannen in het algemeen niet bijster gewelddadig zijn wel weer voldoende basis in de realiteit om de Gay Avenger Squad geen kritieke massa te zien bereiken…

 5. 8

  @ 7:

  This content may contain material flagged by YouTube’s user community that may be inappropriate for some users. To view this video or group, please verify you are 18 or older by signing in or signing up.

  Nah. Google weet al wel genoeg van me.

 6. 9

  ‘terugneuken’ was toch het woord van 2010 ? Misschien is het gemiddelde handtasje niet zo goed in rammen (met de vuist op het gezicht, bedoel ik), maar er zijn toch ook andere vormen van punitief gedrag denkbaar die beter in het arsenaal van de gemiddelde poepstamper vallen ? Zeker als het collectief gebeurt.

 7. 11

  @ su: En dat net terwijl KJ probeerde leuk coloquiaal te doen om te laten zien dat ie niks nie helegaar niemendal niks homofoob nie was. Onaardig van je hoor. Het was toch goed bedoeld…

 8. 14

  Dan ben je een deel van het probleem, KJ. Wat mij betreft ga je lekker bij SteenGeijl je frustratie ventileren, maar je taal past hier niet. En zeker niet in deze discussie.

 9. 19

  Ik zeg dat je homofobie hier niet past. Dat je daar vervolgens zo verbolgen op reageert sterkt mij slechts in mijn beeld over jouw. En voor jou is het mevrouw eikel dankuwel!

 10. 23

  Waarom voel je je dan geroepen om homoseksuelen zo denigrerend te bejegenen? Als je mij dat kan uitleggen laat ik het rusten.

  /reikt slappe handje

 11. 25

  @su; O kom op. Zoals de waard is.. Doe nou niet alsof het gebruik van semi-denigrerende termen op anonieme weblogs, of zelfs maar in het jongens-onder-elkaar circuit iets uitmaken. Ik heb meningsverschillen met Rene, maar zolang hij niet zegt dat ik dat onmiddellijk moet terugnemen, doe ik dat niet. En zelfs dan zou ik er nog even over nadenken. Ik ben geen homofoob, maar ik ga zeker ook niet zitten schermen met vrienden of neven die allemaal bruinwerkers zouden zijn – ik heb ze wel, maar daar ben ik te goed voor, sorry. Ik ben gewoon wie ik ben. Een semi-autistische lelijkerd met schijt aan tact. Zeker hier. Een van de redenenen dat ik zo tegen artikel 137 WvS ben, bijvoorbeeld.

 12. 26

  @Rene #24; Sorry. Ben ’t wel met je eens, maar cross-post. Weet je overigens dat fark, de website aller websites, een keer in de zoveel tijd een ‘last post’ thread organiseert ? Het zijn de beste..

  Zouden ze hier op Sargasso ook eens moeten doen.

 13. 28

  @25: Het is duidelijk, jij vindt dat jouw vrijheid van meningsuiting prevaleert, zelfs als dat sterk denigrerend en homofoob is. Je mag met zoveel homoseksuele vriendjes schermen als je wilt, dat verandert niks aan wat je taalgebruik verraadt. Ik ben er klaar mee.

 14. 29

  Te gek: vigilantes. Ik ben helemaal voor roze knokploegen, zelf kan ik helaas niet aansluiten vanwege mijn seksuele geaardheid maar ik juich dit soort gewelddadig emancipatie toe en mochten ze nog een geweldconsultant nodig hebben dan houd ik mijzelf aanbevolen. Dit is in ieder geval meer waard dan die genante boottocht ieder jaar.

 15. 30

  @su: Ja ik ken ook zo iemand als KJ. Het type “ik ben geen racist hoor” maar wel onder het mom van vrijheid van meningsuiting allerlei racistische taal uitslaan. Daarom geloof ik niet in de zogenaamde Nederlandse tolerantie. Op z’n best zijn minderheden een bron van vermaak, als het erop aankomt moeten ze hun plek kennen en niet zeuren.

  @KJ: Een semi-autistische lelijkerd met schijt aan tact.

  Uhm.. dat is gewoon een “hufter” in normaal Nederlands hoor. Een verkrachter noemen we ook niet een “een liefhebber van wurgsex met losse handjes”.