Quote du Jour | Niet klaar voor Europa

SargQdJ09Europa was niet klaar voor de 3JS, of wij waren niet klaar voor Europa

De 3Js liggen uit het Eurosongfestival en symboliseren met hun uitspraak hoe Nederland als geheel momenteel ten opzichte van Europa staat.
Verder is het advies om volgend jaar een beetje stevige Gothic band als After Forever te sturen. Dat brengt een beetje leven in de brouwerij.

 1. 1

  Weer is half Nederland verongelijkt dat ‘hun’ bagger wel door is naar de Songfestivalfinale, en onze bagger niet. Als we nou eens beginnen met accepteren dat wij al jarenlang alleen maar bagger sturen…

 2. 6

  Ik zie alleen maar voordelen.
  Zij mogen hun bagger insturen,
  en in ruil daarvoor zorgen ze ervoor dat we er in de ronde uitgeflikkerd worden.
  resultaat: een minimale dosis eurovisie songfestival.

 3. 7

  Ik zie alleen maar voordelen.
  Zij mogen hun bagger insturen,
  en in ruil daarvoor zorgen ze ervoor dat we er in de ronde uitgeflikkerd worden.
  resultaat: een minimale dosis eurovisie songfestival.

 4. 9

  Ik begin wel te genieten van het jaarlijkse ritueel.
  Eerst net doen alsof we een heel goed of precies geschikt songfestivalnummer inzenden.
  Dan de berichten dat de journalisten, andere artiesten, juryleden, bookmakers heel positief lijken te reageren (hoewel dat nu niet aan de orde was).
  Dan de melding dat de try-out echt super goed liep.
  Dan de halve finale.
  Dan de nabespreking met waarom het mis ging en de suggesties voor volgend jaar.

  Mensen, we zijn recordhouder niet in de finale komen! Dat pakken ze ons niet meer af hoor. Geniet er van!

 5. 10

  Ik vind het best als je After Forever naar het songfestival wilt sturen. Alleen dan moet je de voormalige bandleden weer bij elkaar in de studio zien te brengen. De band is 2 jaar geleden al opgeheven.

  Maar evengoed is er genoeg spannende, boeiende en mooie muziek in NL te vinden tegenwoordig die de aandacht wel verdient: De Staat, El Pino, Tim Knol, Roosbeef, Happy Camper, Voicst, Lucky Fonz, Spinvis, Anne Soldaat (om maar wat et noemen). Wellicht niet allemaal bekend bij het grote publiek, maar kwalitatief stukken beter dan de rommel die we de laatste decennia hebben opgestuurd.

 6. 12

  De uitspraak verschilt niet veel van de manier waarop politici in Nederland hun nederlaag niet willen toegeven:”We hebben het niet goed uitgelegd.” Ach, en we hebben het het wel over het Eurovisie Songfestival. Staat al jaren garant voor kitsch die weinig met muziek te maken heeft.

 7. 13

  @su: dat is toch van die vieze cola in van die blikjes met alternatief openingsmechanisme waar je altijd je duim aan verwondt?

 8. 14

  @8: twee heten er Jaap en één Jeroen(?) en ze komen uit Volendam, heb ik gisteren van de VRT geleerd (ik zapte er toevallig, ja echt toevallig, langs toen ze dat zeiden).

 9. 15

  @13: :o)

  @14: Ah, Volendam. Dat verklaart de grootheidswaan. Sinds BZN denken ze opeens dat ze allemaal wereldpotentie hebben, terwijl ze niet veel verder komen dan TRAVO.

 10. 19

  Gewoon volgend jaar Conny Breukhoven (Vanessa) sturen…. is zo shockerend dat het de finale wel MOET halen. ;)

  Al die Gothic bands hier zijn volgens mij te slim om zich voor een Eurovisie karretje te laten spannen.

 11. 21

  Toen ik op het journaal het beeld van een manisch lachende en op een gitaar rammende J zag, begreep ik waar het mis was gegaan. Kunnen we niet gewoon wat Roemenen en Hongaren nationaliseren en hen de muziek laten regelen. Hoewel, er is eigenlijk weinig verschil tussen Volendammers en Zigeuners.
  Volgend jaar beter!

 12. 22

  Al jaren sturen we PVV-muziek Europa in. Dat is nu eenmaal geen goede combinatie.

  Niet dat ik pleit voor een Christenunie-gospel of een SP-hymne, maar iets minder wereldvreemds zou toch helpen.

 13. 23

  *kon zelf helaas geen gaatje vinden, kon sowieso de moed niet opbrengen te kijken zonder ernstig trauma op te lopen.*

  “Weer de finale niet gehaald, de boot gemist..zijn we er tóch weer ingetuind. Eeuwige tweede, een land vol met Joop Zoetmelken dat zijn we en wie moeten we volgend jaar nu sturen”. Navelstaarderij van het zuiverste water. Het draait om de Europese Gedachte mensen snap dat nou eens! En dat zie je dan vervolgens terug in die liedjes: 1 groot nietszeggend krioelend kwakje spermatozoïden. En met puntmutsen ook.

  Hier helpt slechts Anti- geluid.

 14. 24

  Het probleem met de eurovisie is dat het een televisie evenement is. Als ze het nou eens exclusief op de radio houden, dan kun je nog zeggen dat het om de liedjes gaat.

 15. 27

  @26: Bovendien werd die best vaak tweede, een positie waar De Nederlandse Eurosongkandaten deze eeuw tot dusver alleen van kunnen dromen.

 16. 34

  Ik heb dat nummer van die 3Js nog nooit gehoord zover ik weet.

  Lena was fabelhaft maar ik was dus voor Slovenië. Ach ja de democratie heeft nu eenmaal altijd een andere mening dan ik. Daarom is dit festival belangrijk, denk ik. Het zijn lessen in nederigheid.