Quote du Jour | Integriteit

„Vooralsnog is er geen aanleiding voor een onderzoek door onze integriteitscommissie. En alleen als justitie een onderzoek doet, moet een functionaris lopende dat onderzoek zijn werk neerleggen. Daar is nu geen sprake van. (…) Henry zegt dat de aantijgingen van Follow the Money onzin zijn, en op dit moment hebben we geen enkele reden om hem niet te geloven.”

Aldus een woordvoerder van de VVD over partijvoorzitter Henry Keizer, die volgens het financiële weblog een stinkende miljoenendeal op zijn naam heeft staan. Dat je iemand niet direct laat vallen omdat er iets vervelends over hem geschreven wordt, valt te begrijpen. Maar dat je bij zulke serieuze aantijgingen niet je eigen integriteitscommissie inschakelt, is bizar. Je wilt als partij immers zelf de onderste steen boven hebben voordat iemand anders dat doet. Tenzij je eigenlijk wel weet dat die commissie weinig anders zal kunnen doen dan een vernietigend oordeel vellen.

  1. 2

    Ach zolang Nederlanders er op stemmen, heb ik er geen medelijden mee dat ze opgelicht worden. Ze willen dit zelf in Nederland.

  2. 4

    Linkje naar het FTM-artikel.

    @2: Misschien ben ik wat achterdochtig, maar ik vraag me dan toch af: Waarom komt dit uit een maand ná de verkiezingen in plaats van een maand ervoor? Het gaat om iets dat in principe al vijf jaar bekend is. In verband met het er op stemmen (en in gedachten houdend de geheugentermijn van de kiezer), is dit wel ongeveer het gunstigste tijdstip om geen enkel electoraal effect te hebben.