Quote du Jour – Neanderland

Quote du Jour“Clearly we’re at the dawn of Neanderthal genomics. There’s no question in years to come that we will be able to sequence a Neanderthal genome. It is possible to use this process to go after the entire genome.”
Professor Paabo heeft het over de doorbraak in genetisch ontrafelen van onze Geert Wilders/Bush/Van Hanegem/Dewinter-lookalikes. Wel nog slechts 0,03 procent, maar dat mag de pret niet drukken. (Heeft u soms ook dat gevoel dat ons Rasch niet helemaal Neanderthal-vrij is wanneer u teevee kijkt?)

  1. 1

    Sinds gisteravond weet ik dat Witteman en Bouaza meer testosteron hebben dan Job Cohen en Jeroen Pauw, deze laatsten staat erg dichtbij de vrouwen (in vele opzichten). Linda de Mol staat qua testosteron gehalte weer dichter bij de mannen, maar misschien muteert botox in het lichaam na verloop van tijd in testosteron?

  2. 2

    Ha, maar wie zegt dat de Neanderthaler cognitief minder was dan de huidige mens? Veel onderzoek lijkt tegenwoordig zelfs te suggereren dat de Neanderthaler niet is uitgestorven, maar (gedeeltelijk) is opgegaan in de moderne mense.

  3. 3

    Beetje makkelijke blamegame om de Neanderthaler het karakterologische vuilnisvat van Homo Sapiens te willen maken. Dat gaat dus mooi niet meer door.