Quote du Jour | De vingers van Peter

Wie te gast is bij Pauw en Witteman moet ook bloggen. De VARA heeft er zelfs een speciale website voor in het leven geroepen. Afgelopen vrijdag zat daar NOS-verslaggever Peter ter Velde. Hij heeft – naar eigen zeggen – ‘flow‘. Hij bracht een boekje uit over zijn tijd in Uruzgan en liet aan tafel weten waarom hij bepaalde verhalen pas dagen later aan het licht bracht. Arnold Karskens weet er wel raad mee: “Peter is gewoon op zijn vingers getikt. Of nog erger: hij was bang dat hij op zijn vingers getikt zou worden.”

 1. 1

  Het zinnetje voor de quote is venijniger:

  Politici en andere hooligans geef je ook geen twee dagen respijt.

  En als Peter dat inderdaad heeft gedaan – ik twijfel er eigenlijk niet echt aan – dan is hij als journalist inderdaad niet veel waard.

  Maar dat zal de mainstream flow een worst zijn: hij is braaf geweest en heeft zijn publiciteit. Als je geen mainstream schrijver bent wordt je stuk niet opgepikt en kom je ook niet bij Pauw en Witteman. Dat is waarom Arnold in de marge schrijft en Peter gefêteerd wordt. Mainstream houdt niet in waarheid of juistheid maar houdt in met de machthebbers mee.

  Go with the flow.
  Het levert op.