Quote du Jour | Gerd en Geert

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

SargQdJ09‘We zullen Leers afrekenen op resultaten. Laten we hopen dat die verbeteren en dat hij wat meer ruggengraat toont.’ (Volkskrant)

De Kalief van Venlo trapt zijn puntpantoffel stevig op de wang van de oud burgermeester van Maastricht die als verstijfd op de grond ligt. Gerd Leers is zijn favoriete heisje waarmee hij het Volk zijn totaalhegemonie kan tonen. De Kalief heeft het niet zo op moslims en zeker niet op armlastige moslims uit Albosnië die visumloos afreizen naar zijn rijke Kalifaat aan de Noordzee. Dus als heisje Leers in Brussel niet het onmogelijke voor elkaar heeft gekregen dan geeft hij hem ostatentatief een aframmeling op het Plein. Want feiten, wetten en nuances tellen niet voor de Kalief van Venlo en tegenspraak wordt evenmin getolereerd. Heisje Leers strompelt ondertussen het Plein weer af met een gloeiende wang en een pijnlijke ruggengraat. Hoe lang kunnen zijn wervels de trappen van de Kalief nog weerstaan?

Reacties (8)

#1 Kilgoretrout

Laat Geert Wilders maar lekker Albanie aandacht geven, HET voorbeeld dat een Islamitisch land best democratisch en liberaal kan zijn.

 • Volgende discussie
#2 AndereKJ

Ik kan nog niet zeggen dat dat “heisje” een succes is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Carlos

Dat was ‘klimaatontkenner’ ook niet en toch wordt dit woord dat ik introduceerde in de nederlandstalige blogosfeer inmiddels gebruikt door de groten der aarde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 richard

Wat ook interessant is aan dit akkefietje is, dat Leers naar eigen zeggen voor zijn ja-stem een “noodrem” teruggekregen heeft. Mocht blijken dat het vervallen van de visumplicht resulteert in een toestroom van gelukszoekers, dan wordt de visumplicht weer ingevoerd. Een nee-stem was mooi geweest voor de buhne, maar had het vervallen van die visumplicht niet tegengehouden.

De PVV vind het symbool belangrijker dan concreet beleid, en sluit liever een slechte deal die goed overkomt bij het volk, dan een betere deal die wat moeilijker is uit te leggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Anoniem

één bericht over Wilders per dag zou misschien al zat zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Taco Zip

@3: één keer mooi gedaan dan. Don’t push your luck.

Het woord hing toen blijkbaar in de lucht. Ruim een maand voor de eerste melding op Sargasso (http://bit.ly/awyA10) werd het hier al gebruikt: http://bit.ly/cSsolM

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

Het is dan ook een directe vertaling van het breed geaccepteerde climate denier.

Overigens is het woord ‘heisje’ van Peter Breedveld, door het over te nemen bewijs ik hem een dienst als taalvernieuwer. Je zou dus naar FrontaalNaakt kunnen gaan en daar reaguren: wist je dat het woord heisje zelfs al op Sargasso wordt gebruikt?

instant update: de eerste die Geenstijl gaat noemen als taalvernieuwer moet terstond zijn mond spoelen. GS heeft immers 80% van haar vocabulair gepikt uit de nederlandse paleoblogosfeer. Onwetende journaliste uit de oude media hebben daarna keer op keer gesteld dat GS die leuke grappige woordjes zelf had bedacht. Ere weer ere toekomt: Tonie, Reet, de Kolonel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 caprio

@1 Kilgoretrout: ik moet die Albanezen niet zo moet ik zeggen. Ik denk dat ze dezelfde aanpassingsproblemen hebben met de Westerse vrijheden als andere Islamitische culturen. Op bezoek in Griekenland had ik een paar incidenten met Albanezen, waarin blijkt hoe vrouw- en zwart-onvriendelijk de Albanezen kunnen zijn. Ik denk dat je het ontwikkelingsniveau van Albanie overschat. Van Albanezen hebben we het laatste woord nog niet gehoord in Europa.

 • Vorige discussie