Quote du Jour – Klimaat Belang

Quote du Jour“Een bijna collectieve verdwazing overspoelde het journalistengild en de Bende van de Wetstraat toen Al Gore vorige maand in Brussel zijn rampenfilm An Inconvenient Truth kwam voorstellen. Overal in het Westen poogt deze linkse Amerikaan de bevolkingen schuldgevoelens aan te praten, hij is een waardige collega van de sinistrose-kabouters van GROEN. De schuldgevoelens, de haat tegen onze eigen beschaving, het idee van een nakende catastrofe omwille van het Westers egoïsme, enzoverder… het wordt er als het ware ingehamerd bij de bevolking en zeker bij de schoolgaande jeugd.”

Lees en huiver. Filip De Man “De gevaarlijkste van alle Blokkers” zoals de kwajongen zichzelf naar ware Dietse Geuzentraditie noemt, heeft het niet met de opmerkingen rond klimaatverandering zoals die door Al Gore wordt gebracht.
De krant De Morgen (met een spuuglelijke onlinesite) bespeurt wel heel veel overeenkomsten met het ExxonMobilprogramma. Niet enkel dat, blijkt, het heeft 37.000 euro in de kas van het Centre For The New Europe gestort, een schimmige groepering die mede gesticht werd door Paul Beliën -een zakenman annex Vlaams Belanglover van het eerste uur -ook lid van het overal opduikende extreem rechtse weblog Brussels Journal. En zo is dat stukje mogelijke naïviteit omtrent het Vlaams Belangklimaat alweer wat weggesmolten.
(In het geval u zich afvraagt wat ‘sinistrose” betekent: grijp niet naar een Dikke Van Daele, het is een door “de gevaarlijkste” bedacht woord, en heeft iets met sinister en links, complot en allemaal collectief verdwaasd te maken. Tip: uitstekend geschikt voor enkele reaguro’s, alhier.)

 1. 2

  Ik kan niet zeggen dat ik het een heel samenhangend verhaal is. Ik produceer regelmatig onsamanhangende teksten, maar dit niveau haal ik zelfs niet.

  Overigens, Crachat, de link naar het Brussels Journal werkt niet helemaal lekker. Ik mis een stukje tekst, volgens mij dit:

  bespeurt wel heel veel overeenkomsten met het ExxonMobilprogramma. Niet enkel dat, blijkt, het heeft 37.000 euro in de kas van het Centre For The New Europe gestort, een schimmige groepering die mede gesticht werd door Paul Belin -een zakenman annex Vlaams Belanglover van het eerste uur -ook lid van het overal opduikende extreem rechtse weblog Ca

  Kan je dat even repareren?

 2. 8

  Dank -maar ik heb net nog eens in m’n driedelige Dikke gekeken, en nope, het staat er nog altijd niet in. De Franse betekenis lijkt me niet helemaal “de Gevaarlijkste” zijn bedoelde lading te dekken.

 3. 9

  Volgens mijn Van Dale Frans – Nederlands:

  sinistrose [sinistroz] (v.)
  1
  overdreven pessimisme
  zwartkijkerij, (het) doemdenken
  2
  (psychologie) secundaire ziektewinst

 4. 12

  Dank jullie wel!
  Ik kan me dus niet van de indruk onttrekken dat hij dat woord gebruikt om er een pseudo-intellectuele draai aan te geven. Om geleerd over te komen……

 5. 13

  Men wordt een zeldzame inkijk gegund in het verhitte brein van de door kaakslagen opgevoede Vlaamsnationalist.
  Niet àl te ernstig nemen, zou ik zo zeggen, die grootste partij van Vlaanderen. Zolang we dit gedraai lezen van de “Gevaarlijkste” valt het nog wel mee.
  Iemand bekend met de Nederlandse wetenschappers waar hij naar verwijst?

 6. 14

  En ik al niet snappen wat zijn hele punt nou is. Maar die was achteraan te vinden:

  – de Verenigde Naties hebben een resem data vervalst en foute formules aangewend om het Kyoto-verhaal geloofwaardig te maken: het Westen moest koste wat het kost inkrimpen én betalen aan de Derde Wereld.

  Nu snap ik waar hij zich zo druk om maakt.