Quote du jour | Haat

, Serie:

QUOTE - Mieke van Stigt is een fantastische columnist waarvan ik me er vaker over heb verbaasd dat ze niet voor een grote krant schrijft. Maar Sociale Vraagstukken is natuurlijk ook een mooi podium. In haar laatste column Laten we ons regeren door haat? laat ze haar licht schijnen over de verrechtsing van Nederland:

Het is dus niet zozeer dat rechts een goéd verhaal heeft. Ze heeft vooral de beste organisatie en samenwerking: politiek en justitieel, maar ook steun van de grote bedrijven, in de media én op de socials, waar de haters klaarzitten om elk links geluid te bestoken. Ook hier met vergaande gevolgen, zoals het vertrek van oud-minister Sigrid Kaag vanwege bedreigingen naar haar gezin.

Het verhaal van rechts is ook het meest concreet: je afzetten tegen een relatief machteloze groep is veilig en levert saamhorigheid op met de eigen groep, terwijl het bedreigend kan voelen om je te verzetten tegen je groep: jij kunt immers het volgende doelwit zijn.

Ik ben bang dat, in ieder geval de komende jaren, het antwoord op haar vraag overwegend ‘ja’ gaat zijn.

Reacties (1)

#1 Knor

Sigrid Kaag is niet vertrokken omdat er iemand met een fakkel voor haar deur stond. Ze is vertrokken omdat ze op twee ministersposten zwaar heeft gefaald. Op buza omdat ze ‘Kabul’ liet gebeuren, en op minfin omdat ze onzichtbaar was. Bovendien was Rutte op en kwam er een baantje voorbij. Je kunt nog zo idolaat zijn van Kaag, feit is dat ze bewezen incapabel is, en ook nog eens een knetter van een opportunist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*