Quote du Jour: Marokkaans tuig

Quote du Jour“Laagopgeleide mocro’s van tussen de 9 en 16 jaar vinden het hartstikke tof dat ze als boefjes worden gekarakteriseerd. Ze voelen zich meteen als de negro gangsters in NY of de Latino street gang.”

Een poster op Maroc.nl reageert op Geert Wilders, die gister in het kamerdebat wel vier keer (of was het meer?) over “het Marokkaanse tuig” (klemtoon op ‘tuig’!) sprak, nog net niet met zijn vuist op het katheder slaand. Volgens NRC is Wilders in ijltempo aan het radicaliseren. “Mensen uitschelden, groepen burgers stigmatiseren, tegenstellingen in de samenleving aanwakkeren, maatregelen bepleiten die indruisen tegen principes van de rechtstaat, optreden in de Tweede Kamer zonder de regels van fatsoen in acht te nemen: het hoorde bij het vaste repertoire. Maar de generalisaties, botte beschuldigingen en opmerkingen over de rand, gingen nog niet zo ver als de afgelopen twee dagen”, aldus de krant.

 1. 3

  Het tuig en GW zijn goudeerlijke hardwerkende mensen die zonder poespas in het leven staan. Die schelden mekaar eerlijk verrot, en niemand van hen heeft daar moeite mee.

  Op die valse slibberige slangetongetjes van de fatsoensissende o zo nette mensjes na dan.

  /doe eens gek man!

 2. 4

  @m44
  ironie of gewoon GW-onzinnig bedoeld?
  Ik vat ‘m niet helemaal

  Verder zijn de commentaren bij dat maroc.nl-artikel wel aardig overigens:

  Of wat te denken van de hardwerkende Marokkaan die de uitkering van de racistische tokkie, en de beveiliging van Neerlands grootste neo-nazi sponsored?

  en

  Geertje, dat geloof ik nou wel. Maar dat de Kamervoorzitter en de premier en wie niet daar niks van zegt, das pas ziek.

  etc…

 3. 6

  Je moet ’t alleen als fatsoensissende nette meneer niet in je hoofd halen om ook uit te gaan schelden, want dan heb je al snel een flesje bier in je nek.

 4. 10

  gisteren stond er overigens nog een artikel in de nrc next dat suggereerde dat Wilder het prinsjesdagdebat had gewonnen omdat hij het meest opviel met uitspraken over moslimkolonisten. Erg droevig. Daar gaat het blijkbaar om in de politiek: idiote uitspraken doen, niet argumenten. Power to the clowns!

 5. 14

  Het viel me op dat niemand Wilders aanval op zijn nieuw verworven klimaat-scepticisme. “Het is goed te horen dat meneer Wilders naast de islam nu eindelijk een ander punt heeft, helaas slaagt hij er daar in net zo de plank mis te slaan, wat een prestatie op zich mag heten.”

 6. 15

  Zolang er niet aktief wordt opgetreden tegen het schorem (en duidelijk gemaakt in de media) blijft die Wilders zijn punten scoren.

  Dus haal het wind uit zijn zeilen en pak het schorem gewoon aan. (en niet alleen het maroc schorem, al het schorem!)

 7. 16

  @HJ

  Wilders zal gewoon met zulk een actie als overwinning mee weglopen met het verhaal dat er pas wat gebeurde nadat hij aan de bel had getrokken. Daarnaast is een van de ‘problemen’ dat zomaar hard aanpakken met de huidige wetgeving geen mogelijkheid is, we leven nog (net) niet in een politiestaat.

 8. 18

  Grappig aan de hele discussie is dat er al te gemakkelijk aan voorbij wordt gegaan dat ouders wel degelijk verantwoordelijk mogen worden gehouden voor het gedrag van hun kinderen. Aangezien we in een maatschappij leven waarin verwacht wordt dat er (juist) binnen groepen een zelfregulerende werking uitgaat is het maar de vraag of de probleemgroep die als tuig wordt aangemerkt wel de lading dekt.

  Als ik om me heen kijk hoe ouders in mijn buurt hun kids(niet) opvoeden ligt daar toch het probleem. Het structureel wegkijken van problemen door ouders zelf en de goedwillende politiek mag wat mij betreft wel eens ophouden.

 9. 19

  Het probleem “Wilders” is dat men (politici, de media) hem serieus nemen. Ze zouden eens niet zo schijnheilig moeten doen, en zeggen waar het op staat. Zeg ‘m tijdens een debat dat ‘ie een vieze discriminerende populist is. Vraag ‘m eens vaker waarom hij nou haat loopt de zaaien. Of gewoon, als hij aan het woord is: vingers in de oren en heel hard “lalalalalala”.

 10. 20

  @19: Inderdaad!

  Ik zou graag zien dat de volksvertegenwoordigers die ik gekozen heb zich alleen inlaten met discussies die de moeite van het voeren waard zijn. Dat betekent dus dat Geert zijn onzinnige scheldkannonade mag afsteken, en dat daar over het algemeen dus niet op wordt gereageerd. Ja, natuurlijk, dat is de methode-Janmaat waarvan zogenaamd onomstotelijk is bewezen dat ie niet werkt. Maar de andere kant is dat het Wilders steeds lukt om het hele democratische proces te kapen, zodat er nog maar weinig vergadertijd overblijft voor echte onderwerpen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Tijd voor bezinning, Femke! Laat die wacko gewoon bleren.

