Quote du Jour | Nowhere Men

SargQdJ09Asked who they would most like to become Prime Minister, 33 per cent say Mr Cameron, 23 per cent Mr Brown and 18 per cent Mr Clegg.
In Groot-Brittanië is het vandaag zover: vooten. Er staat heel wat op het spel, natuurlijk: bibberend kijkt niet enkel the continent de toekomst tegemoet. Een merkwaardig slappe troika gaat voor het eerste ambt. Zeg van Tatcher of Blair wat je wil: ze wàren iemand. Deze drie slechtpratende, weinig overtuiging uitstralende boekhouders tonen de begeestering van een, jawel, natte dweil.
Het enige wat de elections (“evely molning!“) interessant maakt is de kàns, weer maar eens, dat de LibDems deel gaan uitmaken van het bestuur. Of hun alternatieven zoveel beter zijn is de vraag natuurlijk – maar voor wie zou u stemmen? Sleep uw stiff upperlip naar the red pencil in de ballot box- en leef u uit in de Britse keuze.

 1. 3

  Ik vond Clegg eerder erg retorisch (maar inhoudsloos) overkomen dan begeesterd als een natte dweil in zijn toespraken de afgelopen dagen. Waar hij voor staat is me niet duidelijk geworden, wel dat de Britten het voor het zeggen hebben. Gezien de alternatieven (Conservatives never, en Labour heeft ook geen goed track record) zou ik als Engelsman ws. toch op hem gestemd hebben. Als Schot, Welshman of Noord-Ier overigens zeker niet (daar had ik voor de respectievelijke separatisten gestemd).

 2. 4

  Zo’n karakter was Blair de eerste periode ook niet hoor.
  Ook maar de (populist) Clegg voor mij dan.

 3. 8

  @6: “Dit is geen democratie.”

  Waar, maar met blanco stemmen steun je het systeem toch, dus dan kun je net zo goed meteen ook proberen de uitkomst zo gunstig mogelijk te beïnvloeden.

 4. 9

  @Vandyke: de Libdems zijn erg voor hervorming van het kiesstelsel. Dat biedt de beste kans om ruimte te geven aan andere mogelijkheden die je meer aanspreken.

  LibDems voor mij. Meest ruimdenkende partij, is mijn indruk (niet gebaseerd op overdreven veel kennis).

 5. 10

  Tja van een democratitische keuze is geen sprake. Conservatieven dreigen alleen een meerderheid te krijgen omdat zij het enige alternatief zijn voor de huidige regering, niet omdat er iemand serieus achter hun standpunten staat. Het overgrote deel van de bevolking wil juist een socialer beleid maar kan alleen kiezen tussen new labour die het sociale stelsel juist jarenlang hebben uitgekleed en de conservatieven. Ook een grote kans dat de partij met de meeste stemmen niet de grootste wordt.

  Gordon Brown is overigens een echtere persoon dan Tony Blair ever was. Check deze: http://www.youtube.com/watch?v=6BA2Jz7xIXw