Quote du Jour | ‘Het is geen genocide of zo’

Serie: Dossier:

Quote du Jour

In het eigen FvD journaal kreeg Baudet de vraag voorgelegd:

Hoe sta je tegenover Groningen? Meer gas geboord worden of moet de kraan dicht? Zou Fvd ook meer steun kunnen geven aan Groningers voor de schade die veroorzaakt is door het boren?


Het antwoord van Baudet kun je hier zelf zien (of onder de video lezen):

Er zit voor iets van 500 miljard aan gas in de grond in Groningen en dat is een conservatieve schatting want er wordt steeds nieuw bij gevonden. Maar dat is een astronomisch bedrag. De totale waarde van al die huizen daar die door aardbevingen geraakt worden enzovoort loopt in de tientallen miljarden maximaal. Dus dat is een, dat staat totaal, dat staat niet in verhouding tot elkaar.

Dus wat je moet doen. Wat je had had moeten doen als je een normale daadkrachtige regering had gehad die problemen kon oplossen dat je onmiddellijk die mensen compenseert. Het is heel, het is heel, want je moet ook niet overdrijven het is niet heel erg wat er gebeurd is met die aardbevingen. Maar het is wel, het is verdomd vervelend. Een scheur in je huis, je moet een weekend ergens anders logeren dat soort dingen allemaal. He ik bedoel het is geen genocide of zo, het is niet dat die mensen allemaal massaal…

En toen ging het beeld zwart…

Uit het verhaal van Baudet over mijnbouwschade in Groningen onderschrijf ik één ding: de overheid moet mensen onmiddellijk compenseren voor mijnbouwschade. De waarde van woningen in Groningen bedroeg volgens het CBS in 2019 een kleine 48 miljard Euro. Of dat valt binnen de tientallen miljarden van Baudet laat ik aan hem.

Of de mijnbouwschade valt in de categorie ‘verdomd vervelend’ waag ik echter zacht gezegd te betwijfelen. Wie vorig jaar het dossier Ik Wacht bij Dagblad van het Noorden heeft gevolgd weet dat de gevolgen voor mensen veel groter kunnen zijn dan ‘verdomd vervelend’. Wat ‘verdomd vervelend’ is, is een zwart scherm tijdens een lifestream. Mijnbouwschade lijdt tot grote financiële problemen bij bewoners die kampen met mijnbouwschade en zorgt nog steeds voor psychische problemen, waar Sargasso al in 2016 over schreef.

Reacties (5)

#1 Joost

Als het genocide was geweest, dan had ie er wel een bloemetje bij gelegd.

  • Volgende discussie
#2 Co Stuifbergen

Het is toch fijn dat een politicus een keer zaken relativeert in plaats van ze op de spits te drijven.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Rigo Reus

‘Het is genocide ofzo’, nou, da’s nogal een krasse uitspraak van Baudet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 beugwant

Wat zo’n bimbo aan tafel wel niet teweeg brengt..

Niets is zo pijnlijk als de aanblik van iemand die “vlot” wil zijn en daar niet in slaagt. — Godfried Bomans

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Dehnus

Ach, het laat ook zien dat ze alleen aan de koophuizen denken, de hurende Groningers (die zitten hier net zo goed mee), blijven maar in scheur huizen zitten. Ook is het een achtergesteld gebied dat altijd al als een wingewest is uitgebuit. Dus 500 miljard? En alleen de huizen vergoeden maar de hoge werkloosheid en lager levenstandaarden maar eventjes weer vergeten.

Maar goed hij staat met een lekker nationaal socialistisch kopje naast nog zo’n blond nazi kopje op de youtube thumbnail, en daar ging het namelijk om. Alles voor “onze helden” en hoe het lijkt, niet of het ook werkt.

Daarom legden ze ook een krans bij een communistisch verzet’s strijdster, niet wetende dat ze communist was en waarschijnlijk Meneer Ezel door de kop zou schieten als NAZI.

  • Vorige discussie