Quote du Jour – Derden

Quote du Jour,,Er is op schokkende wijze in mijn verleden gewroet”, zegt Wijffels, namens Nederland bestuurder bij de Wereldbank. ,,Bij mij was niets te vinden, maar bij collega-bestuurders van de Wereldbank ontstond consternatie. Er waren heel duidelijke pogingen tot diskwalificatie.” (NederlandsDagblad)

Herman Wijffels beweert vandaag in het Nederlands Dagblad dat ‘derden’ inspanningen hebben gepleegd om uit zijn verleden zaken boven water te halen die hem in een kwaad daglicht zouden kunnen stellen. Dit zou zijn gebeurd toen de voormalig topman van de Rabobank en formateur van het huidige kabinet Balkenende bij de Wereldbank onderzoek deed aan de affaire Wolfowitz. Wijffels is een waardig man die zich niet verlaagt tot openlijke speculaties wie die ‘derden’ wel zouden kunnen wezen. Maar wij weten wel beter: dit waren onmiskenbaar de haviken en aasgieren van de Amerikaanse neocon beweging. Wie anders? Roept u maar!

 1. 3

  Uit het Nederlands Dagblad: Wel zegt Wijffels dat het Witte Huis een grote invloed had in de strijd over de leiding van de Wereldbank, waar Nederland een van de grootste donorlanden is. ,,Wat je ziet is dat bij discussies waar Amerikaanse belangen in het geding zijn, landen daar met grote bogen omheen lopen.”

  Ik noem dat geen speculatie meer, daar is Wijffels ongetwijfeld te waardig voor.

  Het is gewoon een regelrechte vingerwijzing.

 2. 4

  Die in en in fatsoenlijke republikeinen? Die oer en oerdegelijke familiemannen en vaders die nooit misstappen maken in publieke toiletten? Die……?

 3. 8

  Dat ‘men’of ‘ze’ onderzoek doet of laat doen naar z’n inkomsten, uitgaven en relaties is toch helemaal van deze tijd? Geen headhunter of human resource manager die daarvoor de tools niet heeft want wie wil nou niet weten wie die in huis haalt. Of het neocons of liberals zijn danwel Poetin of Mugabe doet er weinig toe: het gebeurt en zeker een ex-CEO van de Rabo moet niet zeuren. Dat het gebeurt, soit, maar wat was er nou zo schokkends aan de wijze?

 4. 9

  @8: Omdat het overduidelijk een poging was om zijn kritiek op Wolfowitz stil te leggen, danwel uit wraak, danwel om hoe dan ook Wolfowitz op zijn plek te houden. Dat had niets met headhunten, maar meer met koppensnellen te maken.

  Ik denk dat het gewoon de CIA is geweest, in opdracht van de aasgieren, haviken, ratten, slangen, mestkevers, schorpioenen, wolven, hyena’s, wormen en/of palingen van het neocon-bolwerk.

 5. 11

  Beproefde maar immorele methode. Ik geloof dat chantage zelfs strafbaar is, maar hey sommige mensen intepreteren de wet zoals het hun uitkomt. Het zou mij niet verbazen dat deze mensen ook graag de Bijbel op hun eigen manier interpreteren.

 6. 15

  “Ik begrijp dat Michiel Maas wel een openlijke strijd wil aangaan met de Neocons, dat wil ik wel zien, ga je hier verslag doen?”

  U draaft wel lekker door zeg. Ik ken die hele meneer Neocons niet, maar als meneer <strike>Wijfjes</strike>Wijffels denkt dat hij heeft zitten wroeten, dan moet ‘ie gewoon zeggen: Meneer Neocons was op zoek naar mijn maitresses. Dan kan meneer Neocons zeggen dat hij alleen maar bezig was met het organiseren van een suprise party of zoiets. Da’s wel zo eerlijk toch?

 7. 17

  Volgens mij wou Wolfowitz samen met Bolton vooral Melkert terugpakken. Die Wijffels zat er natuurlijk tussen en werd softe Nederlander zeker als onderdeel van het ‘groot-linksche-complot’ gezien