 11. 22

  Na 2 dagen Algemene Politieke Beschouwingen bekijken kan ik je een ding vertellen: Ik stem een volgende keer PVV.
  Heb zelf een hogere opleiding genoten, maar ben het gewoon goed zat; Dat multi-culti, blijven pappen-en nathouden beleid van dat ‘flut’-Kabinet…
  wat een slappe hap zeg: zoals die hele regering (incluis SP) constant dat Linkse-getroetel toejuigde en trommelde op de bankjes. Alsof ze in de schoolbankjes zaten.
  Beleid moet er komen:
  -Helft van alle ambtenaren ontslaan (zonder ‘oprot’premie)
  -Alle raddraaiers en landverraders (di spionnen, zoals Lemhaouli) eruit gooien
  -Meer politie op straat: ook voor Hollands tuig en hooligans
  -De macht weer aan de gewone burger-man/vrouwT

 12. 24

  Weert Gilders #22, niet doen: op de PVV stemmen, komt alleen maar ellende van. Ga gewoon weer aan het werk. Pak eens wat vaker de trein ipv de file. Koop voor vanavond een flesje wijn, drink die leeg en geniet van de zonsondergang, neuk je vrouw zoals je d’r in geen jaren geneukt hebt en morgen gezond weer op (in de tuin werken of een boswandeling bijvoorbeeld).

  Het valt allemaal reuze mee hier in luilekkerland, we moeten alleen weer leren genieten.

 13. 25


  -Vergeet ik nog te melden dat we alle militairen voor al die zogenaamde vredes-missies ver-van-huis terughalen: vooral uit Afghanistan (Deze militairen komen anders ook maar terug met een post traumatic stress syndroom)
  Er is totaal niet bewezen dat we daar opbouwend en constructief iets bijdragen aan de vrede in die regio’s
  Ergo, we frustreren de situatie alleen maar.
  De soldij van Militairen op verre en gevaarlijke missies zijn trouwens stervensduur en doen een aanslag op de Nationale Schatkist.
  Zet deze special-trained militairen maar in in wijken en buurten waar de situatie escaleert wat betreft asociaal gedrag van ontspoorde Tokkies of Marocs

 14. 26

  Om de veiligheid van het internet te waarborgen, moeten Marokkanen en tokkies van het internet af.

  /geert-doet-er-wat-aan, en *o* wat zal het heerlijk rustig worden op televaag.nl

 15. 27

  Volkskrant:
  Debatteer eens door met Wilders!

  Wederom bleek tijdens de Algemene Beschouwingen Geert Wilders onverslaanbaar. Immers: regeringspartijen noch oppositie vonden de toon en argumenten om hem serieus van repliek te dienen.

  Terwijl Wilders op zijn ik-ben-’t-spuugzat-toon repte van ‘moslimkolonisten die waren gekomen om ons te onderwerpen’ en de ‘beroofde, bedreigde en belaste’ burger, ging gegniffel op in de Kamer. Vervolgens hingen de kopjes, de blik liniegewijs naar beneden. Uit gêne, woede, hilariteit, desinteresse, of toch vooral uit onmacht.


  Bij de interruptiemicrofoons bleek niemand een degelijk antwoord voorbereid te hebben. Merkwaardig. Wilders’ boodschap is tenslotte rotsvast en bekend. Je hoeft geen briljant strateeg te zijn om te voorspellen waarmee hij zou komen. Bus, ambulance, leger, denaturalisatie, uitzetting. Wie zijn verhaal onwaar acht, zou met een simpel ‘U verdraait de feiten en ik zal u vertellen waarom’, een waarlijk debat kunnen entameren. Niet gebeurd.

 16. 29

  Zou ik ook niet meer doen, zinnige argumenten zou Wilders nog niet herkennen als hij er over struikelde.

  Het zou fjn zijn als Wilders eens met oplossingen kwam in plaats van steeds dezelfde riedel af te draaien in de overtreffende trap. En nee, alle buitenlanders het land uit is geen optie, graag iets wat juridisch en maatschappelijk mogelijk is.

 17. 30

  “Geert Wilders, die gister in het kamerdebat wel vier keer (of was het meer?) over “het Marokkaanse tuig” (klemtoon op ‘tuig’!) sprak,”
  Vier of vijf, Google heeft daar nu toch Gaudi voor…

 18. 31

  Zolang de linksdragende mens de rechtsdragende mens niet zereneus neemt, is er niets aan de hand.

  Op naar de 0 zetels, het einde is in zicht.

 19. 33

  Toch nog liever een Wilders die tenminste nog de problemen durft te benoemen dan al die laffe zwijgers die uren staan te neuzelen over mogelijk 0,01 % koopkrachtverlies omdat de vergoeding voor incontinentiematerialen gemaximeerd wordt.
  Ik vond met name de term kolonisten weer eens een pefecte vondst.

 20. 34

  @ 12. Carlos | 19 September 2008 | 10:49

  “m44, het is nog erger 16 miljoen mensen laten zich ringeloren door 1 mannetje.”

  Hoe dan, Carlos?

  Wilders veroorzaakt geen problemen, die mocro-ratten wel.

  Als de huidige partijen hun werk eens zouden doen was er geen Wilders geweest.

  Ga dus niet symptoom en oorzaak met elkaar verwarren.