Quote du Jour | McCain is beter voor het internet

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du Jour“Wetgeving wordt zwaar beïnvloed door lobbyisten. McCain is niet onze perfecte kandidaat, maar als het gaat om internetregulering is hij veel beter dan Obama…” (Robert Graham, topman van het beveiligingsbedrijf Errata Security).

De discussie over “netneutraliteit” laait weer enigszins op nu de Amerikaanse verkiezingen eraan komen. Welke presidentskandidaat houdt het internet open en gratis voor iedereen? En wie beveiligt het beter? Volgens Robert Graham is McCain de betere beveiliger en zal Obama het internet teveel overreguleren, ten koste van innovatie. Een interessante discussie, zeker, maar zouden er Amerikaanse kiezers zijn die op McCain stemmen omdat hij beter zou zijn voor de toekomst van het internet? Fat chance! Overigens: ook Obama heeft prominente aanhangers in de technologiesector, waaronder iemand die een vage term als netneutraliteit als geen ander kan uitleggen…

Reacties (3)

#1 HansR

Fiddling while Rome burns?

  • Volgende discussie
#2 KJ

’t Zal mij worst wezen wie president wordt van de USA. Ik, linkserd dat ik ben, was voor Bush in 2000 – weet je waarom ? Omdat ik schoon genoeg had van Yanken die bombardementen uitvoeren op aspirine-fabrieken in verre landen vanwege klandestiene pijpbeurten in het witte huis. Ik dacht; hoe minder kans op assertief buitenlands beleid in een president, hoe beter. Boy, was I wrong !

Dus; meningen over belastingen, medische verzekeringen, internet, homo-huwelijken – het kan me allemaal gestolen worden; wat mij betreft is er maar een goede amerikaanse president, en dat is er eentje die met z’n fikken van andermans spullen afblijft. En wat dat betreft ben ik zowel qua McCain als qua Obama niet erg hoopvol gestemd; de oorlogs-industriele machine draait harder dan ooit tevoren. Wat ik fijn vind in Obama, is dat ‘ie iets minder dan die frietboer, z’n ziel verkocht lijkt te hebben aan de groot-mongolen van deze wereld. Maar dat heeft verder geen donder met internet te maken.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 dubbelfris

Ach ze hebben beiden een plekje in het CFR, qua buitenlands toestanden zal het dus allemaal wel loslopen ;)

Net neutraliteit in 2012…
http://www.youtube.com/watch?v=t89WwcsOj9U

  • Vorige discussie