Quote du Jour: “Ik wil geen rekening vereffenen…”

Quote du Jour”Ik ben er niet op uit om iemand te laten vallen. Met dit boek wil ik geen rekening vereffenen. Ik hoop alleen dat mensen er iets van kunnen leren.” (Ella Vogelaar, voormalig minister voor Wonen, Wijken en Integratie, tegen het ANP)

Ella Vogelaar rekende af met Wouter Bos door de publicatie van haar memoires Twintig maanden knettergek, al ontkent Vogelaar ten stelligste. “Het is absoluut niet mijn bedoeling om af te rekenen. Ik hoop dat u ook de dingen heeft gelezen die Wouter wel goed doet…”, zei Vogelaar gister in DWDD.
Afrekening met Wouter Bos, dat had groot op de cover moeten staan. Met als ondertitel: Logboek van een mislukte politieke loopbaan.

Vandaag zal Ella overigens nog een allerlaatste keer zonder spindokter in gesprek te zien zijn met de populistische media. In een interview met niemand minder dan Rutger Castricum.
Oh, ironie!
Of ze weer niks gaat zeggen?
Kijk zelf maar: PowNed, 22.30 u., Veronica.

 1. 1

  Ik begrijp niet precies wat er ten grondslag ligt aan het gemene toontje van dit stuk. Is het persoonlijke wrok jegens mevrouw Vogelaar, of is het omdat Heilige Wouter niet genoeg gepijpt wordt ? Hoe dan ook, dit is geen geen stijl verdomme, en het intelligentste weblog van Nederland wordt door dit soort geschrijf een beetje naar beneden gehaald, IMHO.

 2. 2

  Yeah, right.

  Vogelaar zat op een ministerie zonder autoriteit en zonder geld, als ik Frits Wester gister bij P&W mag geloven. Dat kan best zo zijn, maar is wonen, wijken en integratie niet bij uitstek een ministerie van beeldvorming en lullen tot je een ons weegt om ‘de neuzen dezelfde kant op te krijgen’?

  Beide zaken was Vogelaar nu niet bepaald een ster in. Jammer dat ze dat enkel en alleen op Bos af reageert. Met verongelijkt doen heeft nog bijna nooit iemand gelijk gekregen. Je zou haast zeggen dat ze zichzelf nog een laatste keer opoffert om Bos een pleziertje te doen.

 3. 3

  Incapabel raar mens, zal wel een europarlementarier worden, bij de provincie, of in het buitenland ala Melkert. Genoeg mogelijkheden voor mislukkelingen.

 4. 4

  Wat ik vreemd vind is dat er niemand opmerkingen heeft gemaakt over de bewering die Vogelaar in haar boek schijnt te doen. Blijkbaar schrijft zij daarin dat het CDA liever niet in zee wilde met de ChristenUnie, maar een kabinet wilde vormen met GroenLinks.

  Bijzonder ongeloofwaardig.

 5. 7

  Bedankt dat je ons erop wijst anders waren we het kats vergeten Elel.
  de doelgroep zal je dankbaar zijn…

  Godver wat een trieste puinhoop die hollandse bloggers.

 6. 8

  @Jack Random, #4:

  Heel geloofwaardig juist, als je je het totale machtsdenken indenkt dat het CDA tot in de haarvaten regeert.

  Het CDA is er alles aan gelegen om de ChristenUnie tot in de eeuwigheid te marginaliseren. Die partij wil je dan niet op een belangrijk voetstuk zetten, zoals je wel doet als je een partij toevoegt aan je regeringsploeg. De CU is nu voor gggggristenen altijd een echt, salonfähig alternatief voor ’t CDA.

  Om diezelfde reden is de PvdA niet erg happig op regeren met GroenLinks, laat staan de SP.

 7. 9

  @5/6 Eigenaardig, ik zou verwachten dat ze veel meer moeite hadden met een meerderheid van linkse ethiek in een regeringscoalitie. Dat de pvda liever niet met linksere partijen regeert vind ik weer veel logischer, die zitten er niet op te wachten om de rechtse boeman van een linkse coalitie te worden.

 8. 11

  Micha: als je naar meer kijkt dan naar haar ministerschap, blijkt ze helemaal niet zo incapabel. Integendeel zelfs, ze heeft conflicten vlotgetrokken die muurvast zaten.

  Inderdaad, haar presentatie als minister was beroerd, maar ik denk eerder dat Bos c.s. van koers zijn veranderd – zie de PvdA-integratienota – en Vogelaar daardoor op een eilandje kwam te zitten. Ik vermoed eerder dat zij uit overtuiging consequent aan de afgesproken koers vasthield en daarmee Bos in toenemende mate in de weg zat.

 9. 12

  @10 Op zich niet, maar om zich te profileren zal de pvda in zo’n coalitie een stukje naar rechts worden geduwd. Daar zit het cda al jaren stevig in het zadel. Electoraal verlies op links en moeizame winst op rechts, daar zal de pvda liever niet aan beginnen vermoed ik.

 10. 14

  Jammer dat ze geen minister meer is, want naar wat ik gelezen en gehoord heb was het een zeer bekwame en integere vrouw!

  Ik denk dat “kortzichtig” Nederland een hoge prijs gaat betalen voor hetgeen wat Vogelaar goedkoop wilde veranderen!