Quote du Jour | Het is niet alles gedogen

SargQdJ09,,Reguleren mag niet.”

Opstelten is duidelijk. Zuid-Nederland is zo een beetje het Township van Soweto aan het worden, als men op sommige commentaren en politieke breinen mag afgaan. Woorden als handgranaten zijn gevallen, maar voorlopig is er enkel sprake van een wietpas.
En de PVV wil natuurlijk het leger inzetten: Het leger mag meer. Het leger, de marechaussee en de douane hebben meer opsporingsmogelijkheden en daar moeten we gebruik van maken.” Dat gaat zonder twijfel helpen. De voorbeelden waar de harde aanpak vlekkeloos werkt en de problemen meteen verholpen zijn, spreken voor zich. Elke drugsbende die een oorlogswapen tegenover zich krijgt, emigreert acuut en gaat het klooster in, biddend voor eigen zieleheil.

Reacties (13)

#1 AB

Duidelijke taal. Dat is mooi!

Nu alleen nog de zinnige maatregelen bedenken…

 • Volgende discussie
#2 Brynnar Aristeranthropos

Georganiseerde misdaad aanpakken is één ding. Maar georganiseerde misdaad is geen drugsoorlog, dat zijn criminele geschillen die op niet al te frisse wijze worden opgelost. Pas zodra je het leger in gaat zetten creëer je een oorlog.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 su

Ha, de drugsbendes moeten hun wietpas tonen voordat ze een salvo lossen. Ik voel mij als blowende zuiderling al meteen een stuk veiliger!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Bismarck

Essentieel lijkt me vooral deze zin: ” Het leger mag meer. Het leger, de marechaussee en de douane hebben meer opsporingsmogelijkheden en daar moeten we gebruik van maken”

Hero pleit dus blijkbaar vooral voor “meer opsporingsbevoegdheden”. Ik ben erg benieuwd waar hij dan aan zit te denken en hoe hij dat ziet in verhouding met de rechtsstaat en burgerrechten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Crachàt

en zo voltrekt de geperoxideerde self-fulfilling prophecy zich.
Maak iedereen hysterisch bang, en brainwash lang genoeg ‘en nou is het genoeg’ – en sla toe wanneer er het woord handgranaat valt en een crimineel feit opgenewspeakt wordt naar nationaal belang.

Nederland is diep, diep aan het wegzakken, en geen hond reageert.
Ah nee, want we gedogen de waanzin.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Lothar

Laat de overheid zelf de wiet verbouwen en aan zorgvuldig geselecteerde, geregistreerde, bona fide coffeeshops leveren. Verdienen we miljarden aan (we houden de prijs hoog, zogenaamd om het gebruik in toom te houden) en als iemand anders probeert met een eigen wietplantage aan ons monopolie te knagen sturen we het leger er op af om door hun brievenbus te pissen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 music_animal

Wat een mooie comment, Crachàt. Doet Peter(’s Pagina) nog de Blogparels award?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 nodog

Ik reageer inderdaad Crachàt, het helpt alleen niet. ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 tom van doormaal

Het begint inderdaad op een tragedie te lijken. Criminalisering zal ons niet helpen, inzetten van het leger levert inderdaad oorlog op, maar geen vrede.
Ik geloof ook in medische gebruik, met een gelegaliseerde en ruime productie. Want veel hennep producten hadden vroeger genezende werking tegen allerhande narigheid.
Maar de flinke mannen van de harde lijn zien ook daar over heen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Mokumman

We gaan Mexico achterna. Als je dat niet ziet heb je stront als hersens. Defensie moet bezuinigen en criminelen kunnen alle wapens kopen waar defensie geen geld meer voor heeft. Geld als water en toegang tot de interantionale wapenhandel.
Ik vraag me bovendien af of de grondwet ruimte biedt om het leger in te zetten tegen burgers. Het leger is bedoeld om vijandige buitenlandse mogendheden buiten de deur te houden, de politie om burgers tegen elkaar te beschermen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Crachàt

Wat heeft defensie dan met Mexico te maken, Mokumman die zo eloquent twee gedachtensporen linkt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Mokumman

Ik wilde zo graag commentaar leveren dat ik een gedachtesprongetje maakte. Mexico heeft het leger ingezet in de drugsoorlog en dat heeft nog niet veel opgelost. Oorlog voeren tegen drugs heeft nog nooit iets opgelost. Ook als leger en/of politie de overhand lijken te hebben, zoals in Rio, is het nog altijd zo dat vooral de mensen zonder grof geschut het slachtoffer zijn.

Maar ik wil nog wel een gedachtsprongetje maken. Gisteren zag ik op youtube een wegmisbruikers-fimpje. Met de politie op pad om wegmisbruikers aan te spreken op hun gedrag. Iemand in een onverzekerde auto en naar later bleek ook zonder rijbewijs wilde aan de politie ontkomen door over de luchtstrook van de snelweg te gaan spookrijden. Wat deed de politie? Die gingen in de achtervolging, waarbij ze onvoorstelbare risico’s namen. Een paar momenten had het voor henzelf een haartje gescheeld. Dat hebben ze later te horen gekregen. Dat een spookrijder zich roekeloos gedraagt betekent niet dat politie dat ook moet doen. Als de politie of in ruimere zin de overheid niet oppast zijn ze het middel dat erger is dan de kwaal en worden ze zelf spookrijder. Eerst hebben de IRT-affaire gehad waarbij allerlei overheidsinstanties ruimhartig meehielpen met het invoeren van drugs en nu gaan diezelfde overheid een oorlog voeren tegen drugs. Dat is wel een hele ruime bandbreedte in het beleid. Er zullen in deze redenering ook losse eindjes zitten, maar ik wil het toch even gezged hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 gronk

Wat heeft defensie dan met Mexico te maken

Dat criminaliteitsbestijding heel tricky is. Neem overvallen: op een gegeven moment is iedereen gaan investeren in gepantserd glas, poltiebelknoppen, etc. Gevolg: overvallers kiezen voor een ander werkterrein, of nemen hun toevlucht tot veel bruter geweld (carjackings is een duidelijker voorbeeld; als auto’s niet meer opengebroken kunnen worden, dan bedreigen we gewoon de bestuurder bij het stoplicht, en trekken we ‘m van daar uit achter z’n auto).

D’r is maar een hele kleine fractie echte psychopaten die in dat type criminaliteit terecht komt. Met de meeste wordt in het milieu zelf afgerekend.

VVD’ers en PVV’ers zullen het niet willen horen, maar het is veel goedkoper om iedere lamlul een (bijstands)uitkering te geven, dan de ‘collateral damage’ van een rechts beleid in de samenleving op te vangen.

Metaaldetectiepoortjes overal, overal gepantserd glas, niet meer veilig over straat kunnen, politie die eerst schiet en dan vragen stelt, inbrekers en overvallers die steeds grover optreden..

 • Vorige discussie